An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

The next step @ ASML

Blog van Ian Sprong, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Ian Sprong - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 12-12-2014 

Stelregels die altijd toepasbaar zijn

Het blijft een moeilijke opgave om duidelijk te krijgen wat ik in mijn volgende rol wil gaan doen, niet alleen voor een opdracht, maar ook als toekomst binnen ASML. Het is een groot dilemma tussen allerhande verschillende domeinen, rollen en afdelingen. Maar toch sta ik nu op het punt dat ik de link moet gaan leggen tussen wie ik ben, wat ik wil en wat het beste is voor mij en voor het bedrijf.

Het leuke aan ASML is dat het een enorm bedrijf is met veel mogelijkheden. Je hebt niet alleen vele afdeling zoals Finance, PMO, Logistiek, de Fabriek, de Operatie, D&E, Customer Support, HR, enzovoorts, maar ook ‘jobcraft’ men hier bijna elke rol, in plaats van de standaard functies te gebruiken. Het zal dan ook geen verassing zijn, dat ASML in werktevredenheidonderzoeken op ‘role clarity’ niet erg hoog scoort, maar juist op ’job satisfaction’ wel. Dit zadelt mij helaas met een probleem op, een luxe probleem welteverstaan. Als alles leuk is, en alles mogelijk is, hoe krijg ik dan voor mijzelf duidelijk waar ik naartoe wil? Dit is voor mij nog steeds niet kristalhelder, maar door gesprekken met allerlei mensen binnen ASML met andere achtergronden en rollen, wordt dit wel steeds duidelijker.

Een projectleider uit de fabriek vertelde mij onlangs hoe hij zijn beslissingen nam om een volgende opdracht op te pakken. Daarvoor gebruikte hij een beperkte set aan stelregels die voor hem altijd toepasbaar zijn.

1. Is er een probleem / uitdaging waar ik me echt geroepen voor voel?
2. Kan ik er iets leren / ontwikkelen?
3. Ben ik zichtbaar in de organisatie / sta ik op de zeepkist?
4. Duurt de opdracht ongeveer 2-3 jaar? (Niet te kort / Niet te lang).
5. Werk ik met een team / mensen?

Deze set aan kernpunten is leidend geweest in zijn keuze om wel of niet voor een project te gaan, en ook gedurende het project toetst hij deze kernpunten. Op het moment dat dit niet meer overeenkomt met het beeld uit het begin, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe opdracht.

Deze nuchtere blik is voor mij een welkome toevoeging in mijn zoektocht naar wat ik nu precies wil. Het is nog steeds niet kristalhelder, maar doormiddel van dit soort gesprekken raap ik wel de puzzelstukjes bij elkaar om straks voor mijzelf het juiste plaatje te kunnen maken. Ik kan dan ook iedereen aanraden om dit soort vragen bij de mensen om je heen neer te leggen, en vooral ook bij de mensen in je organisatie waar je niet direct mee werkt zodat je veel inzichten kunt vergaren om zelf de juiste beslissing te kunnen nemen. Ik hoop dat ik deze binnenkort kan gaan maken.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!