Marleen.JPG
  • Onze trainees

Life after ORMIT

Interview met Marleen Portengen

Wie ben je?

Ik ben Marleen en nieuwsgierig, betrokken en oplossingsgericht!

Wanneer was je in dienst bij ORMIT en wat heb je sindsdien gedaan?

Van januari 2015 t/m juli 2017 was ik in dienst bij ORMIT. Daarna heb ik eerst 5 maanden vakantie gevierd. Tijdens deze vakantie kreeg ik een Whatsapp bericht van een oud-collega van DELA of ik daar na mijn vakantie een opdracht wilde doen als zelfstandige. Na 8 maanden bij DELA als Klantreiziger wist ik dat ik niet binnen Marketing wilde blijven, maar me echt op procesmanagement wilde richten. Bij Coolblue kwam de vacature Process Engineer voorbij en daar ben ik in september 2018 gestart. Van te voren had ik verwacht dat deze jonge, snelle en klantgerichte organisatie bij me zou passen, maar het tegenovergestelde was waar. Ik ontdekte dat ik juist verjonging, snelheid en een klantgerichte houding wil brengen in een organisatie.

Waar werk je nu en wat doe je daar?

Op dit moment werk ik weer bij DELA. Afgelopen april heb ik mijn ontslag ingediend bij Coolblue. Na mijn ontslag kreeg ik de vacature van Procesmanager bij DELA van een oud-collega doorgestuurd, dezelfde die me eerder binnen had gehaald. Na vakantie in juni en mei ben ik weer terug bij DELA als Procesmanager.

Op welk bereikt resultaat na ORMIT ben je trots?

Waar ik op dit moment sta. Ik ben blij met mijn rotsvaste vertrouwen dat alles goed komt. Dat maakt dat ik beslissingen durf te nemen op basis van mijn gevoel en intuïtie, ook wanneer deze beslissingen onverstandig lijken. Ik durfde ‘nee’ te zeggen tegen een vaste baan bij DELA om bij Coolblue aan de slag te gaan binnen het gebied waarin ik mezelf wil ontwikkelen. Wanneer de rol wel aansluit, maar ik geen organisatieklik heb, durf ik ontslag te nemen. Dat dit later alsnog resulteert in een vaste baan bij DELA als Procesmanager, daar ben ik trots op!

Wat zijn momenteel nog uitdagingen in je persoonlijke ontwikkeling?

Tijdens het beantwoorden van deze vraag realiseer ik me hoe vormend ORMIT is geweest is in de ontwikkeling die ik zoek: inhoudelijk en persoonlijk. Voor komend jaar heb ik me ingeschreven voor trainingen en examens die meer gericht zijn op kennis en vaardigheden (LEAN en het Scaled Agile Framework). Daarnaast ben ik met behulp van coaching gericht aan de slag hoe ik minder oplossingsgericht kan zijn. Dat klinkt misschien gek, maar ik loop er regelmatig tegenaan dat ik bij een vraagstuk of probleem te snel met een oplossing kom. Dat zorgt ervoor dat ik zelf met het probleem aan de haal ga of, nog erger, anderen geen ruimte krijgen om een oplossing aan te dragen. Ik probeer dus bewust eerst ruimte te maken voor het probleem, voordat we hem oppakken.

Wat zou je aan een beginnende ORMIT'er willen meegeven?

Gefeliciteerd! Wat een mooie stap in je loopbaan. Sta hierbij stil, vier het en wees trots op jezelf. Veelal is er een natuurlijke neiging om alweer bezig te zijn met de volgende stap, zoals je opdracht, participant, training of eigen ontwikkeling. Die gedrevenheid heeft je waarschijnlijk onder andere hier gebracht, dus zeker iets om te koesteren. Alleen doe je dan ook tekort waar je op dit moment staat. Die momenten inlassen om te kijken wat er nu is in plaats van wat er (misschien) gaat zijn, zijn belangrijk en vooral leuk.