An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Specialist in traineeships

Over ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Take a look to our amazing Kit

Fundamentele vernieuwing binnen een organisatie begint vaak bij één persoon. Dat talent – een unieke combinatie van karakter, competenties, initiatief en energie – weet andere mensen te raken, te inspireren en mee te nemen. Dat talent bepaalt de veranderkracht van uw organisatie. 

TRY IT NOW

ORMIT maakt organisaties succesvoller door het vinden, ontwikkelen en verbinden van dit toptalent dat de potentie heeft om het perspectief van uw organisatie te veranderen. Jonge en slagvaardige mensen die de uitdagingen van deze tijd begrijpen, bewust koersen op de gestelde doelen en prioriteiten stellen. Uniek talent dat het beste uit zichzelf en anderen weet te halen. Deze toptalenten doorlopen het ORMIT-traineeship waarin zij gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen. Zo ontwikkelen zij hun unieke talenten en leveren direct resultaat aan uw organisatie.

ONTMOET oRMIT TALENTEN
Onze trainees stellen zich graag aan u voor. Bekijk hun CV, ontdek en hun kwaliteiten en drijfveren en maak contact! 
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Take a look to our amazing Kit

ORMIT is een zelfstandige organisatie met vestigingen in De Bilt en Brussel. Er werken circa 200 bevlogen en betrokken medewerkers. Wij willen het beste, het succesvolste en leukste bedrijf voor alle stakeholders zijn. We streven er daarom onder andere naar de beste werkgever te zijn. Ook omdat wij vinden dat je als ontwikkelaar van talent en leiderschap het goede voorbeeld moet geven. Dit wordt gezien door de markt. We hebben al jaren een toppositie als ‘great place to work’ of ‘beste werkgever’ in diverse onderzoeken.

TRY IT NOW

De geboorte van ORMIT

Twintig jaar geleden sloeg een aantal bedrijven de handen ineen in de zoektocht naar jong toptalent. Dit vanuit de ervaring die zij hadden dat het ontzettend moeilijk is om het echte talent te vinden en vanuit de wetenschap dat veel jonge mensen nog niet weten én kunnen weten welke rol en welke organisatie het beste bij ze past. Door jong toptalent te laten ervaren waar hun kracht zit en ervaring op te laten doen in meerdere rollen en bij meerdere organisaties, maken zij na afloop van het traineeship een bewuste en goede keuze voor een functie en werkgever.   

Persoonlijk leiderschap fascineert ons

Veel organisaties ontdekken dat hun beproefde oplossingen in deze tijd van social media, kritische consumenten en duurzaamheid issues niet meer werken. Dat ze wendbaar moeten zijn om de niet aflatende dynamiek te kunnen tackelen. Van leiders vraagt dit andere kwaliteiten. Om meer vertrouwen in plaats van controle, bijvoorbeeld. De ontwikkeling van dit persoonlijk leiderschap fascineert ons. De uitwerking daarvan ziet u terug in onze events en publicaties.

Netwerken werkt

ORMIT gelooft in het continue blijven verbeteren en ontwikkelen van het ORMIT concept. Daarom is de verbinding met alle stakeholders van belang en zijn we continu in dialoog met onze stakeholders over wat we al goed doen en wat nog beter kan. Zo betrekken we alle stakeholders bij onze organisatie. We koesteren onze contacten met participanten, oud-medewerkers, alumni en anderen. Dat past bij ons. Deze netwerken houden ons scherp:

Participanten

De organisaties in het netwerk van organisaties waar wij al jaren mee samenwerken noemen we participanten. Deze samenwerking gaat verder dan een klant-leveranciersrelatie. Zij participeren in het ORMIT-concept en denken met ons mee. De ORMIT trainees voeren opdrachten uit binnen dit netwerk van participanten en treden na afloop van het traineeship in dienst bij een van de participanten. Dat maakt dit netwerk uniek en waardevol.

Raad van Advies

De Raad van Advies van ORMIT bestaat uit leden op directie- en Raad van Bestuursniveau van organisaties waarmee we samenwerken, onze participanten. Maak hier kennis met de leden van de Raad van Advies. Zij hebben al jarenlang een grote inbreng in het continu versterken van het ORMIT concept. Door de actieve rol van onze participanten houden we voeling met de behoeften in de markt en met veranderingen die op komst zijn. Zodat we tijdig kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en voorop blijven lopen met de kwaliteit en actualiteit van onze traineeships.

Raad van Ambassadeurs

Ook oud-leden van de Raad van Advies die niet meer werkzaam zijn in hun oude rol, maar wel actief in bijvoorbeeld commissariaten, blijven betrokken bij ORMIT. Zij zijn verenigd in de Raad van Ambassadeurs en geven op wat meer afstand aan wat ORMIT kan doen om voorop te blijven lopen als specialist in traineeships. Vanuit de waardering die zij voor ORMIT hebben denken ze bijvoorbeeld mee in hackatons.

Alumninetwerk

In het Alumninetwerk zijn alle oud-ORMIT-trainees, de ORMIT-alumni, verenigd. Het netwerk telt inmiddels ruim 1300 leden in Nederland en in België circa 500 leden. We houden contact met onze alumni en blijven hen aanmoedigen om zich te blijven ontwikkelen. Dit doen we online met een Alumni Community. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten met inspirerende sprekers en netwerkbijeenkomsten. 

ORMIT werkt samen met:

 

Made in Amsterdam