Anke-website-2.png
  • Onze participanten

"Philips zoekt talenten die disruptief zijn."

ORMIT en Philips

Anke-website-2.png

By Anke Verstappen

Supply Chain Management Trainee

Anke Verstappen volgt het ORMIT internationaal supply chain management traineeship van Philips. Zij is gestart in een groep van acht ORMIT’ers, een pipeline van talent. De trainees die het tweejarig traject volgen, worden ingezet in het Forecast to Plan-project, een groot veranderingstraject binnen Philips. We praten met haar en met Daniel Marrara Bertholdo, Director, Global Deployment Manager en Business Process Expert over het geheim van hun match.

Waarom kiest Philips voor het Incompany Traineeship van ORMIT?

Daniel Marrara Bertholdo: We proberen talent aan te trekken en aan ons te binden met het oog op de toekomst van Philips. Het is fantastisch om te zien hoe gedreven deze jonge talenten zijn, zij brengen nieuwe energie in ons bedrijf waar zich een omvangrijk veranderingsproces voltrekt. Onze talentenpool van ORMIT’ers, die we wereldwijd inzetten, staat te springen om daaraan bij te dragen. Ik signaleer dat de zichtbaarheid van de talenten sterk toeneemt, collega’s ervaren de waarde die zij komen brengen. Het programma is echt heel succesvol. 

Daniel-website-2.png

Waarom past Anke in dit plaatje?

Daniel: Anke is gepassioneerd, gemotiveerd en heeft bergen energie! In een transformatieproces is de connectie leggen met anderen eigenlijk de sleutel tot succes. Dat is misschien wel haar grootste talent. Anke is sterk in de interactie, zij brengt mensen snel op hetzelfde niveau. Zij is spontaan en zegt wat ze denkt. Ze laat zich bovendien niet gek maken en heeft oog voor haar omgeving, niet alleen voor de business. 

Herkenbaar, Anke? 

Anke Verstappen: Eh ja! Ik krijg nogal eens als feedback dat ik snel de connectie maak met mensen en ze ook kan binden. Ik ben extravert en heb oog voor iemands sterke punten. Ook ben ik niet bang om te leren of om kritiek te krijgen. Philips is sterk gericht op veranderingsmanagement, het bedrijf zoekt talenten die disruptief kunnen zijn.  

Waarom heb je voor Philips gekozen? 

Anke: Het is vooral de visie die mij heel erg aanspreekt: Philips wil de wereld gezonder en duurzamer maken. Dit wordt concreet vertaald in: voor 2025 de levens van 3 miljard mensen verbeteren. Plus de drive om het beste bedrijf te willen zijn door waarde toe te voegen aan de maatschappij. Dat kan gaan over MRI-scanners die sneller diagnosticeren tot airfryers die je gezonder laten frituren. Winst maken, maar ook iets goeds doen voor maatschappij. Heel mooi vind ik dat. 

"Oplossingen ontwikkelen om het leven van mensen te verbeteren, is een belangrijke drijfveer voor de talenten."
Daniel-website-2.png

By Daniel Marrara Bertholdo

Global Deployment Manager en Business Process Expert

Hoe steekt jouw 2-jarig programma in elkaar? 

Anke: Ik doe drie opdrachten, die passen bij mijn ontwikkelingsbehoefte. Ik heb de afgelopen zes maanden als Local Project Manager gewerkt van het Forecast to Plan project voor de Iberia organisatie. Ik zat 2 maanden ook echt fysiek in Madrid. De crux is om op verschillende plekken je de content snel eigen te maken, zodat je collega’s kunt helpen. Tegelijk bind je je niet voor een langere periode. Je laatste opdracht wordt the landing spot genoemd, met het idee om van hieruit een eigen rol en een mogelijke functie te vinden. Wat ik nu weet is dat mijn persoonlijkheid beter past bij personal health dan bij health systems. Ik wil vooral bij personal health nog veel operationele ervaring opdoen. 

Hoe bevalt de onderlinge samenwerking?

Anke: Het is lastig om niet met Daniel te matchen! Ik was jaloers op mijn collega-trainees die al met hem samenwerkten. Bij Daniel zie je een heel sterke betrokkenheid vanuit de mentorrol die hem van nature eigen is. Alle trainees werken dolgraag met hem. Ik was erg blij toen ik de kans kreeg om een opdracht voor hem te doen. 

Daniel: Als ik de passie in haar ogen zie, zie ik een stukje van mijzelf. Oplossingen ontwikkelen om het leven van mensen te verbeteren, is een belangrijke drijfveer voor de talenten. Ik blijf zeggen: alles wat je doet, draagt daaraan bij. Het maatschappelijke aspect geeft een enorme boost aan de motivatie van jonge mensen zoals Anke.