An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Wil je leren? Alleen ervaren is niet goed genoeg!

Blog van Arjenne Heins, talent- en leiderschapsontwikkelaar ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Arjenne Heins
Datum: 18-09-2015
Talent -en leiderschapsontwikkelaar ORMIT.  

70-20-10

Afgelopen week zat ik om tafel met een van mijn coachees. Hij bracht een uitgebreid actieplan mee naar ons gesprek om met mij te bespreken. Samen met zijn manager had hij dit persoonlijke actieplan opgezet om ervoor te zorgen dat hij op korte termijn helemaal klaar zou zijn om in een team lead functie in te stromen in het nieuwe bedrijf. Dat bedrijf heeft het 70-20-10 leren helemaal omarmd.


Voor wie daar nog niet van gehoord heeft… 70-20-10 is een nieuwe vorm van invulling van leerinterventies die in een bepaalde combinatie leiden tot effectieve (leiderschaps-) ontwikkeling. Effectieve ontwikkeling ontstaat als je bij het ontwerp van een ontwikkeltraject rekening houdt met deze ratio. 70% heeft betrekking op leren in de werkpraktijk: nieuwe taken oppakken in je werk, extra opdrachten uitvoeren in je team, etc. Kortom, ervaringsgericht leren. 20% van de ontwikkelinterventie vul je in door te leren in interactie met anderen, door bijvoorbeeld intervisie en feedback. Uiteindelijk leren mensen maar 10% via de “old-school” manier: classroom interventies door een training te volgen of een boek te lezen.

Bij ORMIT passen we deze 70-20-10 principes al jaren toe bij het ontwikkelen van onze management trainees. En ook bij het ontwerpen van onze maatwerkprogramma’s zijn we er al jaren mee bezig.

Terug naar mijn coachee.

Hij had samen met zijn manager een mooie onepager gemaakt die invulling gaf aan de 70-20-10 opzet. Acties die hij met zijn team en de individuen in zijn team ging oppakken, de trainingen die hij nog ging volgen en documenten die hij nog ging opleveren.

Wat mij betreft miste in zijn plan het meest cruciale aspect dat 70-20-10 een effectief ratio maakt: reflectie. De vraag ‘Hoe ga je van ervaringen leren?’ lijkt te worden vergeten. Er is focus op de Why en de What, maar de How wordt vergeten. Een nieuwe ervaring, een nieuwe training is waardevol maar krijgt pas echt waarde als je er op reflecteert en evalueert. Dit is wat ik miste in zijn plan en wat ik bij veel bedrijven ook nog tegenkom.

Goed reflecteren blijft een uitdaging in veel bedrijven. Terugkijken op een actie en kritisch naar je gedrag kijken, heb je je doel behaald en hoe heb je dat voor elkaar gekregen, hoe heb je je gedrag ingezet en hoe zou je dat kunnen aanscherpen om nog effectiever te zijn. Het vergt een tegengestelde energie van waar veel bedrijven inzitten: gaan, gaan, gaan.

Je leert niet alleen van nieuwe dingen doen, je leert van de reflectie op die nieuwe dingen doen en op basis daarvan je gedrag aan te passen. De mate waarin je kan en wilt reflecteren zal in de complexe, snelle wereld van vandaag de dag, mijn inziens, een onderscheidend vermogen van een leider worden. Aan mij de taak om mijn coachee te ondersteunen om in zijn laatste maanden te laten groeien in zijn learning agility.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!