An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

Het Dynamische CarriereVerloop van... 

Stijn van den Enden

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Documentation


Stijn van den Enden (1986) werkt sinds februari 2015 als DS IT Business Analyst bij Shell, Rotterdam, na afronding van het Multicompany traineeship van ORMIT.  

Stijn's complete CV

Documentation is really important for a developer. Right from it you get to know the product. We tried to describe all the components and provide the set-up instructions.

Curriculum Vitae 

Wie is Stijn van den Enden?

Geboortedatum: 23 juni 1986
Woonplaats: Schijndel


OPLEIDING

Tilburg University – MSc Econometrics and Mathematical Economics, track Econometrics 
augustus 2010 - juli 2012
TU Eindhoven – BSc Applied Physics 
augustus 2005 - augustus 2010
Elde College Schijndel 
augustus 1999 - juli 2005 

ERVARING 

FHMB – DS IT Business Analyst
februari 2015 - heden 
Shell – IT Graduate 
februari 2015 - heden 
Management Trainee ORMIT
oktober 2012 - december 2014 
  • Essent – Innovation Transformation Officer 
    april 2014 - december 2014
  • ABN AMRO – Management Consultant 
    oktober 2013 - april 2014
  • Shell Upstream IT – APEX Business Implementation Coordinator and Project Manager Task Force Data Alignment Upstream 
    augustus 2013 - april 2014

INTERESSES

Voetbal, reizen, geschiedenis, films, pubquizzes, physics (vooral Astronomie)

IK WIL EEN BIJDRAGE LEVEREN AAN DE MAATSCHAPPIJ. HOE? DOOR IMPACT TE MAKEN MET MIJN WERK.” 

“Het klinkt misschien raar om dat uit de mond te horen van een werknemer bij een commerciële organisatie, maar bij Shell heb ik het gevoel met mijn werk echt een verschil te kunnen maken. Er is sprake van een kentering van ‘oude’ naar ‘nieuwe’ energie. Juist een energiebedrijf als Shell kan voor een versnelling zorgen. Daar wil ik aan bijdragen.”

Stijn werkt van oktober 2012 – december 2014 vanuit het ORMIT Multicompany Traineeship bij respectievelijk Shell (APEX Business Implementation Coordinator en Projectmanager Task Force Data Alignment Upstream), ABN AMRO (Management Consultant) en Essent (Innovation Transformation Officer)

In oktober 2012 ben ik gestart met het Multicompany traineeship bij ORMIT.

Ik struikelde bijna over de bak energie toen ik de eerste stap over de drempel zette in het pand van ORMIT in De Bilt. Na mijn afstudeerstage bij het Centraal Planbureau stuitte ik al zoekende op ORMIT. Hoe haal je het maximale uit jezelf, wat drijft jou en maakt je gelukkig? Hoe ga je het verschil maken in je werk? Dat sprak me direct aan. Het paste gewoon.

Maar wat vond ik het eng! Rollenspellen, vijf minuten over mezelf praten. Na het assessment zat ik stuiterend van de adrenaline op de bank.

TRY IT NOW

Hoe baan jij je een weg door een enorme berg data? 

Bij Shell heb ik meegewerkt aan een project op het gebied van datamigratie. Als Project Manager moest ik zowel de details kennen, het overzicht houden als op hoog niveau updates geven. Dan moet je complexe materie op hoofd- en bijzaken kunnen scheiden, veel partijen aangesloten houden over een onderwerp dat niet bij iedereen hoog op de agenda staat. Best lastig en moeilijk, maar tegelijkertijd geeft het veel voldoening als het gaat lopen. 

Uitdagend werk

Als Management Consultant bij ABN AMRO was mijn missie het laveren door een naderende reorganisatie. Ik heb twee heidagen georganiseerd om te komen tot de nieuwe strategie van de afdeling. Ook ben ik erop uit getrokken om gesprekken te voeren met klanten. Hun input heb ik vertaald naar een beter klantbeheer. Dat werkt alleen als je erin slaagt om medewerkers van verschillende managementlagen en afdelingen met elkaar te verbinden. Uitdagend werk.

 

Saamhorigheid

Tijdens mijn opleiding heb ik een Minor Innovation Management gevold. Die theorie kwam goed van pas bij Essent. Mijn rol was mensen samenbrengen in een nieuwe Business Unit Innovation. Welke structuur werkt het beste? Hoe creëren we saamhorigheid binnen de groep? Zaken die je ook bij ORMIT als trainee leert.

Deur geopend

Mijn Talent Development Manager bij ORMIT heeft voor mij de deur bij Shell geopend. Om eerlijk te zijn ben ik met lichte tegenzin gestart. Ik had weinig op met een commerciële organisatie als Shell, maar wat een prachtig bedrijf is het om voor te werken! Openheid, kennis delen, dat is heel normaal hier. Van vrienden die elders werken, hoor ik soms hele andere ervaringen. Ik ben één van de geselecteerden die meedraait in het interne ontwikkelingsprogramma voor IT-ers. Dat betekent dat ik gedurende drie jaar in meerdere functies kennis en ervaring opdoe. Gesproken over energie ;-).

In veel banen is het cruciaal om goed te kunnen schakelen tussen hoofdlijnen en de allerkleinste details.”

Extra verantwoordelijkheid

Mijn huidige manager Nathalia Beekman ken ik nog van mijn tijd als ORMIT trainee bij Shell. Zij ondersteunt me in mijn ontwikkeling. Geeft eerlijk aan wanneer iets goed gaat en spreekt dan ook haar waardering uit. Maar ze is ook duidelijk als iets niet goed is. Daarnaast durft ze me op mijn gezicht te laten gaan. Nathalia aarzelt niet om mij extra verantwoordelijkheid te geven. In veel banen is het cruciaal om goed te kunnen schakelen tussen hoofdlijnen en de allerkleinste details. Dit in combinatie met mijn gunfactor, ziet ze als mijn grootste kwaliteit. Een groot compliment waar ik van kan genieten.

Iedereen zat op hem te azen

‘Stijn had uitstekend werk geleverd tijdens zijn traineeship en iedereen zat op hem te azen. Ik vond het juist goed dat hij verder rond ging kijken bij andere bedrijven. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, totdat je erachter komt dat er verschillende kleuren groen zijn. Stijn combineert een helicopterview met een scherp oog voor details. Je merkt dat Stijn - alleen op basis van telefonisch contact - een band kan opbouwen met collega’s uit andere windstreken en andere culturele achtergronden. Je kunt hier je eigen baan vormen, daarin is een groot bedrijf weer heel klein. Vanaf het eerste moment heeft Stijn dat opgepakt en die vrijheid genomen. Dat zien we graag bij Shell!’ 

Nathalia Beekman
IT Application portfolio Manager en manager van Stijn
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Lastige stakeholders

In mijn werk heb ik soms te maken met ‘lastige’ stakeholders. Door tijd en aandacht aan iemand te besteden, kom je er bijvoorbeeld achter dat er privé- of gezondheidsproblemen spelen. In zo’n geval geef je een collega meer ruimte om z’n werk te doen. Die investering krijg je terug, niet alleen in een betere band met die persoon, maar ook zakelijk. Toch heb ik daar lang moeite mee gehad. Ik heb moeten leren eerst de drijfveren van een ander te onderzoeken. Pas dan kun je die verbinding leggen.

De intensieve trainingen bij ORMIT leren je meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en communicatiestijl en de impact ervan op je omgeving. De nieuwsgierigheid die ik altijd al heb gehad om dit te ontdekken, kan ik door verschillende stijlen te gebruiken, nu efficiënter inzetten.

Managen van verwachtingen

Hilarische voetbalwedstrijd in Korea

Tijdens mijn studie Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven kreeg ik de kans een reis naar Korea te organiseren. Naast culturele bezienswaardigheden hebben we ook grote bedrijven en universiteiten bezocht. Bij een van de universiteiten had een groep studenten maandenlang getraind om een top voetbalteam te kunnen presenteren. Wij kwamen immers uit Nederland, het voetballand van Guus Hiddink. Dat leidde tot hilarische taferelen tijdens de wedstrijd. We bakten er niets van. Dat zou me nu minder snel overkomen. Managen van verwachtingen is een van de dingen die ik heb geleerd tijdens mijn ORMIT-tijd.

TRY IT NOW
 

Ontdek wat ORMIT trainees voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij drinken graag een kop koffie met u! 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

VOLG OOk CARRIEREVERLOOP VAN ONNO KUIP

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Maak kennis met onze trainees

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.