An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Piepjong en kersvers in de organisatie? Tijd voor duurzame inzetbaarheid  

Blog Hetty van Ee, Algemeen Directeur ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Hetty van Ee
Datum: 16-10-2017 
Algemeen Directeur ORMIT 


Weet jij waar de volgende tweespraak over gaat? Trainee Nadine: “Als we de voortgang bespreken, voeren we een open gesprek. Jeroen wil echt weten hoe het met je gaat! Wat ik heel sterk vind, is dat hij je veel ruimte geeft en dat is ongekend voor een groot strategisch project”. Rabo-manager Jeroen: “Nadine straalt energie uit, is onbevangen, heeft een open houding en maakt makkelijk contact. Ze is brutaal leergierig, maar heeft geen houding van ik weet het beter dan de rest”. Antwoord: dit gaat over duurzame inzetbaarheid. 

Je kunt rekenen op meer succes met duurzame inzetbaarheid als de match tussen organisatie en medewerker klopt, wanneer medewerkers thuis zijn in persoonlijk leiderschap en indien de leiders zich manifesteren.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.Geen sprookje

Ok, maar misschien vraag je je af, wanneer moet je dan beginnen met duurzame inzetbaarheid? Ik zeg: op de eerste werkdag! En daarna – hou je vast - houdt het nooit meer op. Dat begint dus al bij de nieuwe generaties op de werkvloer, de generatie Y of millennials en bij de allernieuwste nieuwkomers, de generatie Z. Goede leiders sturen hier op en geven hun medewerkers mee dat ze hieraan zelf continu moeten blijven werken. It takes two to tango. Wanneer het lukt om medewerker en organisatie te (blijven) matchen, ontstaat er iets moois. Dat moois noemen wij bevlogenheid en betrokkenheid. En dat is heus geen sprookje.

Bevlogenheid maakt het verschil 
Of iemand duurzaam succesvol is, wordt bepaald door de mate waarin de wensen van de medewerker (blijven) aansluiten bij wat een organisatie vraagt. En omgekeerd! Als er sprake is van een ‘perfecte match’, zie je dat mensen het beste uit zichzelf willen halen en bevlogen raken. Dan maken ze echt het verschil! Dat is niet generiek, want elke medewerker heeft andere kwaliteiten, drijfveren en ambities. En ook de eisen die gesteld worden aan het werk en de werkomgeving verschillen per persoon. Andersom geldt ook, dat elke organisatie zijn eigen wensen- en eisenpakket heeft, dat meebeweegt met de tijd en dus zeer dynamisch is.

Persoonlijk leiderschap is lef tonen


Persoonlijk leiderschap tonen gaat niet vanzelf. Dat vraagt wat van zowel organisaties als individuele medewerkers. Van de organisatie dat ze duidelijk communiceert over haar missie, ambities en gemeenschappelijke waarden en hoe zich die vertaalt naar gewenste houding, gedrag, kennis en vaardigheden van medewerkers. Het vraagt van individuele medewerkers dat ze zelfbewust zijn, dat ze inzicht hebben in hun persoonlijke kwaliteiten, drijfveren, ambities en waarden. En dat ze het lef hebben om deze uit te spreken en er naar te handelen. Dat is anders gezegd: het tonen van persoonlijk leiderschap. 

Goede leider is duidelijk


Een goede leider – en dat kan een manager zijn – bespreekt de match geregeld met medewerkers, en vooral met de ambitieuze toptalenten. Steeds bekijk je of de wederzijdse verwachtingen nog wel worden waargemaakt. Dat vraagt om duidelijkheid en transparantie van beide kanten. Fijn als leiders duidelijk zijn over wat ze van hun medewerkers verwachten en continu onderzoeken wat medewerkers nodig hebben om hun talenten nog effectiever in te zetten en verder te ontwikkelen. Bespreek ook tijdig wat je beiden kunt doen als de fit aan erosie onderhevig is! Er zijn vaak meer oplossingen dan je in eerste instantie denkt, bijvoorbeeld een nieuw project met andere collega’s, het anders verdelen van taken binnen een team, job crafting. Ergo, leg flexibiliteit aan de dag.

Tot slot nog even terug naar Nadine en Jeroen. Jeroen: “Mijn stelling is: je kunt niet snel teveel verantwoordelijkheid aan iemand geven”. Nadine: “Jeroen is geïnteresseerd en geeft je zijn volledige vertrouwen, misschien is dat wel zijn grootste kracht”.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan De Match: waarom het klikt tussen Rabobank en ORMIT-trainee Nadine Vincent.

Reageren? Graag! Hetty.van.Ee@ormit.nl

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!