Simone Kastrop 3.jpg
  • Onze trainees

Een traineeship starten met werk-ervaring? Waarom juist wél!

Blog Simone Kastrop, voormalig ORMIT MCP Trainee

Voordat Simone aan haar ORMIT traineeship begon, had ze 2,5 jaar werkervaring bij het AMC en DPA Finance. Daarna was het tijd voor professionele verbreding en meer persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Ze koos voor ORMIT.

Regelmatig wordt een traineeship geassocieerd met een eerste baan. Vers uit de studiebanken, starten met werken, maar nog wel oriënterend op wat de arbeidsmarkt jou allemaal te bieden heeft. Een kick-start op meerdere fronten waarbij je kan proeven aan verschillende functies mét de vrijheid dat je (nog) nergens definitief voor hoeft te kiezen. De toegevoegde waarde van werkervaring voorafgaand aan een traineeship, wordt vaak onderschat. Ondanks dat dit juist veel extra voordelen heeft. Daarom deel ik graag mijn ervaring van starten bij ORMIT na 2,5 jaar werkervaring. Dit zou ik iedereen aanraden!

Na je studie kiezen voor een baan om binnen drie jaar de overstap te maken naar een traineeship heeft zo zijn voordelen. Om te beginnen het ritme van je studententijd – of gebrek daaraan – dat verandert in een gestructureerde werkweek van veelal 40 uur. Het zogenaamde ‘leren werken’ is voor de één een soepele overgang, voor mij een (kleine) transitie waar wat tijd voor nodig was. Wanneer je aan het ORMIT traineeship begint, begin je niet alleen nieuw bij ORMIT, maar ook bij een opdrachtgever. Je leert twee bedrijfsculturen kennen, je begint in een nieuwe uitdagende functie, waarbij je tegelijkertijd ook aan de start van een persoonlijk ontwikkelprogramma staat. Er kwam een hoop op me af. Het feit dat ik inmiddels volledig gewend was aan het ‘ritme van een baan’ was voor mij absoluut een voordeel.

“Geleerd hebben om te werken, beschikken over bruikbare input voor je persoonlijke ontwikkeling en het vooruitzicht op extra mooie opdrachten, geven jou de mogelijkheid om alles uit je traineeship te halen!”

Het ontwikkelprogramma

Het belangrijkste onderdeel van het ORMIT traineeship is natuurlijk het persoonlijk ontwikkelprogramma, waarin ORMIT gespecialiseerd is. Om het maximale uit dit programma te halen bood het mij veel voordelen om over voorkennis en ervaringen te beschikken van de aspecten waar ik in mijn ontwikkeling op wilde gaan focussen. Natuurlijk zijn dit facetten die je uit je privé- en studieleven kunt halen. Echter, ik liep op de werkvloer tegen hele andere dingen aan. Ervaring met o.a. soft skills, politiek, collegialiteit, stakeholdermanagement, diverse taken etc. zijn nog maar een greep uit ervaringen waar je als energieke afgestudeerde ‘high-potential’ tegenaan kunt lopen. Ondanks dat deze struggles op dat moment natuurlijk totaal geen wenselijke situatie vormen, geeft het wel perfecte input voor een kick-start bij ORMIT. Daarbij kon ik ook de trainingen snel toepassen en reflecteren op praktijkcasussen uit het verleden. Hierdoor spraken theorieën en kennis meer tot mijn verbeelding bleef alles beter hangen.

Kortom, een traineeship beginnen mét werkervaring in je rugzak biedt veel voordelen. Het geleerd hebben om te werken, bruikbare input voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en het vooruitzicht op extra mooie opdrachten (door jouw reeds opgedane ervaring), zorgen voor een extra steile leercurve die jou de mogelijkheid geeft om alles uit jouw traineeship te kunnen halen!