ORMIT & ASML PMO Traineeship

Start je carrière bij ASML en draag bij aan programma- en projectmanagement van wereldklasse!

 • New
 • Traineeship
 • ASML
 • 2 jaar
 • Incompany
 • Veldhoven

Je bent van harte welkom om voor dit traineeship te solliciteren en de procedure te doorlopen. Vanwege onze Coronamaatregelen vindt een groot deel van het sollicitatieproces online plaats. Verder zijn we in goed contact met ASML over de mogelijkheden om op een verantwoorde manier de assessmentdag te organiseren en je daarna kennis te laten maken met ASML.

 • Minstens 2 uitdagende rollen bij ASML
 • Een intensief tweejarig ontwikkelprogramma gericht op persoonlijk leiderschap, teamwork en projectmanagement bij ORMIT
 • Je eigen coach vanuit ORMIT en managers van ASML als mentoren
 • Instroom: april (en anders zo snel mogelijk)
Ormit_Portraits-Yasamin

Herken jezelf!

Ben je een talent met passie voor technologie, project- en programmabeheer met een focus op continue verbeteren? Wil jij je carrière te starten bij een van de grootste en meest succesvolle high-techbedrijven ter wereld?

Dan zijn wij op zoek naar jou! ORMIT en ASML bieden je de kans om deel te nemen aan een "state of the art" traineeship van 2 jaar binnen het Program Management Office van ASML Business Lines.

Het ASML Program Management Office (PMO) Traineeship

Dit intensieve traineeship bereidt je voor een uitdagende baan binnen het internationale high-tech bedrijf ASML. Je voert meteen al een (of meerdere) operationele rol(len) uit in combinatie met een uitgebreid persoonlijk en professioneel ontwikkelingsprogramma.

Je maakt deel uit van het Business Line PMO-team. Samen met je collega's en interne klanten ben je verantwoordelijk voor het uitrollen en implementeren van project (programma) standaarden en processen met betrekking tot o.a. projectplanning, het productgeneratieproces, effectieve besluitvorming, rapportages, veranderingscontrole, risicobeheer en kwaliteit.

Je krijgt de kans om de drijvende kracht te worden achter PMO verbeteringen binnen verschillende bedrijfstakken van ASML. Dit doe je in samenwerking met collega’s van verschillende afdelingen zoals Finance, Development & Engineering, Manufacturing and Customer Support.

Ambitieus en enthousiast

Je moet je talent hebben aangetoond in zowel je studie als in extracurriculaire activiteiten. We zoeken enthousiaste getalenteerde mensen met de ambitie om het verschil te maken binnen ASML en met de bereidheid om in zichzelf te investeren. Dit vereist persoonlijk leiderschap samen met een combinatie van het vermogen om mensen samen te brengen en om te leren. Daarnaast zoeken we kandidaten met een focus op zowel mensen als resultaten. En met een persoonlijke drive en flexibiliteit. Dit zijn de kenmerken waar ORMIT bekend om staat. Dat is wat we zoeken en beloven aan de bedrijven waarmee we samenwerken.

Het Program Management Office bij ASML

ASML is een matrixorganisatie die bestaat uit meerdere Business Lines die worden ondersteund door verschillende sectoren.

De missie van ASML PMO is: "Operational excellence in project- en programma-uitvoering creëren om onze concurrentiepositie te versterken door de erkende expert te zijn die programma- en projectmanagement van wereldklasse aanstuurt."

Uitdagende persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het ASML PMO Traineeship is uniek vanwege de combinatie van een uitdagend persoonlijk en professioneel ontwikkelingstraject met het uitvoeren van een baan bij ASML. Na een jaar verander je van omgeving en verhuis je naar een andere business line binnen PMO. Bovendien verwachten we dat je één of meerdere opwindende initiatieven voor continue verbetering onderneemt.

Tijdens het intensieve training- en ontwikkelingsprogramma word je gecoacht op persoonlijke en professionele ontwikkeling, zowel door ASML-managers als door je ORMIT-coach. Je hebt ook coaching sessies met andere ORMIT & ASML-trainees en je krijgt trainingen en workshops die bijdragen aan je toekomstige ontwikkeling.

ASML PMO'er Marcel vertelt je er graag meer over!

AML PMO Marcel.PNG
 • Outdoor kickoff! We beginnen het traineeship met een outdoor kickoff. Zo leer je jouw nieuwe traineepool goed kennen!
 • The ORMIT Development Program Je leert jezelf kennen. We laten je experimenteren met je talent in verschillende rollen bij ASML. Pas jij het beste in een technologisch gedreven rol? Of kom jij beter tot je recht in de ondersteuning van projecten?
 • Impact creëren In het tweede jaar ligt de focus op samenwerking en je impact op anderen. Met gerichte feedback, out-of-the-box trainingen en on-the-job bijsturing groei je elke dag
 • Op naar een functie die bij je past! Je weet nu wat je energie geeft en waar je echt sterk in bent. Met alles wat je hebt ontdekt, stippelen we samen met jou een pad uit naar je volgende job binnen ASML!

Over ASML

ASML, een succesvolle Nederlandse hightech onderneming, produceert complexe lithografiemachines die chipproducenten inzetten bij de productie van IC's. ASML loopt voorop in de technologie en levert systemen aan alle toonaangevende chipfabrikanten over de hele wereld.

De 20.000 medewerkers van ASML behoren tot de creatiefste denkers in de natuurkunde, wiskunde, scheikunde, mechatronica, optica, werktuigkunde, software en informatica. Zij werken dagelijks samen in hechte multidisciplinaire teams waarin men naar elkaar luistert, van elkaar leert en onderling ideeën uitwisselt. Het is de ideale omgeving voor professionele ontwikkeling en persoonlijke groei.

Heb jij het in je?

Kickstart jouw carrière bij ORMIT & ASML! Je bent van harte welkom om voor dit traineeship te solliciteren en de procedure te doorlopen. Vanwege onze Coronamaatregelen vindt een groot deel van het sollicitatieproces online plaats. Verder zijn we in goed contact met ASML over de mogelijkheden om op een verantwoorde manier de assessmentdag te organiseren en je daarna kennis te laten maken met ASML.

Sollicitatieformulier ORMIT & ASML PMO Traineeship Arrow

Wat we van je vragen:

 • Een erkend Masterdiploma (vergelijkbaar met een Master of Science) in een (technisch) bedrijfsgericht veld
 • 0-2 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en/of Nederlandse taal
 • Relevante nevenactiviteiten vormen een pré
 • Passie voor project- en programmabeheer en procesoptimalisatie
 • Een ontwikkelgerichte mindset
 • Plezier hebben in stakeholdermanagement en verbinding creëren

Dit kun je van ons verwachten:

 1. Het is ons doel om jouw sollicitatie binnen één week te beoordelen
 2. Laat je kwaliteiten zien in onze online capaciteiten test
 3. In een online interview beoordelen wij jouw analytische skills en of er een wederzijdse match is
 4. Daarna nodigen wij jou uit op de ORMIT assessment dag
 5. Leer ASML kennen en ontmoet je toekomstige collega’s
 6. Wij heten je welkom bij ORMIT!

Vragen? Stel ze aan onze Corporate recruiter Arlette van Lint +31(0)6 57 05 76 72. Bij voorkeur via WhatsApp. Dan plannen we op basis daarvan een belafspraakje in als je dat zou willen.

Sollicitatieformulier ORMIT & ASML PMO Traineeship Arrow