• Onze participanten

"Talenten groeien uit tot volwassen leiders"

Interview met Jan Konijnenberg

Geen foto.png

By Jan Konijnenberg

Senior VP & Commercial Supply Chain Lead Personal Health Philips

Jan Konijnenberg is werkzaam als senior vice president & Supply Chain Manager bij Philips. Hij heeft hier dan ook veel te maken met ORMIT'ers die aan de slag zijn gegaan in het Incompany programma. Samen met Jan blikken we terug op deze samenwerking en denken we na over de toekomst van ORMIT en Philips.

Ons Incompany programma is zeer uitdagend. Het idee is dat de ORMIT-talenten na twee jaar op stevige managementfuncties instromen binnen Philips. Dat idee is werkelijkheid geworden. Ik ben erg blij dat iedere ORMIT’er zijn of haar stek heeft gevonden binnen ons bedrijf.  
 
ORMIT’ers zijn zelfbewust, ambitieus, weten wat ze willen. Na twee jaar zijn ze echt gegroeid als professional en als persoon. Ik zie volwassen leiders en sterke persoonlijkheden. De training en coaching van ORMIT heeft daar beslist aan bijdragen, dat werkt beter dan wanneer we dit zelf zouden doen.  
 Jan pakt het groots aan.

De talenten zijn erg met zichzelf bezig, en dat bedoel ik positief. Ze willen waarde toevoegen en weten wat zij er zelf uit willen halen. Dat was in mijn generatie wel anders. De groepsdynamiek is ook sterk aanwezig, de acht talenten weten elkaar moeiteloos te vinden en staan samen voor hun zaak. De onderlinge leereffecten en de gezamenlijke initiatieven – ze organiseren bijvoorbeeld evenementen rondom een thema – klinken echt door. Reden genoeg om een tweede ronde met nieuw talent in te gaan, die helemaal geconcentreerd is rondom data.  
 
Philips transformeert van industrieel conglomeraat naar modern bedrijf met een missie, namelijk het leven verbeteren van mensen over de hele wereld. Het is mooi om te zien dat de strategische ambities van Philips hen aanspreken, omdat die maatschappelijk relevant zijn. 

"Gelukkig zijn ORMIT’ers ras netwerkers, ze schromen niet om op iemand af te stappen en hun stakeholdermanagement is beproefd. Ze zijn uitgesproken, zelfstandig en nemen graag initiatief. Ze bloeien op in verandertrajecten. "

By Jan Konijnenberg

Senior VP & Commercial Supply Chain Lead Personal Health Philips

De talentenpoule helpt ons verder in transformatieprojecten. ORMIT’ers leggen de kiem voor verandering, ze hebben de juiste mindset hiervoor. We hebben wel geleerd dat we beter moeten communiceren met collega’s in de diverse landen: wie zijn de talenten en wat komen ze doen? Gelukkig zijn ORMIT’ers ras netwerkers, ze schromen niet om op iemand af te stappen en hun stakeholdermanagement is beproefd. Ze zijn uitgesproken, zelfstandig en nemen graag initiatief. Ze bloeien op in verandertrajecten.