An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Gestuiter

Blog van Onno Kuip, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Onno Kuip - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 08-09-2014

Door reflectie bepaal ik waar ik sta

Het is 23 juli 2014. Nog volop zomer. Na afloop van mijn werkdag bij DSM loop ik richting de trein. Het kantoor van DSM ligt aan het spoor en binnen 5 minuutjes sta ik op het perron, samen met twee ORMIT-collega’s die ook binnen DSM werkzaam zijn. Het gesprek gaat richting wielrennen: vanavond gaan wij met zijn drieën en mijn vriendin een stukje trainen. En daar hoort een gezonde dosis ‘hoe hard kun je daar en daar’ en ‘ik weet niet of ik wel goede benen heb’ bij. Een beetje competitie blijft er altijd, zeker in de heuvels van het mooie Zuid-Limburg.

De route is bekend. Vanuit Maastricht richting de Voerstreek. We hebben de snelheid er goed in zitten. En dan een landweg. Opeens zit ik met mijn racefiets in een zandstrook op de weg. Niet ideaal, maar zolang er geen stenen in liggen, kun je met wat slippen rechtdoor blijven gaan. Toch schrik ik mij een hoedje. Ik wil het meteen doorgeven dat we goed moeten blijven signaleren om het veilig te houden. Nadat ik dat heb gezegd, ga ik letterlijk 5 seconden later onderuit. Zand, een steen: mijn voorwiel schiet weg. Met ruim 30 kilometer per uur stuiter ik over het asfalt. En dan staat de wereld even stil… 

En toen dacht ik aan ORMIT. Niet eens zozeer aan ORMIT zelf, maar aan wat ik had geleerd. De hulpvraag stellen. Het bleek in mijn eerste opdracht bij Philips al een mooi leerdoel om aan te werken. En daar lag ik dan: vol met schaafwonden en een diepe put in mijn elleboog. Op dat moment besefte ik weer hoe relevant de hulpvraag stellen wel niet was. Ik was verbaasd over de hulp die ik kreeg: er werd een auto geregeld, mijn wond werd uitgespoeld en ik werd begeleid naar de eerste hulp. Daar ben ik goed behandeld en is alles netjes schoongemaakt. Gelukkig geen hechtingen en met een tweetal mooie verbanden kon ik naar huis. De verbanden moesten maar een paar dagen blijven zitten. Mijn verbazing en de verwondering over mijn verbazing, bleef echter zitten. Een mooi moment van reflectie en inzicht in mijzelf.

Dit soort reflectiemomenten kom ik vaker tegen. Door reflectie bepaal ik waar ik sta, waar ik heen ga en wat ik moet doen om daar te komen. Hierbij ligt werk en privé bij mij niet ver uit elkaar. Zo is de hulpvraag stellen iets wat ik voldoende tegen kom op de werkvloer. Ik kan (gelukkig) niet alles alleen oplossen en hoef ik niet overal alleen verantwoordelijk voor te zijn. Een ander ontwikkelpunt van mij is het aangeven van mijn eigen behoeften. Binnen DSM heb ik dit gedaan, door aan te geven waar mijn behoeftes liggen in de laatste 2 maanden van mijn opdracht. Privé helpt het mij bijvoorbeeld om verkeerde verwachtingen te voorkomen in mijn relatie.

Gelukkig heb ik voor deze reflecties geen valpartij op het asfalt meer nodig. Ik kan nu zelf een moment kiezen en reflecteren op mijn werkzaamheden, mijn voortgang en mijn ontwikkeling. Of dit nu in een gesprek is met een collega, als ik ’s morgens wakker wordt, of als ik op de racefiets zit. Door mijn ontwikkeling van het afgelopen jaar ben ik mij van (de zin van) reflectiemomenten veel meer bewust geworden en daar profiteer ik zakelijk en privé van!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!