An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Generaties op de werkvloer: meer overeenkomsten dan verschillen? 

DEEL I1: LEEFTIJD ZEGT NIKS 

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Deel de fantastische verhalen van vroeger met de wilde ideeën van nu  

Jitteke van ’t Hek (28) en Nancy Scheijven (48) kruisen de degens over succesformules om verschillende generaties met elkaar te laten samenwerken. Vooroordelen en aannames over jong en oud(er) passeren de revue aan de hand van 10 stellingen. Scoort een divers samengesteld team beter? Wat zegt leeftijd? Moet je jong talent betrekken bij strategische vraagstukken? En hoe bind je jong talent aan de organisatie? Een serie in drie delen.

Nancy (ORMIT Alumnus) is momenteel directeur Scheepsvaartverkeer en watermanagement bij Rijkswaterstaat, Jitteke is ORMIT Multicompany trainee en doet nu een opdracht bij ABN AMRO.

Er zijn ‘jonge talenten‘ die binnen zes weken volledig zijn geïntegreerd in een bestaand team dat bestaat uit ‘ouderen’. 

Stelling 1: Leeftijd zegt niks, persoonlijkheid en instelling zegt alles

Jitteke: Hier ben ik het helemaal mee eens. Het gaat niet om leeftijd, maar om je instelling: openstaan voor nieuwe inzichten, niet bang zijn voor veranderingen en ontwikkelingen zijn belangrijker dan leeftijd. Je hebt ‘oudere jongeren’ en ‘jongere ouderen’.

Nancy: Leeftijd kan een indicatie zijn. Maar het gaat inderdaad wel meer over de persoonlijkheid en de instelling die iemand heeft. Er zijn ‘jonge talenten‘ die binnen zes weken volledig zijn geïntegreerd in een bestaand team dat bestaat uit ‘ouderen’. En er zijn zonder meer ouderen die moderner en jonger van geest zijn dan menig ‘jong talent’. Dus de instelling zegt veel. Maar ook het idee ‘van wat heb ik te winnen of wat heb ik te verliezen’. Een gezonde dosis onafhankelijkheid zegt meer over potentieel succes dan of iemand 20 of 50 is.

Stelling 2: Jong begrijpt oud beter dan andersom  

Jitteke: Dat denken jongeren misschien regelmatig, maar ik denk dat dat wat kort door de bocht is. Jongeren denken vaak dat ze de wereld van vroeger kennen, maar die kennis is best beperkt. Wij, jongeren, willen vaak heel snel gaan en hebben dan het gevoel dat de ouderen niet altijd meegaan. Ouderen hebben beide werelden meegemaakt en ondanks de ingewikkeldheid van de digitale wereld, hebben zij misschien meer inzicht in beide werelden dan de jongeren.

Nancy: Ik denk dat de stereotypen over elkaar maakt dat tussen de generaties vaak een kloof wordt gevoeld. De ‘ouderen’ kijken vaak gelaten naar de ‘hijgerige’ jongeren en denken ‘joh, doe es rustig, ga eerst eens werken’ en ‘laat resultaat zien voordat je zo hoog van de toren blaast’. De jongeren vinden dat de ouderen zeuren, niet opschieten, kritisch zijn en een enorme hang hebben naar ‘vroeger’ . 

Ik denk dat we vaak in de rol van ouder-kind vervallen in plaats van geïnteresseerd naar elkaar te luisteren. De rol van een leidinggevende zou moeten zijn om die schijnbare tegenstelling uit de weg te ruimen. Ik denk dat de leidinggevende te vaak de kant kiest waar hij zich op zijn gemak voelt. Dus dat is afhankelijk of die jong is of oud. De kunst is niet ‘erboven te staan’ maar creatief de verbinding te zoeken.

Jongeren zijn flexibeler en passen zich makkelijker aan

Stelling 3: De overeenkomsten tussen onze generaties zijn groter dan de verschillen 

Jitteke: Ja, dat denk ik wel. Doelen in werk en leven verschillen niet zo erg. Misschien is de manier waarop we deze doelen willen bereiken wat anders, maar dat kan ook erg inspirerend werken.

Nancy: We komen veelal uit eenzelfde soort nest. Maar de tijdsgeest waarin we zijn opgegroeid heeft onmiskenbaar invloed op hoe we naar de wereld kijken. In potentie denk ik dat jongeren flexibeler zijn dan ouderen en dat ze zich makkelijker kunnen aanpassen aan de huidige wereld. We hebben andere zorgen en andere motieven. Ik denk dat de verschillen best groot zijn, maar als je met elkaar kiest voor een gezamenlijk doel waaraan je werkt dan helpen zowel de verschillen als de overeenkomsten om het doel te behalen. Er is niet één manier …

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Meer nieuws over ORMIT 

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.