An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

FAQ

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

1. Waarin verschilt het traineeship van ORMIT met andere traineeships?

Er zijn grote verschillen tussen traineeships ook in kwaliteit. Een goed traineeship is meer dan af en toe een training (ook al is deze op een exotische locatie). Het is voor sollicitanten vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. In onze optiek is het belangrijk om, naast de opzet van het programma, vooral naar het doel van een traineeship te kijken.

Het ORMIT traineeship onderscheidt zich door de volgende kenmerken:

1. Bij ORMIT is ontwikkeling geen bijzaak of window dressing, bij ORMIT is ontwikkeling hoofdzaak. Het ontwikkelen van mensen is wat wij doen en waar wij al jarenlang veel verstand van hebben.
2. Bij ORMIT staat jouw ontwikkeling centraal. Waar reguliere traineeships je vanuit een specifieke bedrijfscontext klaarstomen voor een loopbaan binnen één organisatie, helpt ORMIT je uit te vinden waar jouw kracht ligt en waar je het meest tot je recht komt.
3. Het is een integraal programma waarbij alle onderdelen met elkaar zijn verbonden en daadwerkelijk het leerproces versterken.
4. Het ontwikkeltraject is gebaseerd op een duidelijke visie op het ontwikkelen van management en leiderschap en op meer dan twintig jaar ervaring met het laten excelleren van high potentials.
5. Toegang tot een breed en hoogwaardig netwerk van zowel organisaties als onze alumni.

2. Wat gebeurt er na 2 jaar?

In het tweede jaar van het MCP krijg je uitgebreide loopbaancoaching om je te begeleiden naar een baan voor na ORMIT. Ruim tachtig procent van onze trainees stroomt uit in ons diverse netwerk van participanten, bij een organisatie en binnen een rol die het beste aansluit op hun wensen en ontwikkelmogelijkheden. 

3. Op welke functie/laag stroom je in na een traineeship?

Het MCP van ORMIT is gericht op talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Omdat je als trainee ervaring hebt opgedaan in verschillende rollen, bij diverse organisaties, ben je na twee jaar een waardevolle aanwinst voor organisaties. Regelmatig stromen trainees uit als projectleider, teammanager of een functie die de opmaat vormt naar één van die functies. De precieze functie of laag waarbinnen je uitstroomt is overigens primair afhankelijk van je eigen voorkeuren en mogelijkheden.

4. Wat zijn de verschillende functies/opdrachten die je uitvoert bij een organisatie?

Opdrachten bij organisaties gaan vaak over het creëren van verandering binnen organisaties. Naast verandermanagement is het kunnen omgaan met stakeholders, het effectief zijn bij weerstand en het snel schakelen tussen complexe materie van belang. Opdrachten kunnen plaatsvinden in een projectmanagementomgeving, maar ook in (interim) lijnfuncties.

5. Wat is het verschil tussen een traineeship van ORMIT en een traineeship intern bij een organisatie?
Heb je contact met de trainees binnen een organisatie?

Interne traineeships bij organisaties zijn er veelal op gericht te zorgen dat je zo goed mogelijk gedijt binnen die specifieke organisatie. Het ORMIT Multicompany Programma stelt jou als trainee centraal: wat kan je goed? Wat wil je ontwikkelen? In welke omgeving gedij je het beste? Door de brede ervaring die ORMIT-trainees opdoen, worden trainees vaak ingezet op complexe, strategische vraagstukken, of in projectmanagementomgevingen. De interne trainees van organisaties opereren vaak op een ander niveau dan ORMIT-trainees, waardoor er van directe concurrentie doorgaans geen sprake is.

6. Wat is het verschil tussen een Multicompany en een Incompany traineeship?

Bij een Incompany Traineeship vraagt een organisatie aan ORMIT om mee te denken over een talentontwikkelprogramma dat op maat gemaakt wordt voor deze organisatie. Een bedrijf moet bijvoorbeeld vernieuwen en is op zoek naar veranderkracht, naar mensen die ‘out of the box’ denken en collega’s daarin meeneemt. Een internationale organisatie zoekt mensen die het leuk vinden om op verschillende plekken in de wereld te werken. Bij de werving en selectie van de juiste mensen combineren wij onze ‘gewone’ ORMIT-criteria met specifieke selectiecriteria van de klant. Je krijgt diverse uitdagende opdrachten en maakt daarmee een groeisprong. Het verschil met het ORMIT Multicompany Programma is dat je bij de start al kiest voor een organisatie waarbij jij graag zou werken. Na het ORMIT traineeship van twee jaar treed je in dienst bij deze organisatie. Bij beide programma's staan de vragen centraal "wat kan je goed?" "wat wil je ontwikkelen?" en "in welke context sta jij het meest in je kracht?"

7. Voer je ook opdrachten uit in het buitenland?

Het kan voorkomen dat je voor een project enkele weken in het buitenland moet verblijven, maar de thuisbasis van de meeste rollen is Nederland (of België). Dit is van belang omdat lange tijd in het buitenland ertoe leidt dat je ontwikkelprogramma lastig te volgen is - en het contact met je talent development manager en je traineepool erdoor wordt bemoeilijkt.

8. Hoe ziet het trainingsprogramma er uit?

In twee jaar tijd volg je meer dan 55 dagdelen aan trainingen, waaronder - in het begin van je ORMIT-tijd - een speciale Outdoor van twee dagen. Het trainingsprogramma kenmerkt zich door de nadruk op persoonlijk leiderschap, communicatie, maar ook projectmanagementvaardigheden. Hiermee is het trainingsprogramma uitgebalanceerd en erop gericht dat je de aangeleerde vaardigheden en inzichten zo snel mogelijk in je projecten kunt toepassen. Bovendien vindt eens in de zes weken een intervisiesessie plaats met je traineepool, die erop is gericht te leren van elkaars feedback.

9. Wanneer kan ik beginnen en bij wie ga ik in dienst?

Tijdens je traineeship ben je in dienst bij ORMIT BV, ook bij Incompany traineeships. Daarnaast kent ORMIT geen vaste startmomenten. We werven en recruteren het hele jaar door. De startdatum wordt in onderling overleg bepaald.

10. Regelt ORMIT huisvesting als je op een nieuwe locatie terecht komt?

Onderdeel van het Multicompany Programma is dat je bij diverse organisaties in het hele land werkzaam kan zijn. Soms leidt dit ertoe dat je reistijd erg lang wordt. ORMIT zal in die situaties tweede huisvesting op locatie helpen verzorgen. Los daarvan heb je recht op een NS business card of kun je kiezen voor een bedrijfsauto.

Heb je een andere vraag? Vraag het Werving en Selectie!

Zij kunnen al je vragen beantwoorden!

Bel Werving

 +31 (0)30 2984300

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

Mail Werving

werving@ormit.nl

Money Economy

Clients can save money on design and code and spend it on concept, ideas and functionality.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

traineeship overzicht

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over ORMIT

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.