An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Generaties op de werkvloer: meer overeenkomsten dan verschillen? 

DEEL 3: JONGEREN HEBBEN MINDER MET BEPAALDE FUNCTIETITELS OF SALARIS 

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Deel de fantastische verhalen van vroeger met de wilde ideeën van nu  

Jitteke van ’t Hek (28) en Nancy Scheijven (48) kruisen de degens over succesformules om verschillende generaties met elkaar te laten samenwerken. Vooroordelen en aannames over jong en oud(er) passeren de revue aan de hand van 10 stellingen. Scoort een divers samengesteld team beter? Wat zegt leeftijd? Moet je jong talent betrekken bij strategische vraagstukken? En hoe bind je jong talent aan de organisatie? Een serie in drie delen.

Nancy (ORMIT Alumnus) is momenteel directeur Scheepsvaartverkeer en watermanagement bij Rijkswaterstaat, Jitteke is ORMIT Multicompany trainee en doet nu een opdracht bij ABN AMRO.

Je moet ons blijven boeien, uitdagen en ontwikkelen

Stelling 1: Jong is meer gericht op vernieuwing, oud op bestendiging

Jitteke: Elke generatie is op zoek naar verbetering , dat is vaak de drijfveer achter werk: “hoe kan iets beter of sneller?” Wat er onderzocht wordt en wat er wordt behouden, is telkens anders. Mijn generatie heeft minder met bepaalde functietitels of salaris, maar meer met ontwikkeling en verantwoordelijkheid. Inherent aan dit motto is het logisch dat jongeren meer in de onderzoeksfase zitten en dat ouderen vaak het goede aan het behouden zijn, maar het een sluit het andere zeker niet uit. Vernieuwing is denk ik van alle tijden, maar in onze tijd met alle technologische ontwikkelingen gaat dat vaak zo snel, dat het lijkt alsof wij daar meer op gericht zijn.

Nancy: Als ik om me heen kijk, weet ik niet of jongeren per se uit zijn op vernieuwing. Ik zie veel jongeren die vooral bezig zijn met vernieuwing, maar dan wel met het doel om de ‘wereld’ voor henzelf te bestendigen. De huidige ouderen komen vaak uit een tijdperk, althans bij de rijksoverheid, waarbij ‘verblijftijd’ bij een organisatie een soort van gegeven was. Dus daar is soms wel 40 tot 50 jaar vooral gestuurd op bestendigen. Nogal logisch dat alle verandering niet met open armen wordt ontvangen door deze ouderen. Ze hebben vaak niet gesolliciteerd, zijn van functie naar functie doorgegroeid of gevraagd. Nog even los van de werkomgeving, pakweg 40 jaar geleden was een telefoon al luxe en communicatie een stuk eenvoudiger (of juist minder?) dan nu.

De nieuwe generatie zit heel anders in elkaar, die is opgegroeid met de hele wereld die de hele dag 24 uur beschikbaar is. Zij zijn dus constant geprikkeld door veranderingen, dat de wereld in Nederland er anders uitziet dan elders. En wat betekent dan bestendiging? Dus het is niet perse ‘vernieuwing’ wat ze zoeken. Ze weten mogelijk nauwelijks dat er zoiets als ‘bestendiging is’. 

Jongeren betrekken bij complexe vragen vind ik een must

Stelling 2: Jong talent betrekken bij complexe vraagstukken, lastige besluiten en strategievorming is altijd een goed idee 

Jitteke: Dat is ontzettend belangrijk. Jongeren zijn nog onbevangen in hun ideeën en afwegingen. Niet alleen komen er dan interessante invalhoeken, ook is het een goede leerschool. Hoe maak je een beslissing en welke afwegingen maak je? Het is goed dat jongeren mogen meedenken. En dat gebeurt ook: niet voor niets zie je in bedrijven dat er trainees of jonge consultants dicht bij de board worden geplaatst. Voor beide kanten is dit een mooie leerschool.

Nancy: Zeker weten. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Dus juist dan is het goed om met frisse blik tegen een probleem aan te kijken. En jongeren daarbij betrekken vind ik een absolute must.

Stelling 3: Organisaties moeten leren de drijfveren van talenten te doorgronden, anders is het onmogelijk dat die talenten zich echt met de organisatie verbinden 

Jitteke: Eens. De keuze is oneindig. Jongeren zijn minder organisatie trouw dan vroeger. Het was toen zeer gewoon om je hele leven bij een bedrijf te werken terwijl tegenwoordig vaak na 3-5 jaar naar een ander bedrijf wordt uitgekeken. Om talent binnen te halen en te behouden moet je programma’s hebben die aansluiten bij de wensen van de jongeren. Daarnaast moet je ze blijven boeien, uitdagen en ontwikkelen. Alleen als een bedrijf dat constant doet, blijft talent binnen.

Nancy: Ik weet niet of talenten zich verbinden met een organisatie. Ik denk dat talenten zich verbinden met het doel van een organisatie. En zolang je zorgt dat die connectie goed is, en je hebt oog voor de drijfveren, dan zijn talenten bereid zich aan het doel en dus aan je organisatie te binden.

Talenten verbinden zich vooral aan het doel van de organisatie

Stelling 4: De perfecte match tussen organisatie en medewerker herken je aan betrokkenheid en bevlogenheid

Jitteke: Organisaties zijn heel groot, dus in mijn ogen heb je niet een perfecte match met een organisatie. In mijn ogen gaat het om de cultuur en mensen op de afdeling waar je werkt. Manager en directe collega’s zijn zeer belangrijk. Als daar een match is, dan zie je inderdaad betrokken en bevlogen medewerkers die zich 200% inzetten voor de organisatie.

Nancy: De perfecte match bestaat niet. Of die bestaat maar kort, want de wereld en ook de mensen die er werken veranderen constant. Dus het blijft hard werken om de match te behouden voor beide partijen.

Twee andere delen lezen? Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Meer nieuws over ORMIT 

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.