An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Expecting the unexpected

Blog van Axelle Schmit, Multicompany trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

 
Door: Axelle Schmit- Multicompany trainee bij ORMIT  
Datum: 02-02-2014

Wat kun je eigenlijk verwachten als je op opdracht gaat?

Een nieuwe werkomgeving, nieuwe collega’s, een nieuwe uitdaging. Een eerste stap in de voorbereiding is het kennismakingsgesprek met de opdrachtgever. Hierin ga je samen met de opdrachtgever inhoudelijk in op de opdracht of het project waar je bij betrokken bent.

Als je dan ook nog eens wordt voorgesteld op een opdracht in de olie-en gas industrie in een ander land is het helemaal maar afwachten wat je gaat tegenkomen. Tijdens de kennismakingsgesprekken met onze huidige werkgever werd ons het beeld geschetst dat we in een mannenwereld terecht zouden komen. Echte mannen, die niet op hun mondje gevallen zijn en waar je sterk in je schoenen moet staan. Het type truckers, die tijdens het Discovery Channel programma ‘ Ice Road Truckers’ naar voren komen. Though guys in een echte mannenwereld. De werkelijkheid leek hier ver vandaan te liggen. In het kantoor bevinden zich voornamelijk vrouwen die dagelijks grote papierstapels weg proberen te werken. Conflict vermijdend gedrag is iets wat ons al snel opviel en wat wellicht niet alleen deel is van de bedrijfscultuur, maar ook de algemene Canadese cultuur. Sugarcoating zoals we dat vanuit onze Nederlandse directheid niet gewend zijn.

Overal zitten wel elementen waar we door verrast worden. De Canadese vriendelijkheid, de omslag van het weer, een onderwerp waar Canadezen overigens niet uitgepraat over raken, de grootsheid van de olie industrie en het feit dat heel het land op deze sector draait. Edmonton, stad van ijshockey club de Oilers, met de bijnaam Oil city in Oil country. Juist.

Dat deze opdracht ons in veel onverwachte situaties brengt is ons de laatste maanden wel duidelijk geworden. Al snel werd ons hotel leven ingeruild voor appartementen in de stad, zijn we betrokken bij meerdere projecten waardoor we medewerkers over heel Canada leren kennen, bevonden we ons vorige week op de latten in de Rockies en beginnen we ons langzaam de Canadese slang eigen te maken door elke zin te eindigen met “ey?’.

Wat er verder nog gaat gebeuren.. Who knows? Zo is het ook eigenlijk bij elke opdracht. Je weet nooit precies wat de opdracht je gaat brengen en welke situaties het met zich mee zal brengen, laat het over je heen komen en haal er alles uit wat erin zit! We’re expecting the unexpected.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ORMIT

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!