Ontdek de power van talent

Op zoek naar dát ene talent voor een ingrijpend verandertraject? Of om innovatie nieuwe impulsen te geven? Een stevige aanvulling op de talenten pijplijn? Begin je zoektocht bij ORMIT! Wij geven je direct toegang tot kritisch geselecteerde talenten die business impact realiseren. Ze zijn digital minded, proactief, verbindend en resultaatgericht. Dat is de ORMIT’er.

Ontdek wat jong talent allemaal mogelijk kan maken voor jouw organisatie. Wij bieden flexibele oplossingen die passen bij jouw behoefte.

Laten we kennismaken! Bel Hans Schoonen:
+ 31 6 53758200

Tim klein.png

Dit zeggen andere organisaties

Rabobank - Business & IT programma's

“Frisse blik, kritische houding en pragmatische aanpak. Dat is waarom Rabobank toptalent van ORMIT inzet.” - Monique Wunderink, Head of Change, Learning and Communication Rabobank

DSM - Innovation management programma's

“Ik ben ervan overtuigd dat deze jonge mensen voor DSM de change agents van de toekomst kunnen worden. Zij hebben het potentieel om te veranderen. De snelheid van connecties maken, het multidisciplinair werken, het doorbreken van hiërarchie - of het feit dat ze zich hierdoor niet laten weerhouden - geeft ze een uitstekende uitgangspositie.” - Herman Wories, Vice President Global Business Incubator DSM

Philips - International supply chain programma's

“ORMIT’ers zijn zelfbewust, ambitieus en weten wat ze willen. Ik zie  jonge en volwassen leiders en sterke persoonlijkheden.” - Jan Konijnenberg, Senior VP & Commercial Supply Chain Lead Personal Health Philips

Case PWN

PWN zoekt talent dat projectmanagement een push geeft

Vraag: pro­fes­si­o­na­li­seer de pro­ject­ma­na­ge­ment me­tho­diek zo­dat PWN haar am­bi­ties kan waar­ma­ken: het schoon­ste drink­wa­ter van Ne­der­land pro­du­ce­ren.
Resultaat: het pro­jec­ten­pro­ces werd voor de start van de ORMIT’er be­oor­deeld met een 5,1 en bij zijn af­scheid met een 7,6.
Meer weten over PWN & ORMIT? 

Afbeelding.jpg (8)

Case DSM

DSM zoekt talent voor het verrijken van de talenten pijplijn

Vraag: wij zoeken internationaal talent met minimaal 2 jaar werkervaring om innovatie binnen DSM een boost te geven. Vind jonge, veelbelovende mensen die wij uitdagen, ontwerp ook een compleet ontwikkelprogramma, inclusief coaching en intervisie, om ze klaar te stomen als leadership innovation talents.
Resultaat: na traject van twee jaar treden nieuw innovatietalenten in dienst van DSM.
Meer weten over DSM & ORMIT?

Afbeelding DSM.jpg (14)