An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Herken jij talent aan doc, pdf of printje?

Blog Hetty van Ee, Algemeen Directeur ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Binnen zonder kloppen

“Stuur eerst haar cv maar eens op! Klinkt goed hoor, die Cathy van jou, maar alles begint bij ons toch met een kloppend curriculum vitae”, hoor ik een manager van een multinational – ik noem hem Jaap - tegen onze accountmanager Frits zeggen. Ik begrijp heel goed wat Jaap bedoelt. Aan de mogelijke kennismaking met onze ORMIT’er Cathy gaat het beoordelen van een document vooraf. Maar herken je talent dat past in jouw team aan een doc, pdf of printje?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: je herkent talent niet aan het cv! Het is niet de kennis die talent uniek maakt, maar juist het gedrag. Laat ze binnenkomen zonder te kloppen, zeg ik wel eens gekscherend. Tenzij je als organisatie alles bij het oude wilt laten, dan ga je beslist géén plezier beleven aan een ORMIT’er. Houd er rekening mee dat onze trainees change agents zijn. Zelfbewuste professionals die in een complexe en veranderende omgeving het verschil maken. Omdat zij vernieuwing aansturen en mensen kunnen verbinden. En ze helemaal hun ei kwijt kunnen in veeleisende projecten.

Hier komt de img beschrijving

Vernieuwende blik, natuurlijke wendbaarheid, daadkracht en gedrevenheid gaan het verschil maken.

Wendbaarheid 

Je ziet dat bij grote organisaties afscheid wordt genomen van mensen die in verouderde functies werkzaam zijn. Pijnlijk, maar de realiteit. Daar staat een grote behoefte tegenover aan toptalent dat wegwijs is in de opdrachten van nu. Opdrachten die voortkomen uit dit digitale tijdperk krijgen een boost wanneer digital natives hierop aangesloten zijn. Maar het is niet de nerd die het verschil gaat maken. Gevraagd wordt om een vernieuwende blik, natuurlijke wendbaarheid, daadkracht en gedrevenheid. De gave om mensen en processen samen te brengen met het eindresultaat voor ogen. Dat zeggen onze opdrachtgevers over ORMIT’ers. En als je dat hoort, dan ben je reuze trots, geloof me. 

Beste managers...

Is het een idee om processen van werving en selectie of Inkoop eens kritisch tegen het licht te houden? Zijn de eisen nog wel congruent met de uitdagende opdrachten die in gang moeten worden gezet? Wat is daarop uw antwoord?

Opwindende droom

Natuurlijk is het aantrekken van het juiste toptalent niet het enige. Je wilt als bedrijf ook weten hoe je toptalent aan je organisatie bindt. Soms, zo af en toe, zie je nog oude ideeën die de boventoon voeren. Over de minimale ervaring die mensen moeten hebben voordat ze überhaupt voor een functie worden gevraagd. Over het idee dat iedereen een functie in de top ambieert. Over de opwindende droom van hoge salarissen, verslavende bonussen, grote auto’s. Mag ik daar een ander beeld tegenover stellen? Jongeren hebben een totaal ander statusgevoel. Het gaat bij hen om vertrouwen, trots en plezier. Denk maar terug aan de pyramide van Maslov, die bovenste laag gaat om “self actualisation”. Daar zou je vroeger naar toegroeien, maar daar vraagt het toptalent van nu direct om!  

Geef jong talent vertrouwen

Hoe speel je daar als manager op in? Geef jong toptalent vertrouwen om opdrachten uit te voeren. Laat ze hun talenten en mogelijkheden optimaal benutten. Geef ze de ruimte om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Als je werkt bij een bedrijf waar je dat kan realiseren… dan wil je daar wel blijven werken! Dan voel je je verbonden omdat je het vertrouwen krijgt iets nieuws of uitdagends te doen. Jong toptalent wil daarnaast ook trots kunnen zijn op het bedrijf zelf en tenslotte is geluk in je werk, met plezier ergens werken niet soft, maar juist super belangrijk. Juist dan heb je immers zin om hard te werken, iets extra’s te doen.

Frits heeft Jaap toch aan het twijfelen gebracht. Hij overweegt inderdaad om de standaardprocedure los te laten en een gesprek met Cathy in te plannen. Zij is er klaar voor, dat spreekt.

Hetty.van.ee@ormit.nl 

advies aan managers
Geef toptalent de ruimte om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Als je werkt bij een bedrijf waar je dat kan realiseren… dan wil je daar wel blijven werken! 
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.
 

Onze visie op jong talent en leiderschap in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Ontdek onze talenten

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.