An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

De Match

Yvonne en Martijn: waarom het klikt tussen Belastingdienst en ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Yvonne Koster: ‘Martijn wil weten hoe het zit en dat triggert collega’s’

Teamleider Arbeid & Dienstverlening is de nieuwe functie van Martijn Schoormans, die het tweejarige ORMIT Incompany strategisch management traineeship van de Belastingdienst volgt. Halverwege zijn traineeship praten we met hem en zijn manager Yvonne Koster, plaatsvervangend directeur MKB Rotterdam.

martijn schoormans
‘Mijn benoeming tot teamleider gaf een enorme vertrouwensboost’
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Hoe pakt de Belastingdienst het traineeship aan?

Martijn: Je wordt hier echt geparachuteerd en je staat vervolgens met je voeten in de klei. In mijn eerste weken had ik maar voor de helft in de gaten wat er precies gebeurde, maar door gewoon te luisteren trek je snel bij. Inmiddels ben ik beland bij mijn tweede opdracht en zit ik in een management team dat bestaat uit veertigers en vijftigers. Dus ben ik veruit de jongste. Omdat mijn eerste opdracht zich afspeelde bij de Centrale Administratie Processen, zit ik goed in de materie. Ik maak deel uit van een hecht team van 20 collega’s. We staan open om elkaar te helpen en collega’s MT’ers zijn ontvankelijk voor mijn inbreng. Zo ben ik bijvoorbeeld erg goed in het stellen van kritische vragen over stukken.  

Yvonne: Toen een vacature ontstond voor een teamleider hebben we besloten niet extern te werven, maar binnen de bestaande formatie te gaan zoeken. Ik heb ervaring met ORMIT trainees binnen MKB Rotterdam en dat heeft geholpen om Martijn voor te dragen. Vrijwel direct was er een match binnen het MT, de kans op succes wordt als groot ingeschat.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Beroemd is zijn A4’tje met verwonderpunten… 

Hoe zijn de reacties om je heen?

Martijn: In eerste instantie merk ik dat collega’s de kat uit de boom kijken. Wat kom jij brengen, is de heersende mening. En: waarom zou ik tijd en moeite investeren in jou als je hier toch maar een jaar zit? Mijn repliek is dan: hoeveel seconden duurt 1 jaar en: hoeveel seconden hebben we nog te gaan? Gevolgd door: laten we die tijd dan zo goed en aangenaam mogelijk besteden.


Yvonne: Je ziet aan de collega’s dat zij het leuk vinden om een frisse, jonge collega erbij te krijgen. Mensen hebben echt zin om zo’n jonge professional te begeleiden. Qua leeftijd is Martijn jong, maar hij presenteert zich op een stevige manier. Verbaal sterk, stelt de juiste vragen, toont echte interesse. Komt bij dat hij heel open en transparant is over zijn eigen ontwikkeling.

Hoe bevalt het leidinggeven? 

Martijn: Als jonge manager probeer ik mijn positie te bepalen en mijn plek te vinden. Mijn kijk op leiderschap is: geef de professional heel veel ruimte en leg de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Dus stuur ik meer op proces en minder op de inhoud. ‘Ik ben niet van de inhoud”, zeg ik dan. “Ik wil 100% vertrouwen op jouw deskundigheid”. “Maar ik wil wel weten hoe jouw visie tot stand is gekomen”, voeg ik eraan toe. Als je je kwetsbaar opstelt en vertrouwen geeft, weten mensen je te waarderen.

Yvonne: Martijn laat veel van zichzelf zien, daarom kun je relatief eenvoudig bijsturen. Mijn indruk is dat hij snel van begrip is, analytisch sterk en in staat is zich werkprocessen vlot eigen te maken. Hij komt snel tot de kern en voert gesprekken over de waaromvraag. Zo dwingt hij een ander om bijvoorbeeld los van de fiscaliteit te komen en daar wordt het eindresultaat alleen maar beter van.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Mijn kijk op leiderschap is: geef de professional heel veel ruimte en leg de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf.

Hoe is jullie samenwerking? 

Martijn: Tijdens ons kennismakingsgesprek nam Yvonne mij heel serieus en schroomde er niet voor om me ook stevig aan de tand te voelen. We hebben een open werkrelatie waarin alles bespreekbaar is. Zij houdt mij scherp door mij op dingen te wijzen. Zoals: dit had je eerder moet zien of dit besluit had je eerder moeten nemen. Heel direct, heel prettig. Toen het besluit werd genomen om mij een heel team te laten leiden, gaf dat een enorme vertrouwensboost. 

Yvonne: Martijn staat zijn mannetje en geeft weerwoord. Hij is goed op de hoogte van wat zich op strategisch managementniveau afspeelt. Hij legt discussies open en bloot op tafel en neemt collega’s daarin mee. Beroemd is zijn A4’tje met verwonderpunten…

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Hoe kijk je naar het vervolg van je traineeship?

Martijn: Mijn eindbeeld is dat ik het verschil heb gemaakt, ik zit nu zelf aan de knoppen dus wil ik effect zien. Maar het is ook mijn valkuil, die gedrevenheid. Ik moet leren om de verschillende doelen in de gaten houden en niet alleen maar sprintjes trekken. Je kunt hier dingen creëren, door snelheid te maken en resultaten te laten zien. Zo groeit het vertrouwen in jou en ligt er veel moois in het verschiet. 


 

In uw organisatie ORMIT trainees? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie! 

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Lees meer Matches

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

lees Meer over incompany traineeship

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.