An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

What's in the name: 'De PMO opdracht'

Blog van Bert van Mourik, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Bert van Mourik - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 11-02-2014

Mijn mede trainees hadden allemaal een ander verhaal bij hun PMO opdracht.

ORMIT’ers in het Multicompany Programma (MCP) doen opdrachten bij een grote verscheidenheid aan organisaties in allerhande branches en in uiteenlopende rollen. Toch is er één opdracht waar zeker de helft van de ORMIT’ers mee in aanraking komt: De PMO opdracht.

In september 2013 ben ook ik gestart op een PMO opdracht. Voor mij was het op dat moment een onbekende term. Door wat research wist ik al snel dat PMO staat voor Project Management Officer. Dat vond ik wel chique klinken. Maar qua inhoud kwam ik daar nog niet verder mee. Mijn mede trainees hadden allemaal een ander verhaal bij hun PMO opdracht.

De één vertelde dat zij als PMO vooral een projectleider ondersteunde in managen van externe stakeholders, waarbij de focus lag op communicatie. Een ander gaf aan dat hij zich vooral bezig hield met het bijhouden van planningssheets, het maken van interne afrekeningen en het zorgen dat alle documentatie netjes werd opgeslagen. Weer een ander heeft een Programma Management Office van scratch opgebouwd en geleid, en zo een groep van projecten kunnen ondersteunen. Heel uiteenlopende beschrijvingen dus. Ook de beschrijving van de PMO door het Project Management Institute maakte het voor mij nog niet duidelijk: ‘a strategic driver for organizational excellence, which seeks to enhance the practices of execution management, organizational governance, and strategic change leadership.’

Ik ben de PMO rol dus zelf maar gaan ervaren. In mijn eerste blog schreef ik al dat ik op een sterk vergrootte afdeling binnen ABN AMRO de basisprocessen en de ‘way of working’ gladjes moet laten verlopen. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik samen met een andere ORMIT trainee bezig het PMO van de afdeling op te zetten. Dat betekent onder meer: processen in kaart brengen, de manier van plannen verbeteren, maar ook afrekeningen maken en veranderingen communiceren naar onze stakeholders. Daarnaast heb ik zelf het initiatief gepakt om een groot stakeholder evenement te organiseren.

Aan de naam Project Management Officer kun je dus niet altijd de inhoud van de taken en verantwoordelijkheden aflezen. Juist daardoor ervaar ik de PMO opdracht als een opdracht waar enorm veel uit te halen is en waar juist een ORMIT’er zich door een proactieve instelling enorm in kan onderscheiden. Voor mij is de PMO opdracht is daarom bij uitstek een mooie ORMIT opdracht!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ORMIT

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Please paste the shortcode here