An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Het Dynamische CarriereVerloop van... 

Jolien van Dam

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Documentation

Jolien van Dam (1986) werkt sinds januari 2015 als Managing Expert New Way of Working (NWoW) bij RWE/innogy, het moederbedrijf van Essent, in Essen (Duitsland). Hiervoor volgde zij het Multicompany traineeship van ORMIT en was zij aansluitend werkzaam als change consultant bij Essent.


Jolien's complete CV

Documentation is really important for a developer. Right from it you get to know the product. We tried to describe all the components and provide the set-up instructions.

Curriculum Vitae 

Wie is Jolien van Dam?

Geboortedatum: 6 december 1986
Woonplaats: Zevenhuizen


OPLEIDING

Lean Leader (Black Belt) - The Institute for Six Sigma (ifss) 
augustus 2016 - oktober 2016 
Delivering Breakthrough Performance (DBP) - RWE 
juli 2015 - januari 2016
ORMIT Leadership Development programme - ORMIT 
september 2011 - november 2013
Extended Master Organisation Studies - Tilburg University
september 2009 - januari 2011
Bachelor Organisation Studies - Tilburg University
september 2006 - juli 2009
Minor - Venice International University
augustus 2008 - december 2008
Honours Programme - Tilburg University & Venice International University
september 2007 - december 2008
Coenecoop College
september 1999 - juli 2006

ERVARING 

Managing New Way of Working Expert - RWE/innogy
januari 2015 - heden 
Change Consultant - Essent 
januari 2014 - januari 2015 
Multicompany Management Trainee - ORMIT
september 2011 - november 2013
  • Program Management - ABN AMRO
  • Project Management Officer (PMO) and Implementation Manager - Achmea

INTERESSES

Brede interesse in sport; volleybal (competitief), tennis, duiken en fietsen. En een passie voor het ontdekken van nieuwe culturen en landen.

‘Wat denk je ervan om NWoW coach te worden voor Peter?’

Vrij onverwacht word ik gevraagd om Peter Terium, de CEO van innogy, te coachen bij de implementatie van lean en rolmodel voor ons programma te zijn. Wat gaat deze topman van mij aannemen? En hoe ga ik dit aanpakken? Dacht ik bij mezelf, terwijl ik ondertussen spontaan al ja had gezegd.

Bijna ongemerkt is mijn carrière in een stroomversnelling terecht gekomen. Ik merk dat ik steeds opnieuw in het diepe word gegooid. Het gevoel van heel hard werken en weer boven komen, geeft mij elke dag nieuwe energie. Soms ga ik even kopje onder, maar ik heb geleerd dan om een reddingsboei te vragen. Om hulp vragen, dat heb ik bij ORMIT geleerd.

In september 2011 ben ik gestart met het Multicompany traineeship bij ORMIT.

Vrijheid bij Achmea

Achmea was mijn eerste werkervaring bij een commerciële organisatie. Het structureren en ondersteunen van projecten, dat heb ik hier geleerd. Ik kwam erachter dat ik het liefst resultaatgericht werk. Ik gedij het beste als ik voortdurend uitgedaagd word en vrijheid krijg om waarde toe te voegen.

ABN AMRO: grootste leercurve

Mijn grootste leercurve tijdens ORMIT heb ik doorgemaakt bij ABN AMRO als rechterhand van de programmamanager. Ik was betrokken bij een van de kernprogramma’s om de IT-architectuur van de bank te herstructureren. Ik bouwde een team op verantwoordelijk voor het program management office (PMO) met vier ORMIT’ers die onder mijn supervisie werden geplaatst. We rapporteerden met ons programma direct aan de top van de bank. Hierdoor heb ik enorm veel geleerd over stakeholdermanagement op het allerhoogste niveau.

Na ORMIT voorgesteld aan Essent

Bij Essent was een zware functie vacant, die fantastisch klonk maar wel om 10 tot 15 jaar werkervaring vroeg. Desondanks veerde ik op: buiten gebaande paden treden en lef tonen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Toen ik voor het eerst bij Essent binnenliep dacht ik: ‘Wat is dit een gave organisatie!’ De look and feel van het gebouw en het type mensen die er rondliepen. De cultuur die gebouwd is op verantwoordelijkheid en eigen kansen scheppen.

Werken in de energiesector is bijzonder uitdagend. De business modellen van nu bestaan over vijf á tien jaar niet meer. Het politieke speelveld is grillig, nieuwe concurrentie – denk bijvoorbeeld aan Google – betreedt de markt. Dat betekent dat we een ongekend aantal nieuwe skills moeten opbouwen om de nieuwe toekomst vorm te geven.

Sollicitatiegesprek verandert in werkbespreking

Mijn eerste sollicitatiegesprek met mijn manager bij Essent ging over de vraag of ik in staat ben om grote transformaties vorm te geven en het projectmanagement naar een hoger niveau te tillen. De ervaringen bij ABN AMRO en Achmea hebben mij geleerd dat de balans tussen professionele standaarden en flexibiliteit vaak de sleutel tot succes is. Het werd een ideaal sollicitatiegesprek, want in no time stonden we samen bij een whiteboard een programma managementstructuur uit te werken. We waren al begonnen voordat ik goed en wel was aangenomen.

TRY IT NOW

Baas blijven over hoge verwachtingen

Vanaf dag 1 ging ik aan de slag met de strategische prioriteiten van Essent, waar de lijntjes naar de Executive Board erg kort waren. Een droomstart die het begin inluidde van een snelle carrière, waarbij steeds nieuwe uitdagingen voorbijkwamen. ORMIT heeft mij voorbereid op die stap, ik kon altijd leveren wat gevraagd werd. Het traineeship heeft mij geleerd hoe je de baas blijft over hoge verwachtingen en hoe je ze kan waarmaken. Geef mij kaders en een doelstelling, dan bedenk ik een route en ga ik leveren.

Met huidige rol impact in heel Europa

Het innogy lean programma NWoW, dat ook focust op leiderschap en change competenties, heeft een enorme impact in onze organisatie. Je kan het hoofdkantoor in Essen zien als de centrale motor van waaruit de transformatieprogramma’s worden aangedreven over de hele innogy-groep. Dit betekent dat we momenteel 44 programma’s uitrollen over heel Europa en komend jaar 10.000 medewerkers in scope hebben. Als NWoW expert heb ik als werkstroomleider van Leadership & Direction, Operational Excellence en End2End diverse NWoW projecten en innogy organisaties kunnen ervaren. Dit jaar heb ik promotie gemaakt naar een rol in het MT. Naast de managementactiviteiten ben ik momenteel verantwoordelijk voor de uitrol van ons programma in de Controlling organisatie met 250 medewerkers.

Refreshing to experience her energy

“I remember well when I first met Jolien: We had been establishing a change manager community in RWE and Jolien volunteered to support that and participated in one of the first sessions. Although – in the beginning – this was no “official job”, it was impressive to see Jolien working with passion and enthusiasm and driving many initiatives forward. Somehow she exactly knew where her energy was. This has become her key strength from my perspective, describing how she made her way up to now being the youngest project leader for the introduction of our transformation program NWoW. It is great to work together with her and I wish her to keep that spirit!”

Arndt Brandenberg
Program lead and Head of ‘New Way of Working’ (NWoW)
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Werken voor 150%

Jij doet je werk voor 150%, dat hoor ik weleens van collega’s. Het klopt dat ik moeite heb met terugschakelen. Toch is het ook voor mij de kunst vaker mijn eigen grenzen aan te geven. In balans zijn en blijven, zoals dat heet. Ik merk dat ik beter leer te prioriteren. Ook word ik bewuster om mijn interesse in alles en iedereen te kanaliseren. Alles een beetje doen werkt niet voor mij, ik moet dus duidelijke keuzes maken.

In het huwelijksbootje met de DJ van toen

Bijna getrouwd met mijn jeugdliefde

Op mijn 17de heb ik mijn aanstaande man Mark ontmoet, hij was de dj in de plaatselijke discotheek in Zevenhuizen. Ik heb een sterke band met dit dorp, doordat familie en vrienden in de buurt wonen en ik hier volleybal. Daarom heb ik bewust de keuze gemaakt veel te reizen voor werk en niet in Duitsland te gaan wonen. Door ons werk zijn Mark en ik vaak van huis en hierdoor zien we elkaar zeer onregelmatig. Onze relatie is gestoeld op elkaar vrij laten en elkaar alles gunnen. Onze gezamenlijke hobby is zoveel mogelijk van de wereld zien en de onderwaterwereld ontdekken. We kunnen heel goed met en zonder elkaar. Elke dag samen op de bank zitten past niet bij ons, ik zou het niet anders willen.

TRY IT NOW

Ik ben een change manager, altijd op zoek naar de connectie tussen mensen

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

 

Ontdek wat ORMIT trainees voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij drinken graag een kop koffie met u! 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

VOLG meer dynamische carrières VAN ORMIT'ers

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Maak kennis met onze trainees

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.