An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

De Match

Pauline en Martijn: waarom het klikt tussen The Greenery en ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Pauline Lanz: ‘Martijn stapt in elk project met dezelfde dosis enthousiasme.’ 

Na ABN AMRO en Shell vervolgt Martijn Samson zijn traineeship in het ORMIT Multicompany programma bij The Greenery, een internationale verkooporganisatie van verse groente en fruit. De opdracht bestaat uit het ontwikkelen van een vernieuwde aanpak voor innovatie en het leiden van een ketenoptimalisatie project. Pauline Lanz is strategisch projectmanager Retail bij The Greenery.

Martijn samson
‘Pauline is een sparring partner die haar volle vertrouwen geeft’ 
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Pauline, waarom heb je gekozen voor een ORMIT’er?

Pauline: Onze nieuwe ambities die zijn vertaald naar de strategie voor de komende vijf jaar, vinden hun weerslag in diverse projecten. In ons retailteam, dat volop inspeelt op veranderingen, hadden we behoefte aan een projectmanager, die zelfredzaam is en snel resultaten kan boeken. Een ORMIT’er past goed in dat plaatje.

En waarom Martijn?

Pauline: Martijn heeft een aanstekelijk enthousiasme, is gedreven en gestructureerd. Hij heeft ook een goed luisterend oor. Ik zocht bovendien professionaliteit, Martijn kwam dat brengen.More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Wat waren je eerste indrukken bij The Greenery, Martijn? 

Martijn: The Greenery vertaalt de vraag van de retail-klant door naar de teler, een verbindende rol in de keten. De daghandel verloopt snel en is dynamisch; groente en fruit die vandaag worden geoogst worden zo snel mogelijk verkocht en geleverd aan de klant. Hier heerst een hands on mentaliteit en een sfeer van ‘we stropen de mouwen op’.  

Hoe heb je de cultuur ervaren na je opdrachten bij Shell & ABN AMRO?

Martijn: Ik vond het leuk om te zien hoeveel hart voor de zaak medewerkers bij The Greenery hebben. Hun gedrevenheid werkt bovendien aanstekelijk. Soms betekent dit ook dat medewerkers wat direct kunnen zijn. Ik zag het als mijn taak om eerst vertrouwen te winnen en te laten doorklinken dat ik ben aangenomen om hen zoveel mogelijk te helpen.

Herkenbaar Pauline?

Pauline: Ja, The Greenery wordt gedreven om elke dag verse producten op de plaats van bestemming te krijgen. Het is de verkooporganisatie voor 550 telers waar mensen, in combinatie met passie voor product en de handel, geen blad voor de mond nemen. 

Dat hij uiteindelijk de directie heeft geadviseerd, is misschien wel de kers op de taart van zijn opdracht.

Welke uitdaging heb je Martijn voorgespiegeld, Pauline?

In eerste instantie een tweetal projecten: het vernieuwen van de innovatiestructuur binnen The Greenery en het verbeteren van de kwaliteit van één van onze productstromen. Ik heb een hoge verwachting uitgesproken en hem uitgedaagd. Martijn pakte de ruimte, waardoor snel het vertrouwen groeide om meer werkzaamheden bij hem neer te leggen. Dat hij uiteindelijk de directie heeft geadviseerd, is misschien wel de kers op de taart van zijn opdracht.

Hoe heb je het aangepakt, Martijn?

Door te kiezen voor positieve beïnvloeding en medewerkers eerst te bevragen: wat speelt er en hoe kan ik jullie daarbij helpen? Zo hoorde ik in mijn eerste weken medewerkers praten over een probleem waar ze al tijden mee worstelden. Ik ben ze hierover vragen gaan stellen en heb er bij Pauline aandacht voor gevraagd. Uiteindelijk is dat het project geworden waarvan het resultaat me misschien nog het meest trots maakt. Medewerkers gaven terug: ‘Je hebt me echt geholpen en mijn werk makkelijker gemaakt.’

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Hadden jullie met elkaar direct een match?

Martijn: Ja, we hebben dezelfde kijk op zaken. We richten ons vizier op: wat is het probleem, wat willen we bereiken en wat is daarvoor nodig? Logischerwijs vonden we snel aansluiting bij elkaar, Pauline is echt een sparring partner voor mij. We spreken dezelfde taal en hechten waarde aan eenzelfde resultaatniveau. Dankzij deze match was onze samenwerking effectief, maar ook aangenaam.

Pauline: Hoe Martijn tegen een probleem aankijkt is verhelderend en herkenbaar. Hij stelt kritische vragen en pakt de zaken gestructureerd aan. Hij toont eigenaarschap en heeft oog voor de mensen en het proces, waarbij hij gefocust blijft op het resultaat. Hij stapt in elk project met dezelfde dosis enthousiasme, dat kan ik enorm in hem waarderen.

Hoeveel ruimte kreeg je van haar?Martijn: Pauline gaf me de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende gedragsstijlen en ze liet me vrij in mijn manier van werken. Wel stond ze altijd klaar om mee te denken. Zij is een inhoudelijk klankbord en stuurt op proces, is sterk in coaching. Onze afstemming ging in de loop van mijn opdracht van wekelijks naar tweewekelijks, een blijk van vertrouwen.

Pauline: Ik heb Martijn kunnen coachen op onderwerpen waar hij meer van wilde leren. Op het gebied van lean werken heb ik inhoudelijke kennis aan hem kunnen overdragen, die hij meteen heeft kunnen toepassen in zijn projecten. Martijn is een actieve vragensteller: ‘waarom heb je dat besluit genomen?’ is een typische vraag van Martijn. Inspirerend om met zo’n geïnteresseerd persoon het gesprek te voeren.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Heb je snel meters kunnen maken in je projecten?

Martijn: Het leuke aan deze organisatie is dat je, als je eenmaal het vertrouwen hebt gewonnen, impact kunt maken op de manier van werken. Ik heb veranderingen in gang gezet en dat maakt deze opdracht bijzonder. The Greenery heeft nu een hernieuwd innovatieplatform, er ligt een aangepaste methodiek om de kwaliteit van onze productketens door te lichten en het bestelproces voor verpakkingen is vereenvoudigd en verbeterd. Op persoonlijk niveau heb ik met leiderschapsstijlen kunnen oefenen. Terwijl ik met drie projectteams samenwerkte, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om eigen aannames te toetsen, behoeften van anderen te ontdekken en wat de kunst is van het delegeren. Door het opgebouwde vertrouwen merkte ik dat steeds meer mensen in de organisatie me wisten te vinden of vroegen om hulp. Zo heb ik niet alleen binnen mijn projecten, maar ook bij The Greenery in het algemeen meters weten te maken.

The Greenery heeft nu een hernieuwd innovatieplatform, er ligt een aangepaste methodiek om de kwaliteit van onze productketens door te lichten en het bestelproces voor verpakkingen is vereenvoudigd en verbeterd. 

Hoe kijken jullie terug op de samenwerking?

Martijn: Ik ga de samenwerking zeker missen. Pauline wist me altijd te stimuleren om net dat stapje extra te doen, waardoor oplossingen nog meer impact hebben. Tegelijkertijd denk ik dat ik met haar mee heb kunnen denken over vraagstukken waar zij mee bezig was, zoals de nieuwe strategie en de uitrol hiervan binnen het bedrijf.

Pauline: De snelheid waarmee we samen kunnen schakelen en de open benadering van gesprekken maakte onze samenwerking effectief en plezierig. Martijn is een gelijkwaardige gesprekspartner op veel niveaus binnen de organisatie. De samenwerking met Martijn is mij en mijn collega’s goed bevallen. Na Martijn hebben we een andere ORMIT trainee ingehuurd om een aantal nieuwe projecten te starten. Voor wat betreft Martijn ga ik onze samenwerking zeker missen.

 

In uw organisatie een ORMIT trainee? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie! 

Direct contact?

Hans Schoonen helpt je graag. 

Bel:

(+31) 30 298 43 00

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

Money Economy

Clients can save money on design and code and spend it on concept, ideas and functionality.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Lees meer Matches

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.