An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Van enkel mooie ideeën kan een bedrijf niet leven

Blog van Martijn Samson, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Martijn Samson
Datum: 26-10-2016 
Multicompany trainee ORMIT 

Vroeger werden mensen binnen organisaties gezien als een grondstof: zoals je ijzer nodig hebt voor machines, zo heb je ook personeel nodig om de apparaten in elkaar te draaien. De naam van het vakgebied waarin ik op opdracht werkzaam ben, Human Resources, is hier nog een mooi voorbeeld van, alsof mensen inwisselbare grondstoffen zijn. Toch merk ik dat HR tegenwoordig weinig meer te maken heeft met grondstoffen, maar juist met daadwerkelijke mensen, in al hun diversiteit.

Uiteindelijk geldt dit niet enkel voor HR, maar voor alle onderdelen van grote organisaties. Er bestaat vast ergens een mooie sociologische definitie, maar volgens mij is een organisatie niets anders dan een groep mensen die op een welbepaalde manier met elkaar interacteert. Dit inzicht in organisaties heeft mij een stuk nuchterder gemaakt: of je nu marketing manager, IT-specialist, Finance Advisor of HR-professional bent, aan het einde van de dag gaat het om hoe effectief je bent in je contact met mensen.

Tijdens mijn studies had ik dit nog niet door. Als student geschiedenis en filosofie benaderde ik alles heel conceptueel: als we iets doen, hanteren we dan ook de juiste definities? Klopt alles wat we doen theoretisch? Dankzij mijn diverse nevenactiviteiten wist ik dit enigszins los te laten, maar ook tijdens mijn master bedrijfskunde bleef ik vanuit de inhoud denken. Weet ik wel voldoende over procesmanagement? Hoeveel kennis heb ik over Finance?

Het Multicompany traineeship van ORMIT heeft me geleerd mijn kennis om te zetten in daadkracht. Van enkel mooie ideeën kan een bedrijf niet leven. Er moet actie worden ondernomen. Hoe introduceer ik een voorstel? Met wie moet ik op voorhand gesproken hebben? Wie gaat kritisch reageren? Waarom reageert iemand zo onverwachts? Hoe creëer ik voldoende draagvlak? Hoe zorg ik dat we de veranderingen tot het einde toe doorvoeren? Wie moet ik eigenaar maken van dit project? Dit spel, deze vragen, ze zijn heel belangrijk zijn voor toekomstige managers, maar tijdens je studie komen ze nauwelijks aan de orde, hoogstens in abstracte zin.

Nu ik via ORMIT bijna een jaar bij Shell – NAM zit, waar ik intensieve reorganisatietrajecten heb begeleid, realiseer ik me dit des te meer. En ook daarvoor bij ABN AMRO zag ik het al: alle organisaties beschikken over voldoende slimme mensen met diepgaande kennis. Die kennis is belangrijk, maar het omzetten van die kennis in resultaten is doorslaggevend. Dit is voor mij een van de belangrijkste invalshoeken van het Multicompany traineeship. Ik denk dat het tevens de reden is dat ORMIT-trainees zo succesvol zijn. We leren al deze lessen actief in de praktijk, we worden erin getraind – en dat in een zeer uitdagend bedrijfsklimaat.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!