An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Speuren binnen de FIOD

Blog van Ralph Dawson, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Ralph Dawson- Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 28-01-2014

Mijn eerste opdracht in de wondere wereld van de witwasbestrijding...

Een intakegesprek waarin scenes worden aangehaald uit “Breaking Bad” en “The Godfather”.. Dan weet je dat je in het kersverse expertisecentrum witwassen van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bent beland! Wie had dat gedacht? Mijn eerste opdracht in de wondere wereld van de witwasbestrijding.

“FIOD legt voor 25 miljoen euro beslag bij vastgoedman.” De FIOD kende ik vooral van de krantenkoppen als er weer ergens een spectaculaire vangst was gedaan. Na twee succesvolle intakegesprekken werd duidelijk dat ik mezelf de komende tijd een mooie rol mag aanmeten binnen deze organisatie. Aangezien witwasbestrijding een van de prioritaire aandachtsgebieden is binnen de FIOD, is er besloten een centraal punt te creëren voor signalen die duiden op witwassen en het verspreiden daarvan binnen de opsporing. Het expertisecentrum dus!

En wat ga ik daar doen? Tussen het moment dat een witwassignaal binnen komt en de uitspraak van de rechter zit een logistiek proces waarbij verschillende partijen betrokken zijn. Het expertisecentrum witwassen is vol goede moed van start gegaan maar er is aan de inrichting van de processen nog onvoldoende aandacht geschonken. Aan mij dus de taak om dit logistieke proces optimaal in te richten, de communicatie vorm te geven en een Business Intelligence model op te stellen. Een enorme uitdaging dus, zeker gezien het feit dat ik partijen die erg verschillend tegen zaken aankijken in mijn ideeën mee moet krijgen.

Gedurende de eerste weken ben ik overladen met informatie en tijdens vergaderingen vlogen de afkortingen me om de oren. Af en toe wil het nog weleens duizelen en is het lastig om het overzicht te bewaren. Dit heb ik in een gesprek met mijn mentor eerlijk aangekaart en dit heeft mij waardevol advies opgeleverd: “Zorg dat je de grote lijnen goed kent en blijf verder zoveel mogelijk weg bij de inhoud. Jij bent hier voor de procesbeschrijving!”

Nu mijn plan van aanpak geschreven is en ik dus écht met mijn opdracht van start ga, wordt het voor mij de komende tijd dus essentieel om met de betrokken partijen in gesprek te gaan en de (inhoudelijke) discussies te sturen naar het proces. Eerst maar eens de belangrijke partijen opsporen!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!