An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Hetty van Ee: "Het begrip traineeship inflateert"  

 Interview algemeen directeur Hetty van Ee in eindejaarsmagazine FD

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Juist nu de behoefte aan jong talent zo groot is, is het belangrijk dat men beseft waar een goed traineeship aan moet voldoen, zegt algemeen directeur Hetty van Ee van ORMIT in het eindejaarsmagazine van het FD.  "Door de nadruk te leggen op de ontwik- keling van persoonlijk leiderschap maken mensen verschil bij veranderingen en het maken van verbinding."

Dankzij de economische groei en de mismatch op de arbeidsmarkt neemt ook in 2018 de vraag naar arbeid toe. Tegelijkertijd ziet Hetty van Ee dat bedrijven moeten transformeren om hun processen en werkwijzen verder te digitaliseren. “Daardoor is er een enorm tekort aan mensen met een digitale mindset. En dan moet de vergrijzing van het personeelsbestand ook nog worden opgevangen. Veel organisaties werven jonge mensen voor traineeships, maar dat blijkt dan niet meer dan wat training naast het werk te zijn. Het wordt veel te snel een traineeship genoemd. Daardoor inflateert het begrip.” 

"Die ORMIT-factor is een set kernkwaliteiten die voorspelt
of iemand zich blijft ontwikkelen, kan verbinden, mensgericht én resultaatgericht is en een bijdrage kan leveren aan transformaties.”

De ORMIT-factor  

“Al ruim 22 jaar zijn wij specialist in het werven en selecteren van toptalent (waarbij gedrag en karakter belangrijker zijn dan kennis) dat we in twee jaar tijd ontwikkelen door training en coaching”, zegt Van Ee.  “Steeds hebben klanten via onze Raad van Advies, met directie vanuit tien organisaties, meegedacht met het ORMIT-concept. Zo scherpen we onze programma’s en de ORMIT- factor aan. Die ORMIT-factor is een set kernkwaliteiten die voorspelt of iemand zich blijft ontwikkelen, kan verbinden, mensgericht én resultaatgericht is en een bijdrage kan leveren aan transformaties.” 

Maatwerk

We maken traineeships op maat voor specifieke profielen waar behoefte aan is bij organisaties, dat zijn ook ‘future jobs’. Met de klant bepalen we het beoogde profiel en ontwerpen daarbij een passend traineeship. Talenten die wel allemaal de ORMIT-factor hebben, komen dan twee jaar bij ons in dienst en worden ontwikkeld voor specifieke rollen, zowel wat betreft gedrag als inhoudelijk. Dat doen we door middel van wisselende opdrachten, opleiding, coaching, intervisie met andere trainees en het werkgeverschap van ORMIT als voorbeeld.”

Als een ORMIT’er ergens een opdracht heeft uitgevoerd, wil de klant er meestal meteen ‘nog zo een’. 

Bedrijven herkennen ORMIT Traineeship

Van Ee vervolgt: “Wij zijn ervan overtuigd dat als mensen zelfbewustzijn ontwikkelen, dat ze dan leren om van daaruit het beste uit zichzelf te halen en zichzelf vanuit persoonlijk leiderschap aan te sturen. Dit is de beste basis voor welke toekomstige rol dan ook. Organisaties herkennen dat het ORMIT-traineeship bijzonder is. Als een ORMIT’er ergens een opdracht heeft uitgevoerd, wil de klant er meestal meteen ‘nog zo een’. Zo hebben in België tientallen ORMIT’ers BNP Paribas Fortis geholpen om de bank voor het digitale tijdperk te worden. In eigen land zitten veel ORMIT’ers bij ASML, Philips, DSM, Rabobank, Dela, Nike en ABN AMRO, om maar enkele bedrijven te noemen. De trainees zijn in de praktijk de beste ambassadeurs van ons concept.” 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Meer nieuws over ORMIT 

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.