An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Schud de rookie in jezelf wakker!

Blogserie deel 5: Leren verslaat weten in onze veranderende wereld

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Ingrid van Tienen
Datum: 05-04-2017 
Adjunct Directeur ORMIT Leren verslaat weten

Ervaring is waardevol, maar de waarde ervan wordt ook vaak overschat. Daartegenover wordt de waarde van onervarenheid vaak onderschat. Juist de manier waarop onervaren medewerkers denken en werken om hun gebrek aan ervaring te compenseren is een succesfactor. En niet alleen voor hen, maar voor iedereen die blijvend succesvol wil zijn in deze VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex & Ambigue). Ontwikkelingen gaan zo snel dat kennis al snel achterhaald is. Leren wordt daarom steeds belangrijker dan weten. En dat is nu juist waar starters goed in zijn. Leiderschapsgoeroe Liz Wiseman noemt deze manier van denken en werken rookie smarts.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.Rookie smarts mindset

Rookie smarts zijn is een keuze, een mindset. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel ervaring je hebt, je kunt altijd (weer opnieuw) beginnen om te denken met de openheid en wendbaarheid van een starter. De routinier die in staat is om, afhankelijk van wat de situatie vraagt, te bewegen tussen een groentje en een routinier mindset is uitermate succesvol.

Vaak vertonen we ‘groentjes-gedrag’ in de ene situatie en ‘routiniers-gedrag’ in een andere situatie, ingegeven door de context, onze aannames en onze mindset. We kiezen hier zelf in; we zijn geen slachtoffer van de omstandigheden maar hebben zelf het stuur in handen. Het vraagt om een bewuste inspanning om rookie smarts te blijven, onze natuurlijke neiging is om in onze comfort zone te blijven. Hoe zorg je ervoor dat je het stuur zelf in handen houdt en een rookie blijft?
Check: comfort of learning zone?

Allereerst door jezelf kritisch in de spiegel aan te kijken en te bepalen of je nog steeds in je learning zone zit of dat je onbewust vast bent komen zitten in je comfort zone. Je kunt hiervoor de onderstaande checklist gebruiken. Herken je meer dan 3 van onderstaande signalen dan wordt het tijd om de leerwaarde van je werk te vergroten en te werken aan je rookie smarts mindset. 

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Van leraar naar leerling

Je goede resultaten in het verleden hebben je gebracht waar je nu staat. Je hebt iets te verliezen als je je bewezen werkwijzen en aannames los laat. Maar je weet ook dat resultaten in het verleden geen garantie zijn voor succes in de toekomst. Juist je ervaring creëert soms blinde vlekken voor nieuwe mogelijkheden; als je intuïtief al aanvoelt wat er moet gebeuren, kan het lastig zijn om je open te stellen voor nieuwe informatie en om anderen te betrekken. Onze hersenen stoppen met werken zodra een gewoonte is gevormd.  Elke dag iets nieuws leren en werken op de toppen van je kunnen leidt tot bevlogenheid en meer werkplezier. Als je er eenmaal mee begint kun je niet meer stoppen en blijf je voor altijd een rookie. Als je niet weet waar te beginnen, hier volgen een aantal tips. 

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Stap in je discomfort zone
Meestal beginnen we niet met iets nieuws omdat we het willen, maar omdat het nodig is. Pas als er een echte noodzaak is staat we open voor leren, veranderen we ons gedrag echt en komen we verder dan intenties. Ga op zoek naar situaties waarin je niet kunt terugvallen op je kennis en ervaring en zo gedwongen wordt om weer te denken en te handelen als een beginneling. Door bijvoorbeeld:

1. een uitdaging aan te nemen waarvoor je niet de benodigde kennis en vaardigheden hebt

2. de grenzen van je huidige werk en capaciteiten op te zoeken.

Zet kleine stappen


Zoek uitdagingen die oncomfortabel en lastig, maar niet onhaalbaar zijn. Je hoeft geen radicale carrière switch te maken om de rookie in jezelf wakker te schudden. Begin met het zetten van één weloverwogen stap buiten je comfort zone. Als je een te grote, onhaalbare stap zet en het mislukt, is het risico groot dat het daarna steeds lastiger wordt om risico’s te nemen en uit je comfort zone te stappen. 
  
Dit is het vijfde en laatste deel van de blogserie "Leren verslaat weten in onze veranderende wereld". De andere delen delen kun je hier vinden. 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!