An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Opstarten

Blog van Bert van Mourik, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur


Door: Bert van Mourik - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 23-11-2013

Van ACBS via FBS naar Axiom en dan Magnitude. Of direct naar Magnitude, of eerst nog naar MDM, PRISM, GIMT of Intellimatch. SME’s, BA’s, SD, FD, BAU, Build, Mainframe to Cobold, Test, ALM, ERP, Werkpakketten, Workorders, Workpackages, RITS tool, Aims, MI portal, COO, Requirements, CCB, Claims, CART, IFRS, Finrep, Corep, LCR, Perplex,

Ho! Stop. Waar gáát dit over? 

Mijn eerste ORMIT opdracht startte in september 2013 op de IT-Finance afdeling bij ABN AMRO. Deze afdeling draagt zorg voor systemen die ruwe data om moeten zetten in leesbare rapportages. Rapportages zowel voor intern gebruik als voor toezichthouders als De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank. De rapportages zijn op dit moment van onvoldoende kwaliteit, daarom moet er een verbeterslag plaatsvinden in de systemen. Voor deze verbeterslag zijn extra mensen nodig en die stromen dus binnen op deze afdeling.

Als pas afgestudeerd bedrijfskundige heb ik niet zoveel met IT en ook mijn Finance kennis is beperkt. Inhoudelijk is mijn rol dan ook nihil, maar als Project Management Officer moet ik er voor zorgen dat op deze sterk vergrootte afdeling de basisprocessen en de ‘way of working’ gladjes verlopen. Zo gladjes zelfs, dat in juni mijn rol helemaal uitgespeeld moet zijn.

Maar goed, waar begin je als je in je eerste week dood gegooid wordt met een vrachtwagen vol termen die je helemaal niet thuis kunt brengen? Ik werd de eerste paar weken vergadering in en vergadering uit getrokken. Van te voren had ik meestal geen idee waar het over zou gaan, en eerlijk is eerlijk, achteraf snapte ik er meestal nog minder van. Tijdens bijna elke meeting had ik momenten dat ik uit wilde roepen: ‘Ho, stop. Waar gaat dit over?’

Maar dat deed ik niet. Als gloednieuwe kracht waar veel van verwacht wordt vond ik het lastig om in de eerste weken nee te zeggen. Daarnaast voelde ik mij bezwaard om steeds terug te komen met hulpvragen. Dus accepteerde ik actiepunten waarvan ik geen idee had hoe ik ze op moest pakken. Voerde deze halfslachtig uit, en accepteerde weer nieuwe. Ik was de hele dag aan het rennen zonder een idee te hebben waar naartoe.

Tot ik aan het begin van week 3 voor één van de actiepunten een vergadering inschoot met twee mensen. Bij de uitnodiging stuurde ik mee wat ik moest weten en waarom ik dat moest weten. Met andere woorden, ik was in control!

Toevallig of niet, dezelfde middag had ik mijn eerste opdracht specifieke gesprek met mijn Talent Development Manager en mijn mentor op de opdracht. Met zijn drieën praatten we over mijn start. Vragen die centraal stonden waren: Wat gaat goed, wat wil ABN AMRO dat ik bereik, wat wil ik zelf bereiken en wat moet ik veranderen om deze dingen te kunnen bereiken? Aan het eind van het gesprek wist ik een stuk beter wat er van mij verwacht werd, en wat ik zelf wilde doen: Ik wist waar ik naartoe moest. Daarnaast werd voor mijzelf duidelijk ik niet alleen maar zo hard mogelijk moet rennen, maar met weloverwogen stappen en controle naar doelen toe wil werken.

Een stuk positiever ging ik verder. Ik voelde me serieus genomen en merkte dat ik bij moeilijkheden altijd aan de bel kon trekken. Ik weet nu dat het goed is om soms uit te roepen ‘Ho, stop. Waar gaat dit over?’ Alleen door aan te geven dat dingen niet lopen zoals je wil dat ze lopen kunnen mensen je helpen. Ik weet nog steeds niet van de IT-hoed en de Finance rand, en toch voel ik mij niet meer verloren. Ik weet namelijk waar ik naartoe ga en hoe ik daar moet komen!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!