Sammy blauw.jpg (1)
  • Onze trainees

Waarom het klikt tussen Toine & Sammy

Opdracht van DELA: Zet de best mogelijke beleving neer met audiovisuele middelen tijdens de uitvaart. Toine van Velthoven: “Sammy wist in deze tijd van corona binnen twee weken met haar projectteam Live Streaming in al onze 21 crematoria te implementeren. Een enorme knappe prestatie waarvoor ze veel lof oogstte vanuit de gehele organisatie.”

Download de case! Arrow

Wat was je eerste indruk van Sammy en waarom heb je voor ORMIT gekozen?

Toine: Ze is heel slim, goed voorbereid en beschikt over goede sociale vaardigheden. Daarnaast weet ze goed in beeld te brengen wie de belangrijke stakeholders zijn. Allemaal eigenschappen die je goed kunt gebruiken wanneer je een project gaat leiden. Ik werk graag met ORMIT’ers omdat ze snel inzetbaar zijn, slim en zelfstandig kunnen werken en goed begeleid worden door ORMIT. Dat neemt heel veel zorgen uit handen en brengt ons verder.

Wat was jouw eerste indruk van DELA, Sammy?

Sammy: Het vinden van oplossingen voor problemen is iets waar ik veel plezier uithaal. Dat zag ik direct terug in deze opdracht. Ik ben gestart met het vinden van een oplossing voor het aanleveren en afspelen van beeld en geluid tijdens de dag van de uitvaart. Inmiddels zit ik bij DELA op een tweede opdracht waar ik verschillende projecten leid om meer beleving tijdens de dag van de uitvaart te creëren met audiovisuele middelen. Ik had nooit verwacht dat ik in de uitvaartbranche zou gaan werken. Heel bijzonder: mijn sollicitatiegesprek was in een crematorium. Dat ga ik nooit meer vergeten.

"Wat ik mooi vind aan de trajecten van ORMIT is dat jonge slimme mensen worden gestimuleerd om vooral naar hun eigen gedrag te kijken en op basis daarvan hun leer- en ontwikkelpunten beet te pakken." - Toine, DELA

Afbeelding1.png

Waarom vond je de opdracht bij uitstek geschikt voor een ORMIT’er?

Toine: De opdracht die Sammy volbrengt, vraagt niet alleen van een projectmanager om snel inhoudelijke kennis op te doen, maar ook dat je goedde omgeving, de stakeholders en de dynamiek rondom dit onderwerp doorziet. Dan is een zekere intelligentie en abstractievermogen voorwaardelijk. Dat is aanwezig bij ORMIT’ers.

Hoe kijk je terug op het ontwikkelproces dat Sammy heeft doorgemaakt?

Toine: Wat ik mooi vind aan de trajecten van ORMIT is dat jonge slimme mensen worden gestimuleerd om vooral naar hun eigen gedrag te kijken en op basis daarvan hun leer- en ontwikkelpunten beet te pakken. Met Sammy sprak ik af dat ze elke week bewust stilstaat bij wat ze die week gedaan heeft, wat goed ging, wat beter had gekund en wat haar eigen rol en inbreng bij is geweest. Sammy maakte wekelijks een verslag onder de naam “TIL”: Things I Learned dat we met elkaar bespraken. Het is mooi om te zien hoe dit er bij Sammy toe heeft geleid dat ze haar persoonlijke leerdoelen steeds concreter ging maken en kritisch haar eigen ontwikkeling kon volgen. Ik vond het fijn om zo met haar te kunnen werken. Bovendien zetten de verslagen en de gesprekken ook mij weer aan het denken over mijn persoonlijke functioneren. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Hoe kijk je terug op de samenwerking met (interne) stakeholders?

Sammy: DELA is een coöperatie voor elkaar. Dit merk je ook aan de mensen die hier werken, er altijd ruimte voor een goed gesprek en helpende handen. Mijn projecten trof vaak mensen door de gehele keten en je merkt dat zodra je buiten je eigen afdeling stapt, het al moeilijker wordt. Daarom is het extra fijn dat er bij DELA de ruimte is om kenbaar te maken dat je het ergens niet mee eens bent, of dat nu op proces of op inhoud is. Ik weet zeker dat Toine ook na mijn opdracht nog blijf spreken. Hij is een echte people manager en over die manier van leiderschap heb ik veel meegekregen afgelopen periode. Naast inhoud, maakte Toine ook genoeg tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik neem als ik wegga mijn inmiddels “boekwerk” met al mijn wekelijkse inzichten mee om daar op voort te kunnen blijven borduren.

Als je het project van kop tot staart in perspectief plaatst: wat waren de cruciale momenten die het succes hebben bepaald? Waren er ook moeilijke momenten?

Toine: Wat een hele mooie ontwikkeling was, is dat Sammy op een gegeven moment ontdekte dat de oorspronkelijke vraag in een bredere perspectief thuis hoorde. Die ontdekking maakte dat, hoewel het project er niet eenvoudiger op werd, de kwaliteit van het project enorm verbeterde. Met wat er nu staat, kan de volgende projectleider (overigens opnieuw een ORMIT’er) heel goed verder en het project tot een einde brengen.

Sammy: Eigenlijk gaan het hoogtepunt en het dieptepunt op dit moment hand in hand. Toen de maatregelen rondom COVID-19 in gang werden gezet, betekende dit dat er nog maar 30 mensen bij de uitvaart mochten zijn. Het is ontzettend verdrietig om te zien hoe de maatregelen het laatste afscheid aantasten. Tegelijkertijd ben ik ontzettend blij dat ik ook een steentje heb kunnen bijdragen. Binnen een mum van tijd hebben we een projectteam gevormd, de benodigde partijen aangehaakt om samen met de mensen uit het veld het mogelijk te maken om op 24 locaties te streamen. In de eerste 3 weken hebben 50.000 unieke IP-adressen meegekeken. Dat ik dit project vlak voor het einde van mijn opdracht nog heb mogen leiden, heeft me ontzettend veel geleerd en bovenal het gevoel gegeven dat ik iets kon terugdoen in deze periode.

Wat vond je van de snelheid van handelen? Andere bevindingen en resultaten?

Toine: De wendbaarheid van Sammy is heel groot. Het bleek vooral op het moment dat, vanwege de coronamaatregelen, een deelproject wat veel later gepland stond plotseling naar voren moest worden gehaald. Sammy liet zien dat onder druk heel veel vloeibaar wordt en wist binnen twee weken met haar projectteam Live Streaming in al onze 21 crematoria te implementeren. Een enorme knappe prestatie waarvoor ze veel lof oogstte vanuit de gehele organisatie. Onder normale omstandigheden zou deze ontwikkeling en implementatie tenminste drie maanden hebben gevergd.

Heb je een moment van glory beleefd?

Sammy: Ik leidde verschillende projecten rondom het thema audiovisuele beleving, op een gegeven moment kwamen alle inzichten daarvan samen. Deze inzichten worden meegenomen in nieuwbouw- en verbouwplannen, dat is ontzettend gaaf om te zien. Het zorgde ervoor dat ik ook meer in mijn kracht stond en het is altijd leuk als je dan terugkrijgt dat mensen je ook daadwerkelijk zien groeien.

Benieuwd welke resultaten Sammy precies heeft neergezet?

Download de case! Arrow