Rabobank & ORMIT

Monique Wunderink: Stream Lead Knowledge, Skills & Continuouw Learning bij Rabobank. Iris de Jeu: ORMIT Trainee bij Rabobank. Onze opdracht? Zet snel resultaat neer op wereldwijde schaal! “In deze opdracht was een frisse blik, een kritische houding en een pragmatische aanpak gewenst. Ook was het belangrijk dat de trainee snel resultaat kon laten zien ondanks de complexe materie en het diverse speelveld.” Lees hier het dubbelinterview met Monique en Iris.

Iris header.jpg

"Wat mij het meest aansprak: de urgentie, de snelheid en het innovatieve karakter." - Iris

MW.png

Waarom heeft Rabobank voor ORMIT gekozen?

Monique: Als Rabobank werken we al geruime tijd naar tevredenheid met ORMIT. ORMIT was dan ook een logische keus. Mijn eerste indruk van Iris was: professioneel, ambitieus en een can-do mentaliteit. Precies waarnaar we op zoek waren.

Iris rok png 1.png

Welke indruk had jij van deze opdracht en van Rabobank, Iris?

Iris: Wat mij het meest aansprak waren de urgentie, de snelheid en het innovatieve karakter van de opdracht. Ik kende de Rabobank als consument, maar had geen duidelijk beeld van wat voor organisatie het was om voor te werken.

Ormit_Office-13.jpg

Wat was jouw rol in het team? Wat heb je toegevoegd?

Iris: Ik heb waarde toegevoegd door op operationeel vlak mee te werken, maar ook een tactische en strategische partner te zijn voor Monique. Doordat ik haar steeds beter kon ondersteunen en zelfstandig te werk kon gaan, groeide ons vermogen om resultaten neer te zetten. Monique: In deze opdracht was een frisse blik, een kritische houding en een pragmatische aanpak gewenst. Ook was het belangrijk dat de trainee snel resultaat kon laten zien ondanks de complexe materie en het diverse speelveld.

Ormit_Office-24.jpg

Hoe kijk je terug op de samenwerking met stakeholders? En met je directe manager?

Iris: Mijn relatie met Monique was een van de hoogtepunten van deze opdracht. Door zo intensief met elkaar samen te werken konden we al snel lezen en schrijven met elkaar en vulden we elkaar goed aan. Zij gaf mij ruimte, vertrouwen en was heel erg betrokken bij mijn ontwikkeling. Monique: Iris is echt gegroeid in de negen maanden die ze bij Rabobank heeft gewerkt. Ze is veel krachtiger geworden. Mooi om deze ontwikkeling van dichtbij mee te maken.

Hoe heb jij als ORMIT’er het verschil gemaakt?

Iris: Bijvoorbeeld door mijn manier van communiceren aan te passen aan de ontvanger. Hierdoor heb ik alle verschillende stakeholders mee kunnen nemen in het proces. Daarnaast heb ik de kwaliteit van de trainingen bewaakt en continu gezocht naar een middenweg waar alle experts van verschillende vakgebieden zich in konden vinden.

Monique: Wij zijn uitermate tevreden over de performance van Iris. Met haar medewerking is er een innovatief trainingcurriculum ontwikkeld wat succesvol is uitgerold in 31 landen wereldwijd, een hele mooie prestatie!

Hebben jullie een hoogte- of dieptepunt ervaren?

Iris: Een hoogtepunt voor mij was de presentatie van onze training aan de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Om hen te laten ervaren hoe het is om getraind te worden door middel van ‘serious games’ lieten we hen na een presentatie een stukje zelf leren. Zij waren zo enthousiast dat ze de iPads niet terug wilden geven, ze wilden door! Een dieptepunt was het moment dat de samenwerking in onze projectgroep niet lekker liep. Zoveel verschillende mensen met verschillende belangen, mijn hoofd liep over! Rustig blijven, goed luisteren en kleine stappen vooruit zetten hebben geholpen om weer als één team verder te kunnen.

Monique: Tijdens dit project waren er vele hoogtepunten. Ik vond de positieve reacties die we over de hele wereld kregen op de uitrol van onze serious games heel gaaf, maar ook de game events die werden georganiseerd in Utrecht en London waar meer dan 100 man de serious games samen speelden. Gaaf om die energie te voelen!

In elk project zijn ook moeilijke momenten, zo ook in dit project. Een van de lastigste was de afstemming met een aantal stakeholders waardoor de strakke deadline in het gedrang kwam. Mede door Iris’ positieve houding hebben we uiteindelijk de serious game snel op kunnen leveren.

"Gaaf om die energie te voelen!" - Monique

Iris rok png 2.png

Welke resultaten heb je neergezet?

Iris: Ik heb bijgedragen aan het produceren en implementeren van meer dan 8 trainingen - e-learnings en serious games – in meer dan 31 landen voor 3.000 Rabobank collega’s. Het gevolg hiervan is dat al deze collega’s de opgedane kennis kunnen inzetten tijdens het Customer Due Diligence proces. Tijdens dit proces screenen zij potentiële en huidige zakelijke klanten op hun betrokkenheid bij witwaspraktijken en terrorisme financiering. Dit zodat de bank de poortwachtersfunctie kan vervullen die zij ambieert.

MW 2.png

Wanneer zou je weer een ORMIT-trainee willen inschakelen?

Monique: Ik vind het bij de projecten die ik doe altijd prettig om een ORMIT-trainee in de arm te nemen. Het werkt!