An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Het Dynamische CarriereVerloop van...

 

Onno Kuip

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Documentation

Onno Kuip (1988) werkt sinds 1 maart 2016 als Project Planner bij ASML, Veldhoven na afronding van het Multicompany traineeship van ORMIT. 

Onno's complete CV

Documentation is really important for a developer. Right from it you get to know the product. We tried to describe all the components and provide the set-up instructions.

Curriculum Vitae 

Wie is Onno Kuip?

Geboortedatum: 23 juni 1988
Woonplaats: Eindhoven


OPLEIDING

Master Innovation Management TU Eindhoven
september 2009 - augustus 2012
Bachelor Technische Bedrijfskunde TU Eindhoven
september 2006 - juni 2010
VWO; Natuur en Techniek Werenfridus te Hoorn
september 2000 - juni 2006

ERVARING 

Management Trainee ORMIT
mei 2013 - januari 2016
  • Data Management Consultant ABN AMRO
    april 2015 - januari 2016
  • Project Support Officer DSM Engineering Plastics
    mei 2014 - april 2015
  • Business Support O cer Inbound Logistics Philips
    augustus 2013 - april 2014
Inkoopconsultant VDL ETG Suzhou, China
september 2012 - januari 2013

INTERESSES

China, Rockmuziek – festivals en concerten, Wielrennen

“Wat is voor mij het belangrijkste in mijn werkomgeving? Waar voel ik mij het meest thuis?” 

Die vragen heb ik mijzelf gesteld en vervolgens besproken met mijn begeleider van ORMIT. Na mijn traineeship bij ORMIT is mijn interesse in ASML sterk gegroeid. ORMIT heeft voor mij de deur geopend bij ASML. Een perfecte entree.” 

Bij ASML verzorg ik de logistieke materiaalbeschikbaarheid van nieuwe machines, dat zijn prototypes die bijzonder complex zijn – er worden jaarlijks duizenden wijzigingen op uitgevoerd!

Na mijn bachelor Technische Bedrijfskunde en mijn master Innovation Management aan de TU Eindhoven heb ik ruim drie maanden stage gelopen bij VDL ETG in Suzhou, China. In mijn Bachelor heb ik het Honors Program gevolgd. VDL ETG heeft interesse in deze groep studenten, elk jaar bieden zij 15 stageplekken aan in China. Ik kwam hier niet om koffie te halen, ik moest een pittige klus – de prestaties van leveranciers in het inkoopproces meetbaar maken – in drie maanden klaren. Het was een sprong in de Chinese cultuur.

Het eerste moment...

... dat ik daar naar binnen stapte, zal ik nooit vergeten. Onderweg zag ik billboards van Europese merken langs de weg, maar in het bedrijf kon ik niemand verstaan. Je staat er echt alleen voor. Dus moet je aan de bak om een eigen netwerk te creëren. Op stap gaan met je Chinese collega’s, dat helpt, samen sporten ook. Wanneer je samen met een Chinees een drankje drinkt, gaat hij vanzelf veel meer over zichzelf vertellen!

TRY IT NOW

In mei 2013 heb ik gekozen voor het Multicompany traineeship van ORMIT.

Bij ORMIT heb ik mij aangemeld op aanraden van een trainee die ook in China aan het werk was. Betere, overtuigde carrièrekeuzes maken. Dat was voor mij het argument om te kiezen voor ORMIT. In het tweejarig programma verzamel je echt vergelijkingsmateriaal, omdat je meedraait op prestigieuze projecten. Daarna kun je vol overtuiging je keuze maken. De selectiedagen zijn best pittig, maar als je de geschikte kandidaat bent, beleef je er ook veel plezier aan. 

Onno werkt van augustus 2013 – januari 2016 respectievelijk bij Philips (Business Support Officer Inbound Logistics), DSM Engineering Plastics (Project Support Officer) en ABN AMRO (Data Management Consultant).

Philips

Het mooie van Philips is, zij kenden ORMIT al. Je merkt gewoon dat zij heel erg openstaan voor een frisse blik. Omdat je van buitenaf komt en je een beperkte tijd binnen een bedrijf bent, kun je echt onconventionele paden ingaan.

Take a look to our amazing Kit

DSM Engineering plastics

“Hier heb ik een omvangrijk kostenbesparingsprogramma gedraaid, SUMMIT. In een gesprek met mijn begeleider Dirk Lippits namen we mijn leerdoelen door. Hij gaf mij volop ruimte: waar ligt jouw behoefte, welke competenties wil je nog verder ontwikkelen? Ik wilde heel graag ervaren hoe het werken in het buitenland mij bevalt. Azië lag voor de hand gezien mijn eerdere stage in China. Dirk heeft een deelopdracht gecreëerd in Shanghai, wat mijn ontwikkeling een geweldige boost heeft gegeven. ”

TRY IT NOW

Dirk Lippits (opdrachtgever Nederland): “Onno is analytisch sterk en getting the stuff done is hem op het lijf geschreven. Een extra uitdaging in een andere omgeving zou zijn leercurve een extra boost geven, vandaar dat wij deze plek hebben gecreëerd in Shanghai. Onno is in staat om uit de materie te stappen en een high-level overview te pakken. Dat is een zeldzame kwaliteit. De resultaten van onze plastic business unit hebben een geweldige winstgroei laten zien, het effect van organische groei hierin is evident. Zodanig dat we het hebben gekopieerd naar andere units binnen DSM. Het ORMIT programma is voor DSM de weg om nieuw talent te leren kennen en complexe dingen voor elkaar te krijgen. Een ORMIT’er is hoog gemotiveerd, barst van de energie en kan meedraaien in een groter team. De workload kun je opschalen, klein beginnen en bij succes snel opschakelen. Onze ROI is snel behaald, het risico laag, de opbrengst hoog, de investering beperkt.”

Cindy Zhao (opdrachtgever in Shanghai): “High energy to capture the opportunity and take responsibility, quick learner to understand what we want, focused on prioritization.”

"Als ik het mijn oma niet kan uitleggen, dan doen we iets niet goed"

Mijn afscheid bij ABN AMRO heeft enorme indruk op mij gemaakt. Ineens staan er 40 man om je heen die je complimenten geven. Ik ben verrast dat een van mijn uitspraken echt is blijven hangen: “Als ik het mijn oma niet kan uitleggen wat we hier doen, dan doen we iets niet goed”. Als ORMIT trainee leer je onconventioneel te denken. Complexiteit, belangenweging, in oplossingen denken. Als trainee probeer je dat plat te slaan naar “Wat wil je nu eigenlijk bereiken?”. Met dank aan ORMIT en aan mijn oma natuurlijk!

Bij ABN AMRO heb ik een veranderproces begeleid op het hoogste niveau van de bank, met prioriteit vanuit Raad van Bestuur. Als trainee word je nergens keihard op afgerekend, maar je levert echt meerwaarde, je bijdrage wordt heel serieus genomen.

Als je 8 / 9 maanden actief bent op een project, lever je een blijvend resultaat op voor de participant. Dat is echt iets anders dan een consultant doet, die levert een analyse en een advies op als eindproduct. De externen zitten minder sterk op de echte oplossingen, hebben minder grip op het mensenwerk. Als ORMIT trainee zit je er tussenin en bovenop.

Kwaliteiten

Analytisch, doelgericht, flexibel, onconventionele denker, solide
Dat heb ik meerdere keren als feedback gehad. Ik accepteer niet snel ‘zoals het is’. Liever werp ik vragen op, zoals: Waarom doen we dit eigenlijk zo? Of waarom vindt collega 'X' dat we het zo moeten doen? Ik durf zaken aan de kaak te stellen. Dingen anders zien, daar gaat een enorme meerwaarde van uit, zo koppelde een begeleider aan mij terug.

Profiel

Als echte teamplayer ligt mijn kracht in mijn flexibiliteit, mijn pragmatische aanpak en het continu zoeken naar verbetering in effectiviteit en efficiëntie.
Ik heb behoefte aan de sfeer en het elan van een team. Als je start heb je nul relaties. Het kost mij best veel energie om te worden opgenomen in een team. Het liefst wil ik dat op dag 1 voor elkaar krijgen, omdat ik teamwork zo belangrijk vind.

Ik heb een rationele en analytische persoonlijkheid.

Mijn Talent Development Manager Sabine van Roijen en mijn vriendin Dianne van Zuylen hebben mij hierop gewezen: Ga beter luisteren naar je gevoel. Heel vaak weet ik het antwoord al of weet ik intuïtief wat ik wil (of juist niet wil), maar spreek ik dat niet uit. Dat is veranderd, ik doe het veel eerder en vaker en het gaat mij steeds gemakkelijker af. Ik word steeds meer een gevoelsmens ;-).

Hier komt de img beschrijving

Hoe laat je een compliment landen?

Poolgenoot Renee van Geffen heeft mij erop gewezen dat ik complimenten eigenlijk niet aannam. Zij gaf mij deze feedback al tijdens een van onze eerste trainingen bij ORMIT. ‘Komt een compliment wel bij jou binnen?’, vroeg zij mij. Ik denk nog heel vaak terug aan dat moment. Ik ben mij nu veel meer bewust van het in ontvangst nemen van complimenten. Ik neem de tijd om die te accepteren en ervan te genieten.

Renee van Geffen (PostNL, product manager België): Tijdens trainingssessies reflecteren we op ons werk. Onno gaf een mooie uiteenzetting van wat hij tot dan toe had bereikt. Als groep waren we enorm onder de indruk, hij had een wezenlijke bijdrage geleverd tijdens zijn eerste opdracht. Een echt succesmoment! Toch had hij niet de rust om hiernaar te luisteren en denderde maar door. We hebben Onno toen wakker geschud: “Sta stil bij kleine en grote successen, het is de kunst om je op dit momenten echt te laten onderdompelen in een positief gevoel.”

Hier komt de img beschrijving

Marmotte bedwongen

Wielrennen is mijn grootste hobby. In mijn ORMIT-tijd heb ik met andere ORMIT'ers mooie etappes gefietst. Heb het afgelopen jaar de Marmotte in de Franse Alpen bedwongen. Typisch weer een doel waarnaar ik echt heb toegewerkt, ook een vrucht van mijn ORMIT traineeship.

TRY IT NOW
 

Ontdek wat ORMIT trainees voor uw organisatie kunnen betekenen. Wij drinken graag een kop koffie met u! 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Volg ook carriereverloop van stijn van den enden

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

maak kennis met onze trainees

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.