ORMIT & DSM Innovation Management Program

Ontwikkel je tot Innovation Manager samen met ORMIT & DSM!

 • New
 • Talent Program
 • 2 jaar
 • Incompany
 • Nederland & Internationaal
 • 3 uitdagende (internationale) projecten bij DSM
 • Een intensief tweejarig ontwikkelprogramma gericht op persoonlijk leiderschap en innovatiemanagement
 • Je eigen coach vanuit ORMIT en senior manager van DSM als mentor
 • Instroom oktober - november
 • Sollicitatiedeadline - 8 september
Vacancy in English Arrow
Ormit_Portraits-18-resized

Herken jezelf!

Ben jij van nature ondernemend, creatief in de toepassing van innovatie en daadkrachtig in de implementatie ervan? Ben jij daarnaast toe aan een versnelling in je carrière? Dan is het ORMIT & DSM Innovation Management Program iets voor jou!

Voor dit ORMIT & DSM Program zoeken wij talent dat de eerste stappen heeft gezet in zijn/haar carrière door het opdoen van één tot drie jaar fulltime werkervaring. En zich nu versneld en eventueel ook internationaal wil ontwikkelen op het snijvlak van innovatie en new business development. Als Young Professional leg je de verbinding tussen de innovaties die bij DSM worden ontwikkeld, de verschillende business groups van DSM en een continue aan verandering onderhevige klantbehoefte. Met één tot drie jaar fulltime werkervaring op zak doorloop je bij ORMIT een intensief ontwikkelprogramma dat zowel gericht is op jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.  

Creëer innovatieve oplossingen

De klantenportefeuille van DSM is divers en de innovatieve oplossingen van DSM zijn veelal op maat gemaakt, maar kennen tegelijkertijd meerdere toepassingen. Binnen de business group ‘Materials Advance Solar’ heeft DSM bijvoorbeeld de ontwikkelde beschermlaag voor beeldschermen ingezet om de effectiviteit van zonnepanelen te verhogen. En binnen een andere businessgroup is 'Dyneema' door DSM ontwikkeld. Deze super sterke fiber (sterker dan staal!) wordt momenteel op allerleid plekken toegepast, zoals in kogelwerende vesten, luchtvrachtcontainers en in hechtdraden in ziekenhuizen. Als young professional bij DSM beweeg je gemakkelijk door de verschillende onderdelen van de business groups, waardoor jij dit soort cross-sectionele toepassing van de innovatieve oplossingen van DSM mogelijk kan maken. Je signaleert klantbehoeftes en maakt een koppeling van deze klantbehoefte naar de innovatie die bij DSM plaatsvindt. Ook zoek jij proactief naar toepassingen in de markt voor de door DSM ontwikkelde innovaties. Hierbij gaan creativiteit en implementatiekracht hand in hand.

Het merendeel van de projecten die je binnen DSM gaat doen zijn gericht op de toepassing van innovaties bij bestaande business groups, maar je houdt ook aandacht voor de business kansen bij de EBA’s (Emerging Business Areas) van DSM. Verder kun jij je opgedane kennis en ervaring inzetten om best practices bij verschillende business groups van DSM te verspreiden. Kortom jij zorgt voor een succesvolle ontwikkeling en implementatie van innovaties.

Wat ga je doen?

 • Uitdagende projecten bij DSM Gedurende twee jaar voer je projecten uit binnen verschillende business groups. Deze opdrachten worden steeds uitdagender waarbij je groeit in verantwoordelijkheid, impact, complexiteit en stakeholdermanagement.
 • Multiculturele werkervaring Tijdens je projecten bij deze multinational word je uitgedaagd om te werken in multiculturele omgevingen. De focus van de projecten zal veelal in Nederland liggen. Echter, ook projecten in de VS, Zwitserland en andere landen waar DSM actief is kunnen onderdeel uitmaken van je werkervaring.
 • Intensief opleidings- en trainingsprogramma Bestaande uit vakgerichte certificeringsopleidingen en trainingsdagen vanuit ORMIT (zo'n 27 dagen gedurende 2 jaar). Ontwikkel communicatieskills en adviesvaardigheden, stakeholder management in organisaties, een uitgebreide toolkit aan project-, proces- en changemanagement en zelfinzicht om te excelleren als young professional.
 • Intervisie met andere ORMIT trainees Om te leren van en met mede-trainees, ook wel je poolgenoten genoemd. Dit betekent recht door zee feedback, eerlijke observaties en blijvende vriendschappen.
 • Coaching door je ORMIT coach Iemand die je helpt om te ontwikkelen naar jouw maximale potentie.
 • Mentoring door senior manager van DSM Je mentor bij DSM weet veel over de inhoud van je project. Hij of zij helpt je op weg als je hierover vragen hebt.

Lees hier de Q&A van ORMIT & DSM Talent Loes Pluymen

Ben je benieuwd hoe ORMIT & DSM Talent Loes Pluymen haar Talent Program ervaart? Lees het hier in de Q&A!

Lees hier de Q&A van Loes! Arrow

DSM

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en duurzaam leven. In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken de wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden. DSM heeft vestigingen in meer dan 50 landen op 6 continenten (belangrijke locaties zijn: Nederland, Zwitserland, Mexico, Brazilie, Shanghai en New York). Check deze video voor meer informatie over DSM.

Jouw carrière bij DSM

Het ORMIT & DSM Innovation Management Program legt de basis voor een succesvolle carrière binnen DSM en is er bij uitstek op gericht dat jij een impactvolle positie weet te verwerven binnen één van de wereldwijd opererende DSM business groups. Zo’n 25% van de DSM business komt voort uit innovaties en daarin speel jij dan een sleutelrol. De uitstroom mogelijkheden zijn divers en afhankelijk van jouw persoonlijke expertise, de richting waarin jij jouw ontwikkeling stuurt in het ontwikkelprogramma en de verschillende projecten die je uitvoert.

Heb jij het in je?

Wij zijn op zoek naar gedreven mensen met leiderschapspotentie en verandervermogen die de ambitie hebben om het verschil te maken op het snijvlak van innovatie en new business development bij DSM. Belangrijk daarbij is dat je beschikt over een commercieel ondernemende instelling, snel en creatief kunt denken, klantgericht bent, goed kunt netwerken en beschikt over de nodige interculturele sensitiviteit. Het is belangrijk dat je complexe vraagstukken kunt vertalen naar concrete oplossingen en doortastend bent in de implementatie hiervan. Hiernaast is het belangrijk dat je flexibel bent ten aanzien van de werklocatie, zowel binnen Nederland als internationaal.

Waarom ORMIT?

ORMIT is specialist in talent- en leiderschapsontwikkeling. Wij maken organisaties en mensen succesvoller door hun unieke talenten verder te ontwikkelen en in te zetten. Dit doen we al sinds 1994 en met succes!

Heb jij het in je?

Kickstart je ORMIT-carrière

Solliciteer Arrow

Dit vragen we van je:

 • Master diploma (MSc) of PhD in een technische of technische bedrijfskundige richting
 • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring
 • Technische achtergrond of sterke affiniteit met techniek
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Gedrevenheid om ook projecten in het buitenland te doen
 • Innovatieve mindset
 • Enthousiasme over een ontwikkeltraject met een sterke focus op (persoonlijk) leiderschap

Wat kun je van ons verwachten?

 1. Jouw cv en motivatiebrief worden beoordeeld 
 2. We sturen jou een online capaciteitentest
 3. Je wordt uitgenodigd voor een face-to-face interview
 4. We nodigen je uit voor de ORMIT-assessmentdag (ongeveer 2 per maand)
 5. Wij heten jou welkom bij ORMIT!

Heb je nog vragen? Bel of WhatsApp met onze Corporate Recruiter Arlette van Lint +31(0)6 5705 76 72

Solliciteer Arrow