An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Baan van je dromen of ‘a job from hell’?

Blog van Vincent Bergsma, Multicompany Business & IT trainee ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

Over de auteur

Door: Vincent Bergsma - Multicompany Business & IT trainee ORMIT
Datum: 23-07-2015

Ik heb een passie voor IT en de mogelijkheden die het biedt vanuit een zakelijk perspectief. Voor mij is het de uitdaging om vanuit een goede analyse praktische oplossingen te vinden en realiseren voor complexe vraagstukken. Hierdoor ben ik in staat om zowel op operationeel als strategisch vlak te werken aan (IT) vraagstukken zonder het doel en de menselijke kant uit het oog te verliezen.

On-boarding

Is het de baan van je dromen, of is het a job from hell? Het wordt niet alleen bepaald door de inhoud van het werk dat je gaat doen, maar ook door de manier waarop je aan boord komt bij je nieuwe werkgever. Die eerste indruk, die warme handdruk of juist die kille blik, speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen in het dagelijks leven beïnvloedt deze eerste indruk onze mening sterk, ook in het werkend leven heeft het een grote invloed.

Omdat deze eerste indruk niet alleen heel bepalend is voor het beeld dat een nieuwe medewerker van de organisatie krijgt, maar ook het succes waarmee de nieuwe medewerker kan beginnen; is het mijn opdracht om dit ‘on-boarding’ proces te stroomlijnen en optimaliseren. Een ‘hot start’ is namelijk niet alleen prettig voor de nieuwe medewerker – die zich graag thuis wil voelen op zijn nieuwe werkplek – maar ook goed voor de business. Immers, hoe sneller iemand zijn weg door de organisatie kent, weet wat er van hem of haar verwacht wordt, en de middelen heeft om dit waar te maken, hoe eerder hij of zij productief is.

Dit thema van mijn opdracht raakt een centraal concept binnen ORMIT. Want on boarding gaat niet om het mooiste systeem optuigen, het gaat om de verbinding maken (zoals Jochem al eerder opmerkte: ‘mensen maken het verschil’). Het interessante daaraan is dat ik merk dat juist door verbinding te maken (door te luisteren wat écht nodig is en op deze behoefte in te spelen) ik meerdere dingen voor elkaar krijg. Door de optimalisatie van het ‘on-boarding’ proces bespaar ik enerzijds geld voor de organisatie, terwijl ik anderzijds de medewerkers tevredenheid en productiviteit verhoog. Het besparen van kosten hoeft dus helemaal niet ten koste te gaan van de medewerker tevredenheid.

Naast deze waarde voor zowel het bedrijf als haar nieuwe medewerkers creëert de opdracht ook veel leermogelijkheden voor mij, want ondanks dat ik bij deze opdracht slechts in beperkte mate ‘de IT’ in duik, leert het me op interpersoonlijk vlak enorm veel. Doordat goede ‘on boarding’ zo fundamenteel is om effectief te kunnen werken krijg ik goed inzicht in wat verschillende mensen nodig hebben om dit te bereiken.

Juist dit inzicht en deze verbreding geven mij het solide fundament waardoor ik voor ORMIT gekozen heb. Immers, als ik in de volgende stap van mijn carrière een goede manager wil zijn is het begrijpen van je team van onschatbare waarde.

Last but surely not least heb ik het enorm naar mijn zin. Ik zit in een geweldige multiculturele organisatie met veel verschillende nationaliteiten en soorten mensen die allemaal enorm gemotiveerd zijn om het best mogelijke resultaat nodig te zetten. Voeg daarbij de toekomstige beursgang van de opdrachtgever en grote maatschappelijke veranderingen en je hebt wel degelijk een geweldige omgeving waarin veel gebeurt en mogelijk is (en dus een top opdracht)!

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

meer blogs

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

over ormit

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

 

Onze laatste blogs ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!