PHOTO-2019-08-28-17-06-45.jpg
  • New
  • Nieuws

Thomas De Wulf nieuwe CEO ORMIT Groep. Hetty van Ee treedt toe tot raad van commissarissen.

Persbericht: Thomas De Wulf nieuwe CEO ORMIT Groep

De Bilt - 4 september 2019 - Hetty van Ee draagt vanaf 1 januari 2020 haar rol als CEO van ORMIT Groep over aan Thomas De Wulf, nu nog CEO van ORMIT in België. Van Ee heeft bijna 20 jaar aan het roer gestaan van ORMIT Groep en ervoor gezorgd dat het bedrijf een vooraanstaande marktpositie heeft als specialist in het opzetten van traineeships voor toekomstige leiders. Thomas De Wulf zal zich vanaf begin volgend jaar bezighouden met de verdere groei van de bestaande talentenprogramma’s, de ontwikkeling van nieuwe programma’s en de internationalisering van ORMIT. Vanaf 1 januari 2020 treedt Hetty van Ee toe tot de raad van commissarissen.

ORMIT maakt organisaties en mensen succesvoller door unieke talenten te vinden, te ontwikkelen en te binden aan deze organisaties. De afgelopen jaren heeft ORMIT Groep zich ontwikkeld tot erkend specialist van traineeships, met een eigen filosofie en aanpak. ‘In de kern draait het al jaren om het gedrag van mensen in organisaties. Het gedrag van leiders, in interactie met medewerkers, is bepalend voor het succes van organisaties’, aldus Hetty van Ee. ‘Als je zorgt voor betrokken en bevlogen medewerkers, is de tevredenheid van klanten en daardoor winst een logisch gevolg’.

Hetty van Ee (rechts) draagt vanaf 1 januari 2020 haar rol als CEO van ORMIT Groep over aan Thomas De Wulf (links)

Marktontwikkelingen vragen om andere type leiders
‘De uitdagingen waar veel organisaties momenteel voor staan, zijn het snel kunnen inspelen op veranderingen, digitale transformaties van organisaties en wendbaar kunnen opereren. Dat vraagt om een ander type leider dan voorheen, met een vernieuwende kijk op het ontwikkelen en binden van medewerkers. In de huidige wereld gaan ontwikkelingen namelijk zo snel en gaan werkomgevingen zo veranderen dat 85% van de kennis van nu over vijf jaar achterhaald is. Het leren en ontwikkelen van medewerkers in organisaties wordt daarom steeds belangrijker dan weten. Dat geldt trouwens niet alleen voor starters, maar ook voor ervaren medewerkers. Juist jezelf blijven ontwikkelen en het kunnen verbinden zit in het DNA van iedere ORMIT-er’, aldus Van Ee.

Gedrag van medewerkers in organisaties maakt het verschil
Het vinden, ontwikkelen en binden van toptalent aan organisaties begon voor ORMIT in 1994, destijds onder de vlag van Ordina. ‘Wij zagen toen al dat het gedrag van mensen in organisaties het verschil maakte, alhoewel dat in die tijd werd gezien als een te softe kijk op organisatieontwikkeling. Enkele participanten – wij noemen dit bewust geen klanten omdat we samen met hen ons unieke concept blijven optimaliseren – onderstreepten deze filosofie en samen met hen ontwikkelden we het ORMIT-concept tot wat het nu is’, aldus Hetty van Ee. ‘Juist in de deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het vinden, ontwikkelen en binden van medewerkers essentieel’.

Medewerkers moeten zich afvragen of zij zich voldoende ontwikkelen
‘Het continu blijven ontwikkelen van medewerkers wordt nogal eens vergeten in organisaties, waardoor veel medewerkers vast in hun baan zitten of met een verkeerde baan beginnen’, aldus Thomas De Wulf. ‘Veel meer medewerkers zouden zich moeten afvragen of zij wel op de juiste plek zitten, of zij zich voldoende ontwikkelen in hun baan. Wij maken jonge talenten bewust van hun toekomstmogelijkheden en -onmogelijkheden, laten ze nadenken over wie zij zijn, wat ze kunnen betekenen in organisaties en hoe ze impact kunnen maken in organisaties. Dat leidt soms tot nuttige maar intense ontwikkeltrajecten. We zeggen weleens, bij ORMIT halen we de midlifecrisis naar voren bij onze talenten.’

Volop mogelijkheden in binnen- en buitenland
Na de start in 1994 breidde ORMIT haar diensten in 1999 uit naar België en ging het bedrijf in 2010 zelfstandig verder. Vorig jaar verkochten de Nederlandse investeerders TIIN Capital, Bolster Investment en het ORMIT management hun belang aan de Belgische participatiemaatschappij Pyramid, die de groeiambities van ORMIT ondersteunt. Thomas De Wulf ziet volop mogelijkheden voor de verdere uitbreiding van ORMIT in binnen- en buitenland. ‘De kern van onze aanpak is dat wij inspelen op de behoefte van onze participanten, op marktontwikkelingen en het type talent dat daar het beste bij past. Het vlaggenschip is ons Multicompany Traineeship, waarbij talenten zich over een periode van twee jaar ontwikkelen door opdrachten uit te voeren bij verschillende participanten. Dit concept kunnen we ook in andere landen dan in Nederland en België uitrollen. Dat geldt ook voor ons Incompany Traineeship; traineeships op maat voor verschillende organisaties die we in co-creatie met hen opzetten, zodat zij zich kunnen blijven focussen op hun core business. Ook zie ik nieuwe kansen in de markt waarop wij kunnen inspelen zoals met ons nieuwe initiatief Vlammrs. Dit is een specifiek digital & data traineeship in de regio Den Bosch voor hbo-studenten. We werven steeds meer internationale talenten en volgen onze klanten internationaal. Kortom, volop mogelijkheden dus voor ORMIT’, aldus De Wulf.

Vanaf januari 2020 zal Hetty van Ee toetreden tot de raad van commissarissen. ‘Ik draag het stokje vol vertrouwen over. Thomas begon ooit als trainee bij ORMIT en heeft de afgelopen 20 jaar, onder andere in zijn rol als CEO van België, bewezen de volgende stappen voor ORMIT te kunnen gaan maken. De organisatie staat als geen ander. We zijn als enige in onze sector Cedeo gecertificeerd en al 13 jaar op rij een Great Placet to Work. En zowel in België als in Nederland staan twee bevlogen managementteams klaar om samen met Thomas de nieuwe fase van ORMIT in te gaan’, aldus Van Ee.

Over ORMIT
ORMIT is ervan overtuigd dat het succes van organisaties wordt bepaald door de mensen die er werken. Mensen maken het verschil. Als specialist in traineeships met vestigingen in De Bilt en Brussel maken wij organisaties en mensen succesvoller door hun unieke talenten verder te ontwikkelen en in te zetten. Dit doen we door high potentials te selecteren voor verschillende rollen die ontwikkeld worden tot het talent in organisaties dat meehelpt bij veranderingen en daadwerkelijk bijdraagt aan het succes van organisaties. We hebben daarvoor een unieke formule voor talentontwikkeling, waarin het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap centraal staat. Zo zorgen we voor instroom en doorstroom van talent in organisaties.