An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

De Match

Marc en Chieljan: waarom het klikt tussen Marel en ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Marc van Lith: ‘Chieljan is oplossingsgericht en blinkt uit in verdiepende vragen stellen’  

Na ABN AMRO en ASML wordt Chieljan Pierik gematcht met Marel, productiebedrijf voor de vleesverwerkende industrie. De opdracht is uitdagend: zorg voor meer inzicht in de inzet van monteurs, zodat de aansluiting op de orderaanvragen drastisch verbetert en machines tijdig kunnen worden geplaatst. Los dit binnen 4 maanden op.

Chieljan werd geplaatst op de afdeling resource planning en kreeg te maken met 60 interne stakeholders die er in veel gevallen een andere manier van werken op na hielden. Manager Marc van Lith (50, Service Director Poultry) had vanaf het eerste moment vertrouwen in de kwaliteiten van Chieljan.  

Chieljan Pierik
‘Verantwoordelijkheid, doelgericht werken en vrijheid. Daar loop ik warm voor.’
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Was deze opdracht voor jou een sprong in het diepe?

Chieljan: Best wel! De boodschap was: We hebben een snelle en praktische aanpak nodig op korte termijn, bedenk een nieuwe oplossing en voer die door. In de analysefase wilde ik een nieuwe stip op de horizon zetten. Tegelijk wist ik: het uitdenken en het uitvoeren zou alleen slagen als ik de mensen erin zou meenemen die het in de praktijk moesten gaan brengen. Verantwoordelijkheid, doelgerichtheid en heel veel vrijheid van handelen. Daar liep ik direct warm voor.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Waarom kozen jullie voor Chieljan, Marc?

Vanwege zijn prettige persoonlijkheid en de verdiepende vragen die hij in het eerste gesprek stelde. Ik kreeg de indruk dat Chieljan een scherp oog had voor de grote lijn, hij doorzag het project als het ware. Daarnaast sprak het concept van ORMIT mij aan: jonge, hoogopgeleide talenten die ook op projectbasis voor jou aan de slag kunnen. Zo’n oplossingszoeker heb ik liever dan een consultant. Ik zet liever deuren en ramen open om een stevige, frisse wind te laten waaien.

Jonge, hoogopgeleide talenten die op projectbasis voor jou aan de slag kunnen. Zo’n oplossingszoeker heb ik liever dan een consultant. Ik zet liever deuren en ramen open om een stevige, frisse wind te laten waaien. 

Hoe pak je een dergelijk verandertraject aan?

Chieljan: In een dergelijk veranderingstraject kom je er niet door te benoemen wat er anders moet en vervolgens een mailtje te sturen dat we de zaken anders gaan aanpakken. Je moet het proces van de werkvloer je eerst eigen maken. Het analytische deel, waar ik redelijk ervaren in ben, is echt cruciaal. Je moet ook tegen een stootje kunnen, weerstand is er altijd. Wat dat betreft is de eerste meeting de lakmoesproef. Je wilt alle belanghebbenden meekrijgen, dus moet je aanvoelen waar de behoefte ligt. Mensen moeten oprecht worden benaderd en zich betrokken voelen bij het traject. Je zou kunnen zeggen dat soft skills mij hierbij hebben geholpen en ik zeker op dit vlak de vruchten heb geplukt van de ORMIT trainingen. De betrokkenen van sales en service heb ik meerdere malen bij elkaar gezet, samen hebben we vervolgens toegewerkt naar gezamenlijke belangen en een oplossing die uit de groep zelf naar voren is gekomen.

Marc: Chieljan stelt de juiste vragen en pikt feilloos op hoe de hazen hier lopen. Hij kiest niet voor de dwingende maar voor de vragende modus, mensen voelen zich hierdoor serieus genomen. De wil om zich echt te verdiepen en samen naar oplossingen te zoeken, kenmerkt hem. Hoe hij over het onderwerp spreekt en stakeholders om zich heen verzamelt, is voor velen de bevestiging: deze jongen weet waarover hij het heeft. Ik ben geen micromanager maar geef mensen liever de ruimte. Bij de bijeenkomsten ben ik zelf ook niet aanwezig geweest, ik merkte snel genoeg dat hij voldoende draagvlak had gecreëerd en dat stakeholders achter hem gingen staan.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Wat was het spannendste moment?

Chieljan: Dat was de eerste meeting met alle stakeholders bij elkaar. Hier lag een brandend onderwerp op tafel waarover veel strijd was en uiteenlopende meningen de ronde deden. Voor een starter als ik een bepalend moment! Ik ben verreweg het minst ervaren binnen de groep en zal het niet snel winnen op inhoudelijke kennis. Eigenlijk nog een snotneus in hun ogen en kom van buiten - dus een outsider. Stap voor stap heb ik het vertrouwen gewonnen door het onderwerp vanuit het proces op te pakken, te vertrouwen op mijn analytisch vermogen, verbanden te leggen en af en toe een rake opmerking te plaatsen. Zo dwing je respect af. Bijkomend voordeel was dat ik binnen twee weken werd opgenomen door de organisatie, ik gedij goed in deze werkomgeving. Na de eerste meeting merkte ik dat mensen zelf graag naar de volgende bespreking wilden komen.

Marc: Hij is jong, maar hier heb je zelf in de hand hoe serieus je wordt genomen. Met zijn open mind staat hij open om te blijven leren, dat weten mensen zeker te waarderen. Het deed mij veel plezier om te zien dat zijn kennis, persoonlijkheid en uiterst pragmatische instelling een uitstekende match vormden met onze organisatie.

Ik had - in vier maanden tijd - geen beter resultaat kunnen verwachten, wij zijn maximaal voorbereid op een beter werkproces. 

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

En het meest bevredigende?

Chieljan: Ik heb het verschil kunnen maken doordat collega’s nu verder kunnen met een duidelijk en geïmplementeerd plan. De afdeling heeft helder op het netvlies wat van ze verwacht wordt en hoe ze hier invulling aan kan geven. Dat geeft – nu ik terugkijk op het hele traject – echt een goed gevoel. Daarnaast waren de collega’s erg betrokken en heb ik echt een band met ze op kunnen bouwen. Dit resulteerde in een erg plezierige omgeving om in te werken.

Marc: Deze opdracht is echt heel goed verlopen, verschillende partijen zijn weer op een lijn. Ik had - in vier maanden tijd - geen beter resultaat kunnen verwachten, wij zijn maximaal voorbereid op een beter werkproces.

 

In uw organisatie een ORMIT trainee? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie! 

Direct contact?

Hans Schoonen helpt je graag. 

Bel:

(+31) 30 298 43 00

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

Money Economy

Clients can save money on design and code and spend it on concept, ideas and functionality.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Lees meer Matches

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.