Kees Nederstigt, ORMIT

De vraag was: vind jonge, veelbelovende mensen voor ons die wij uitdagen op drie opdrachten van acht maanden. Ontwerp ook een compleet ontwikkelprogramma, inclusief coaching en intervisie. Anders dan bij de meeste andere traineeships was 2 jaar werkervaring vereist gezien de zwaarte van de innovatieopdrachten.

Kees Nederstigt klein.png

"Je moet slim zijn, maar niet de slimste van de klas."

DSM is sterk in het opwaarderen van uitvindingen tot innovaties, daar de vraag van de klant voor te creëren en het vervolgens te vertalen in businesskansen. Innovaties komen altijd tot stand op het snijvlak van verschillende disciplines en afdelingen. Het kunnen acteren op die niveaus en het verbinden van medewerkers, was de missie van de talenten. Je moet slim zijn, maar niet de slimste van de klas willen zijn. Verbindingskracht is essentieel. De opdrachten behelzen echte verantwoordelijkheden met concrete resultaatafspraken en hebben dus nooit het karakter van een ‘meeloopstage’.

"Verbindingskracht is essentieel."
Kees.png

By Kees Nederstigt

Senior Consultant Talent & Leiderschapsontwikkeling

Outdoor training begint met zelfinzicht

Bij ORMIT spreken we graag van een steile leercurve, waarin we uitdagende opdrachten verbinden met persoonlijke effectiviteit. Dingen voor elkaar krijgen, daar gaat het om. In de outdoor training waarmee we onze programma’s starten, trainen we de deelnemers op feedback geven en ontvangen (ga niet in het defensief), jezelf leren kennen en vooral op gedrag dat we linken aan hun opdracht. Casuïstiek brengen ze zelf in. Als team leren ze elkaar goed kennen en worden de eerste afspraken gemaakt hoe ze de komende 2 jaar van en met elkaar willen gaan leren.


Terugkijkend schuilt de kracht van dit programma in de combinatie van uitdagende opdrachten en een minstens zo uitdagend ontwikkelprogramma. “We doen ons werk nu compleet anders en effectiever dan in het begin”, vertellen de talenten.

DSM & ORMIT Business Case

Download de Business Case en ontdek de resultaten van het Incompany Traineeship bij DSM! Je krijgt de case per e-mail toegestuurd.

of ENTER