Simone van Egdom, ORMIT

"We hebben gezocht naar jong talent met werkervaring om in te zetten voor innovatieopdrachten binnen de verschillende business groepen. DSM is al bekend met ORMIT talent, maar dit programma kende een extra stevige ambitie: vind talent dat in staat is om innovatie een boost te geven. En dan zodanig dat dit de business groepen overstijgt."

Simone klein.png

"We zoeken het neusje van de zalm, slechts 5% van de kandidaten die solliciteert, komt door ons assessment."

- Simone van Egdom

Alejandro & Georgios laptop.jpg

ORMIT is dus op zoek gegaan naar talent met ervaring?

Klopt. De doelstelling van het Incompany programma is dat de talenten na twee jaar in dienst treden bij DSM. Ervaring was dus vereist. Meer specifiek hebben we gezocht naar talent dat zelfbewust, creatief, nieuwsgierig en business savvy is. Om de opdrachtencyclus met succes te kunnen doorlopen, was ook enige internationale ervaring en flexibiliteit van belang. Puur maatwerk, dus.

A&G still 1.jpg

Was het moeilijk om kandidaten te vinden die aan alle eisen voldoen?

Dat viel erg mee. ORMIT heeft samen met DSM een prachtige positionering om innovatief toptalent aan te trekken. Talenten krijgen best of both worlds. Werken bij een professionele, internationale organisatie als DSM waarbij je persoonlijke ontwikkeling wordt gefaciliteerd door ORMIT. We zoeken het neusje van de zalm, slechts 5% van de kandidaten die solliciteert, komt door ons assessment. We zoeken talent met persoonlijk leiderschap, talenten die verbindingen leggen met de mensen in de organisatie om een push te geven aan innovatie.

Martin & Alejandro motor.jpg

Zijn de talenten voor de leeuwen geworpen?

Ze zijn alle zes flink uitgedaagd, dat kun je wel zeggen ja. ORMIT heeft zich verdiept in de context van de organisatie, we hebben met DSM samen opgetrokken bij de invulling van de opdrachten. DSM had echt pittige opdrachten in petto gericht op business resultaten. Dat was best spannend voor de talenten met ieder een andere achtergrond en ervaring. We hebben ze gestretcht, maar niet overstretcht.

A&G still 3.jpg

Hoe hebben jullie de vooruitgang gemeten?

In het geval van DSM hebben we ervoor gekozen om aan te sluiten bij hun HRM cyclus. We kijken naar concreet gedrag, als basis gebruiken we hiervoor het leiderschapsmodel. In driehoek gesprekken - talent, talent development manager en opdrachtbegeleider - wordt gefocust op performance en ontwikkeling. We willen echt het beste halen uit de talenten. Dit leidt tot individuele, stijgende leerlijnen. We willen dat ze excelleren, voor minder doen we het niet.

"We willen dat ze excelleren, voor minder doen we het niet."
Simone-2.png

By Simone van Egdom

Dat klinkt stevig! Wat houdt excelleren in?

1. Hun performance, presteren, het goed doen. 2. Een steile leercurve laten zien aan de hand van het ontwikkelprogramma. 3. Lef tonen, dingen oppakken, kennis eigen maken, informatie vergaren, je richten op verandering. We willen zien dat de talenten zich continu verbeteren. Ze leren van elkaar en voelen zich met elkaar verbonden, mede omdat ze niet met elkaar concurreren.

Een van de resultaten is de start van een tweede pool bij DSM.

Inderdaad, zijn we erg trots op. We hebben met DSM geëvalueerd en verbeterpunten benoemd. Het mooie is dat onze uitgangspunten sterk overlappen. Hoe haal je het beste uit talent, dat drijft beide organisaties. DSM biedt een omgeving die gericht is op innovatie en voortdurend verbeteren, ORMIT wil talent ontwikkelen en inspireren met training en coaching. Het is de ideale context voor een dergelijk talentenprogramma. Wat je niet wilt, is een kroonprinsenklasje dat gepamperd wordt door een dergelijk programma. Daar houden we ons verre van.

 

DSM & ORMIT Business Case

Download de Business Case en ontdek de resultaten van het Incompany Traineeship bij DSM! Je krijgt de case per e-mail toegestuurd.

of ENTER