Innovatie Traineeship - ORMIT & Slachtofferhulp Nederland

Vergroot de impact van (online) dienstverlening aan slachtoffers en hun omgeving

 • New
 • Traineeship
 • 2 jaar
 • Nederland - Utrecht
 • Onderdeel zijn van een impactvol innovatieprogramma Slachtofferhulp Nederland
 • Uitdagende projecten, experimenten en proeftuinen
 • Een intensief tweejarig ontwikkelprogramma gericht op persoonlijk leiderschap, projectmanagement en innovatie
 • Je eigen coach vanuit ORMIT en mentoren vanuit Slachtofferhulp Nederland
 • Een marktconform salaris
 • Instroom januari 2020 (voor februari neem even contact op)
 • Sollicitatiedeadline: zondag 8 december
Iris

Herken jij jezelf?

Wil jij een bijdrage leveren aan de maatschappij en mensen helpen om de draad weer op te pakken na een ongeluk, ramp of ongeval? Wil jij opkomen voor de belangen van slachtoffers? En word je er enthousiast van om nieuwe (online) dienstverlening te bedenken, uit te proberen en te zorgen voor een optimale impact? Dan is dit je kans! Zet je creatieve, innovatieve en doelgerichte kwaliteiten in om slachtoffers in Nederland beter te bereiken en te helpen. Tijdens het Innovatie Traineeship van ORMIT en Slachtofferhulp Nederland ga je aan de slag in het innovatieteam ‘Mens als Maat’ en volg je een intensief tweejarig ORMIT ontwikkelprogramma.

In een land met jaarlijks zo’n 4 miljoen slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen en rampen is iedereen op enig moment in zijn of haar leven slachtoffer of hulpverlener. Slachtofferhulp Nederland komt op voor de belangen van slachtoffers en geeft emotionele steun, ondersteuning in het strafproces en hulp bij het vergoed krijgen van schade. Vooruitkijken en innoveren is daarbij essentieel. In april 2019 is daarom het programma Mens als Maat (MaM) van start gegaan. Het MaM innovatieteam is dag-in-dag-uit bezig met de vraag: ‘hoe kunnen we onze dienstverlening verbeteren om zo méér slachtoffers nog beter te helpen?’ En het is aan jou om mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Je hebt een grote drive om nieuwe, veelal online producten en diensten voor cliënten en hun omgeving te realiseren. Daarbij breng je nieuwe technologieën, on- en offline mogelijkheden en de behoeften van slachtoffers en hun omgeving samen. Je bent ondernemend ingesteld, ziet kansen en hebt het lef om van idee tot actie over te gaan. Daarbij neem je collega’s en externe stakeholders mee in je denken en handelen en weet je prioriteiten te stellen.

Creëer impact

De afgelopen jaren heeft het innovatieteam  krachtige online dienstverlening ontwikkeld. Er staat een heel nieuw online platform, met onder andere 7 online tools, een chatfunctie, ‘Mijn Slachtofferhulp’ (een persoonsgebonden online omgeving) en er is gestart met een ‘Online Community’ (een online groep  voor lotgenotencontact). Deze diensten vormen een mooie aanvulling op de reguliere hulp die bestaat uit gesprekken met medewerkers.

Slachtofferhulp bereikt veel mensen (nog) niet. Het bereik én de impact van haar diensten moet worden verbeterd. Hierbij ligt er een strategische focus op het betrekken van de omgeving (naasten en professionals) van slachtoffers. Juist door de omgeving van slachtoffers hulp op maat aan te bieden, kunnen meer slachtoffers door hen geholpen worden. Heel concreet wil het innovatieteam het aantal ingelogde gebruikers van de ‘MijnSlachtofferhulp’ en de ‘online community’ substantieel vergroten. Daarnaast moet er nieuwe impactvolle dienstverlening ontwikkeld worden.

Slachtoffer- hulp Nederland

Slachtofferhulp NL.PNG
 • Uitdagende projecten bij Slachtofferhulp Gedurende twee jaar neem je deel aan het innovatieteam MaM en ga je uitdagende werkzaamheden tegemoet. Deze worden steeds uitdagender waarbij je groeit in verantwoordelijkheid, impact, complexiteit en stakeholdermanagement.
 • Focus op jezelf - focus op anderen Tijdens het eerste jaar ligt de focus op je eigen ontwikkeling. In het tweede jaar ligt de focus op samenwerking en je impact op anderen. Met gerichte feedback, out-of-the-box trainingen en on-the-job bijsturing groei je elke dag.
 • Intensief opleidings- en trainingsprogramma Bestaande uit vakgerichte certificeringsopleidingen en trainingsdagen vanuit ORMIT (zo'n 27 dagen gedurende 2 jaar). Ontwikkel communicatieskills en adviesvaardigheden, stakeholder management in organisaties, een uitgebreide toolkit aan project-, proces- en changemanagement en zelfinzicht om te excelleren als young professional.
 • Intervisie met andere ORMIT trainees Om te leren van en met mede-trainees, ook wel je poolgenoten genoemd. Dit betekent recht door zee feedback, eerlijke observaties en blijvende vriendschappen.
 • Coaching door je ORMIT coach Iemand die je helpt om te ontwikkelen naar jouw maximale potentie.

Dit ga je doen

Twee jaar lang werk je toe naar een rijk portfolio van veelal online dienstverlening. Dit doe je als onderdeel van het innovatieteam. Dit team zou je kunnen zien als een start-up binnen Slachtofferhulp Nederland. Hier werken ongeveer 50 personen die agile werken. Vaak volgens de projectmanagementprincipes van Scrum. De werkzaamheden worden onderling verdeeld en zijn veelzijdig. Van strategieontwikkeling tot projectmanagement. Van experimenten opzetten tot het ontwikkelen van prototypes. Van Scrum Master tot Product Owner. Je zet je nieuwsgierigheid, analytisch vermogen en ondernemersgeest in om inzicht te creëren in de behoeften van slachtoffers en hun omgeving. Als onderdeel van een ontwikkelteam ga je bijvoorbeeld op onderzoek, doe je (data-)analyses, maak je prototypes en experimenteer je om zo nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Denk daarbij aan informatiepakketten, apps, tools, online platforms, online trainingen etc. Daarnaast kun je ook aan de slag gaan om de huidige online diensten te verrijken met nieuwe functionaliteiten. Je werkt creatief, constructief, oplossings- en doelgericht en weet mensen mee te krijgen met je ideeën. Je stelt daarbij de cliënt centraal. Om de uitdagende werkzaamheden binnen Slachtofferhulp te volbrengen en het optimale uit jezelf te halen, doorloop je bij ORMIT een intensief ontwikkelprogramma. Dit programma is gericht op zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Jouw carrière bij Slachtofferhulp Nederland

Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpt Slachtofferhulp jaarlijks 200.000 mensen. Tijdens dit Traineeship krijg je gedurende twee jaar volop de mogelijkheden om te leren, te groeien en steeds uitdagendere projecten op te pakken binnen Slachtofferhulp Nederland. Het eerste jaar ben je in dienst bij ORMIT en na een jaar ga je in dienst bij Slachtofferhulp. Hier zet je na een succesvolle afronding van het Traineeship je carrière voort!

Heb jij het in je?

Wij zoeken talenten die willen pionieren om zo bij te dragen aan het welbevinden van slachtoffers. Die de ambitie hebben om te werken in een mensgerichte én doelgerichte omgeving. Het is belangrijk dat je beschikt over een ondernemende instelling, snel en creatief kunt denken en tot handelen durft over te gaan. Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste digitale ontwikkelingen en neemt mensen mee in je enthousiasme hierover. Je maakt makkelijk contact, bent een teamplayer en kunt goed prioriteiten stellen. Verbeteren en innoveren met een cliëntgerichte focus, daar ga je voor! Bovendien wil je jezelf als persoon en professional optimaal ontwikkelen.

Waarom ORMIT?

ORMIT is specialist in talent- en leiderschapsontwikkeling. Wij maken organisaties en mensen succesvoller door hun unieke talenten verder te ontwikkelen en in te zetten. Dit doen we al ruim 25 jaar en met succes! Ook zijn we inmiddels 13 jaar een Great Place to Work en zijn we de eerste CEDEO Traineeship erkende organisatie van Nederland.

Dit vragen we van je:

 • Een Master of Science diploma (MSc).
 • 1-2 Jaar relevante werkervaring. Bijvoorbeeld in een business context, op het gebied van projectmanagement, innovatie, data-analyse of digitalisering. Of je hebt ervaring in een agile, lean start-up omgeving
 • Relevante stages, een bestuursjaar, een eigen start-up, project- en/of buitenlandervaring vinden we belangrijk
 • Je hebt een innovatieve mindset en vindt digitale ontwikkelingen interessant
 • Je maakt makkelijk verbinding zowel binnen als buiten de programmaorganisatie
 • Je hebt een ondernemende geest, bent conceptueel sterk en loopt over van de  ideeën
 • Je bent doelgericht en je hebt het lef
 • Je ziet onzekerheid als een kans en geniet ervan om hierin structuur te brengen
 • Je wilt jezelf persoonlijk en professioneel optimaal ontwikkelen

Dit kun je van ons verwachten:

 1. We beoordelen jouw cv en motivatie 
 2. We sturen je een online capaciteitentest
 3. We nodigen je uit voor twee face-to-face interviews bij ons op kantoor
 4. We nodigen je uit voor de ORMIT-assessmentdag
 5. We heten jou welkom bij ORMIT en Slachtofferhulp!

Heb je nog vragen? WhatsApp of bel met onze Corporate Recruiter Arlette van Lint +31(0)6 5705 76 72.

Sollicitatieformulier Innovatie Traineeship - ORMIT & Slachtofferhulp Nederland Arrow