Martijn-web.jpg
  • Onze participanten

"Je wordt hier geparachuteerd."

ORMIT en de Belastingdienst

Martijn-web.jpg

By Martijn Schoormans

Teamleider Arbeid & Dienstverlening

Teamleider Arbeid & Dienstverlening. Dat is de nieuwe functie van Martijn Schoormans. Martijn volgt het tweejarige ORMIT Incompany strategisch management traineeship van de Belastingdienst. We praten met hem en zijn manager Yvonne Koster, plaatsvervangend directeur MKB Rotterdam.

Da’s een snelle promotie, Martijn.

"Ja, best wel. Je wordt hier echt geparachuteerd en je staat vervolgens met je voeten in de klei. In mijn eerste weken had ik maar voor de helft in de gaten wat er precies gebeurde, maar door gewoon te luisteren trek je snel bij. Inmiddels ben ik beland bij mijn tweede opdracht en zit ik in een management team dat bestaat uit veertigers en vijftigers. Dus ben ik veruit de jongste."

Martijn en Yvonne-web.jpg

"Vrijwel direct was er een match binnen het MT."

Heb je zo’n blind vertrouwen in een ORMIT trainee, Yvonne?

Yvonne Koster: "Nou, toen een vacature ontstond voor een teamleider hebben we besloten niet extern te werven, maar binnen de bestaande formatie te gaan zoeken. Ik heb ervaring met ORMIT trainees binnen MKB Rotterdam en dat heeft geholpen om Martijn voor te dragen. Vrijwel direct was er een match binnen het MT, de kans op succes wordt als groot ingeschat."

Hoe zijn de reacties om je heen?

Martijn: In eerste instantie merk ik dat collega’s de kat uit de boom kijken. Wat kom jij brengen, is de heersende mening. En: waarom zou ik tijd en moeite investeren in jou als je hier toch maar een jaar zit? Mijn repliek is dan: hoeveel seconden duurt 1 jaar en: hoeveel seconden hebben we nog te gaan? Gevolgd door: laten we die tijd dan zo goed en aangenaam mogelijk besteden. 

Qua leeftijd is Martijn jong, maar hij presenteert zich op een stevige manier. Verbaal sterk, stelt de juiste vragen, toont echte interesse. Komt bij dat hij heel open en transparant is over zijn eigen ontwikkeling.
Yvonne web.jpg

By Yvonne Koster

directeur MKB Rotterdam

Is Martijn eigenlijk niet te jong?  

Yvonne: Ik denk van niet. Je ziet aan de collega’s dat zij het leuk vinden om een frisse, jonge collega erbij te krijgen. Mensen hebben echt zin om zo’n jonge professional te begeleiden. Qua leeftijd is Martijn jong, maar hij presenteert zich op een stevige manier. Verbaal sterk, stelt de juiste vragen, toont echte interesse. Komt bij dat hij heel open en transparant is over zijn eigen ontwikkeling.  

Hoe bevalt het leidinggeven? 

Martijn: Als jonge manager probeer ik mijn positie te bepalen en mijn plek te vinden. Mijn kijk op leiderschap is: geef de professional heel veel ruimte en leg de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Dus stuur ik meer op proces en minder op de inhoud. ‘Ik ben niet van de inhoud”, zeg ik dan. “Ik wil 100% vertrouwen op jouw deskundigheid”. “Maar ik wil wel weten hoe jouw visie tot stand is gekomen”, voeg ik eraan toe. Als je je kwetsbaar opstelt en vertrouwen geeft, weten mensen je te waarderen.  

Mee eens, Yvonne? 

Yvonne: JaMartijn laat veel van zichzelf zien, daarom kan ik relatief eenvoudig bijsturen. Mijn indruk is dat hij snel van begrip is, analytisch sterk en in staat is zich werkprocessen vlot eigen te maken. Hij komt snel tot de kern en voert gesprekken over de waaromvraag. Zo dwingt hij een ander om bijvoorbeeld los van de fiscaliteit te komen. Daar wordt het eindresultaat alleen maar beter van.