An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Impact op geluk

Blog van Louwrens Nederlof, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Louwrens Nederlof - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 02-09-2014

ORMIT; de speeltuin van gedragsontwikkeling

Laatst stelde iemand mij de vraag: ‘wat voor baan heb jij over 10 jaar?’. Een vraag die ik, zelfs na anderhalf jaar ORMIT, lastig te beantwoorden vind. Ruim twee decennia eerder zou ik uit volle borst wiskundedocent geroepen hebben. Niet wetende wat wiskunde precies was en zonder het besef dat een docent niet buiten met je gaat voetballen in het weekend. Juist, mijn vader was wiskunde docent.

Mijn moeder is orthopedagoog (opvoedkundige) en daarmee was er bij ons thuis veel aandacht voor zelfontwikkeling en van elkaar leren. Uitgaan van je eigen kracht. Leren door zelf te proberen. Fouten maken mag. Niet zo verwonderlijk dat ik na mijn universitaire studie de stap naar het onderwijs heb gemaakt om de vanuit huis meegekregen inzichten voor de klas zelf toe te gaan passen.

Ik werd me pas echt bewust van de impact die ik hiermee kon hebben op het einde van mijn eerste jaar als docent. Tijdens de examenuitreiking kwam één van mijn leerlingen, Nadia, naar me toe en zei: ‘Meneer, ik wil u graag aan mijn ouders voorstellen’. Nadia was Marokkaanse en half vertalend vertelde zij haar ouders dat ik de docent was die haar door haar struikel vak Economie geloodst had. “Nou, Nadia dat heb je vooral aan jezelf te danken”, hoor ik mezelf nog antwoorden maar stiekem kreeg ik erg veel voldoening van haar compliment. Mijn gedrag had dus duidelijk effect op haar motivatie en uiteindelijk op haar geluk. Dit was precies wat ik wilde. Maar welk specifiek gedrag had hier nu voor gezorgd? Dit wilde ik verder onderzoeken om het zo ook bewuster in te kunnen zetten. Ook merkte ik dat het me daarbij niet zozeer ging om het bijbrengen van inhoudelijke kennis (economie in dit geval), maar vooral om iemand te kunnen motiveren en te inspireren zodat ze een stap vooruit zetten.

Na twee jaar in het onderwijs heb ik dan ook heel bewust gekozen voor ORMIT, waar ik verder ging met mijn zoektocht naar hoe ik impact heb op het gedrag van anderen. Die zoektocht begon grappig genoeg met inzicht in mijn eigen gedrag. Door de trainingen, intervisies en coaching weet ik nu veel beter welk effect mijn gedrag heeft op anderen en ook hoe en wanneer ik dit kan inzetten.

Zo heb ik tijdens mijn vorige opdracht met een groep mensen gewerkt die elkaar niet konden luchten of zien. Door te luisteren, ze in het proces te betrekken en de verbinding met ze aan te gaan heb ik samen met een collega deze groep dichter bij elkaar gebracht. Iets waar ze zelf duidelijk niet toe in staat waren. Concreet resultaat is dat de veranderbereidheid binnen de organisatie enorm gegroeid is. Daarnaast werd er meer gelachen en verdween er een stuk onderlinge spanning. Kortom, men vond het een stuk prettiger om naar het werk te gaan. Dat is de impact die ik zoek!

ORMIT is voor mij daarmee de speeltuin van gedragsontwikkeling. Alles wat ik leer uit de trainingen kan ik direct toepassen in een van de projecten bij de opdrachtgever. Het is eigenlijk net zo als vroeger bij mij thuis, ik mag fouten maken en laten zien dat ik daar weer van leer. En die vraag? Wat voor baan heb ik over 10 jaar? Een baan met impact die bijdraagt aan het geluk van anderen. Dat dit op vele manieren kan heb ik gemerkt, van wiskundedocent tot projectmanager, dus wie weet…. 😉

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!