Ormit_Portraits-19.jpg
  • New
  • Nieuws

CEO Hetty van Ee in PW.

Leiderschap en Levenskunst

Na twintig jaar neemt directeur Hetty van Ee (62) eind dit jaar afscheid van ORMIT. Zij leerde de HR-wereld in die jaren goed kennen. “De afdelingen zijn kleiner geworden en er is veel werkdruk.”

Voor HR-managers van veel grote bedrijven is Van Ee een bekend gezicht. Met 65 eigen medewerkers en 220 trainees in dienst, is ORMIT Groep een van de grote spelers op de markt van traineeships. “De leiders van de toekomst”, zo omschrijft Van Ee de net afgestudeerden die het tweejarige programma van ORMIT doorlopen. Inmiddels zijn er tweeduizend alumni in Nederland en België.

Karakter

“Het gaat bij de selectie van trainees niet zozeer om kennis, maar veel meer om eigenschappen en karakter.” Dat is volgens Van Ee één van de lessen uit de beginjaren. “We zagen dat trainees die extra goed presteerden veranderingsgezinder waren, meer openstonden voor feedback, leer- en nieuwsgieriger waren, en vooral een goede verbinding met anderen konden maken.” Die kenmerken spelen nu een belangrijke rol bij de selectie van trainees. “We kijken of zij zich op basis van persoonlijk leiderschap verder kunnen ontwikkelen.”

Levenskunst

Van Ee zegt dat ze “in de combinatie van leiderschap en levenskunst gelooft”. Wat dat is? “Dat is regelmatig in de spiegel kijken, bewust nadenken over de persoon die je wilt zijn en hoe je jezelf verbindt met anderen en je gedrag daarop aanpassen.” Op zo’n manier worden mensen volgens haar gelukkiger in het werk en ontstaat er wat zij “een cirkel van bevlogenheid” noemt: gelukkige mensen werken beter samen, leggen de lat hoger en zijn productiever.

ORMIT in vogelvlucht

Aantal medewerkers: 285
Aantal trainees: 220
Aantal alumni: 2.000
Jaaromzet: 23 miljoen

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven moeilijker geworden het beste talent te werven. Een goed salaris bieden is daarvoor niet toereikend. Van Ee: “Er moet ruimte zijn voor eigen ontwikkeling, de organisatie moet niet hiërarchisch zijn en jonge mensen willen graag meebeslissen.”

Tips voor HR

Heeft Van Ee bij haar vertrek nog tips voor HR? “De afdeling Inkoop en HR moeten beter op elkaar afgestemd raken”, zegt ze. “Inkoop kijkt vooral naar het cv van sollicitanten. Ik zou ervoor willen pleiten om vooral leervermogen, gedrag en potentie meer mee te laten wegen. HR mag wat dat betreft een belangrijkere stem krijgen.”

De afgelopen jaren zag Van Ee veel HR-afdelingen kleiner worden, onder meer door automatisering. De werkdruk is er volgens haar hoog. “Maar omdat het zo moeilijk is nieuw personeel te vinden, heeft HR gelukkig wel aan belang gewonnen. De grenzen van bedrijven vervagen, het wordt daarom steeds belangrijker om samen te werken en elkaars krachten te benutten.”

Voor Van Ee betekent haar vertrekt bij ORMIT geen afscheid van haar werkzame leven: op 28 november is zij benoemd tot voorzitter van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. “Leiderschap in deze nieuwe tijd vol verandering spreekt mij aan”, zegt Van Ee. “Daarom ben ik blij dat ik deze kans krijg en daar met de leden en het bestuur aan te werken. Ik kijk ernaar uit om van deze vereniging een nog sterker netwerk te maken dat van nog groter belang wordt voor commissarissen en directeuren.”

Bron: PW.