An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

From Great to Double Greatest

Blog van Mara Twuijver, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Mara van Twuijver - Multicompany trainee ORMIT  
Datum: 23-04-2014

Yes! 

Yes! ORMIT is weer uitgeroepen tot Great Place to Work! ’s Avonds ontvingen we al een enthousiast smsje met felicitaties van Hetty, de volgende ochtend werd er een traktatie op de opdracht afgeleverd. Toen ik die uitdeelde aan mijn collega’s daar kreeg ik direct de vraag: ‘En waarom is ORMIT dan eigenlijk zo’n Great Place to Work?’ Met het antwoord ‘Omdat je daar mij als collega hebt natuurlijk’ werd helaas geen genoegen genomen. Begrijpelijk, maar ja, waar begin je dan met je verhaal?

Ik probeerde de theoretische uitleg: Het Great Place to Work onderzoek meet in hoeverre medewerkers verschillende dimensies – o.a. eerlijkheid, trots, geloofwaardigheid en respect – ervaren binnen een organisatie. Een hoge score op deze dimensies getuigt van goed werkgeverschap. Binnen ORMIT is goed werkgeverschap een strategische keuze. Daarom is er veel aandacht voor de manier waarop we met elkaar omgaan en wordt er vaak gevraagd ‘wat gaat er goed en wat kan er beter?’. En als je daar dan ook echt iets mee doet, zorgt dat voor een hele mooie organisatie! Ik zag vooral opgetrokken wenkbrauwen en moeilijke gezichten tegenover me. ‘Ok, maar dat haal je toch niet uit een vragenlijstje?’ kreeg ik als antwoord.

Tja, blijkbaar wel. Ik vind in ieder geval dat het klopt. Waarop ik mijn collega’s dus trakteerde op het enthousiasmerende verhaal over ORMIT. Het is namelijk een fantastische organisatie! Veel jonge collega’s, allemaal even enthousiast en met hun eigen verhaal. Inspirerende en pakkende trainingen en coaching. Afwisselende opdrachten binnen zeer verschillende organisaties. What’s not to like? Mijn collega’s knikte instemmend. ‘Yes’, dacht ik opgelucht, ‘Overtuigd!’.

Toch galmde toen ik ’s avond in de trein naar huis zat de kritische tonen van mijn collega’s nog na in mijn hoofd. Had ik ze wel echt overtuigd? Ik kan niet ontkennen dat ook ik een beetje een raar onderbuik gevoel krijg van titels op basis van vragenlijstjes. Meten is weten zeggen ze. En we vertrouwen steeds meer op lijstjes, fact checkers en statistieken. Maar waar is dan de gevoelscomponent? Juist bij ORMIT heb ik geleerd dat ook die enorm belangrijk is. Waar blijft de authenticiteit en de essentie van een organisatie als je ze allemaal langs dezelfde meetlat probeert te leggen? Ik vind ook dat ORMIT de titel echt verdient. Maar bewijst de vragenlijst dat voor mij?

De conducteur komt langs om de vervoersbewijzen te controleren. Zou deze man ook vinden dat hij bij een Great Place to Work werkt? Ergens had ik het vermoeden dat dat niet het geval zou zijn als ik hem de vragenlijst voor zou leggen. Dus het zegt wel écht iets concludeerde ik. Maar toch was ik het met mijn collega’s eens dat die vragenlijst niet de essentie is van waarom ORMIT zo’n goede werkgever is. Ja, ik vind het belangrijk dat ik me serieus genomen voel binnen de organisatie. En ja, ik vind het belangrijk dat ik trots kan zijn op waar ORMIT voor staat. Allemaal zaken die in de vragenlijst goed naar voren komen. Maar het zijn ook een heleboel andere redenen die er voor zorgen dat ik altijd energieker de Drie Gravinnen uit loop dan dat ik er naar binnen ga. En dat zijn geen zaken die een fact checker of pagina vol statistieken kunnen blootleggen. Weet je waarom ORMIT voor mij echt een Great Place to Work is? Omdat mijn collega’s me niet alleen helpen met beter worden in wat ik nog niet zo goed kan, maar ook met nóg beter worden in wat ik al wel goed kan. Omdat Harma en Liesbeth van de receptie altijd met zo’n warme glimlach de deur voor je open doen. Omdat ik een écht persoonlijke kerstkaart van mijn manager krijg. Omdat de feestjes altijd uitdraaien op hilarische verkleedpartijen. Omdat ik er soms keihard tegen mezelf aan loop, maar me dan altijd gesteund voel door mijn manager en mijn poolgenoten. Omdat alle ORMIT’ers elkaar het vertrouwen geven om super-persoonlijke leerervaringen met elkaar te delen. En zo kan ik nog wel even door gaan…

Terwijl mijn trein het station binnen rijdt, kom ik tot de volgende conclusie: De vragenlijst laat de stap zien ‘from Good to Great’ a la Jim Collins. En daarmee is de titel Great Place to Work ook gerechtvaardigd. Maar al die andere mooie zaken die je nooit in een vragenlijst kunt vangen zijn dan de stap van ‘Great’ naar ‘Greatest’. Of in de spirit van Mohammed Ali: ‘I’m not the greatest; I’m the double greatest’. Tevreden loop ik het station uit. Morgen toch het onderwerp nog maar eens aansnijden tijdens de lunch. Dan zal ik mijn collega’s eens haarfijn uitleggen waarom ORMIT niet zomaar een Great Place to Work is, maar zelfs de double greatest!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!