An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

De Match

Jeroen en Nadine: waarom het klikt tussen Rabobank en ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Jeroen Meerburg: ‘Nadine is brutaal leergierig en bescheiden tegelijk’  

Na ABN AMRO en DSM vervolgt Nadine Vincent haar traineeship in het ORMIT Multicompany traineeship bij Rabobank International op de afdeling international direct banking. De opdracht bestaat uit het harmoniseren van de online spaarbanken in België, Duitsland en Ierland. Nadine werkt samen met een Rabo-collega in het coördinatieteam, Jeroen is general manager van de afdeling. 

Nadine vincent
‘Jeroen geeft je vertrouwen, dat is zijn grootste kracht’ 
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Stond je te springen om opnieuw voor een bank aan de slag te gaan, Nadine?

Nadine: Geen bank is hetzelfde! Voor deze opdracht kon ik voor een klein team binnen Rabobank aan de slag. Met als voordeel dat je snel zaken in gang kunt zetten en kunt veranderen. Hier heerst de mentaliteit van samen dingen doen, je krijgt veel vrijheid om je werk te doen. 

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Had je tijdens de sollicitatie direct een klik met Jeroen? 

Nadine: Jeroen was op vakantie toen ik mijn gesprek had met de business manager en het MT-lid. De keuze was dus al gemaakt (lacht). Maar in ons eerste gesprek klikte het inderdaad van meet af aan. Jeroen is geïnteresseerd en geeft je zijn volledige vertrouwen, misschien is dat wel zijn grootste kracht. 

Waarom koos de Rabobank voor Nadine?

Jeroen: Een van de managers heeft bij ORMIT gewerkt en zag kansen voor een trainee. We hebben in de selectie ook andere kandidaten meegenomen, onder andere uit ons eigen traineeship. Maar Nadine kwam als beste uit de bus. Zij straalt energie uit, is onbevangen, heeft een open houding en maakt makkelijk contact. Ze is brutaal leergierig, maar heeft geen houding van ‘ik weet het beter dan de rest’. Je merkt dat zij al kan bogen op ervaring bij andere grotere organisaties. Nadine gaat professioneel om met veranderingstrajecten, ze heeft het spel van compromissen sluiten goed door. Soms zie je aan haar oogopslag wat ze er echt van denkt, maar ze is professioneel genoeg om te onderkennen wanneer de rek eruit is. 

Zij straalt energie uit, is onbevangen, heeft een open houding en maakt makkelijk contact. Ze is brutaal leergierig, maar heeft geen houding van ‘ik weet het beter dan de rest’. 

Heb je snel je draai kunnen vinden bij Rabobank International?

Nadine: Zeker! De afdeling is druk bezig met het veranderprogramma en neemt een bijzondere positie in binnen de bank. Het geeft veel energie om in zo’n hechte club te werken. Het werk biedt veel variatie, je bent elke dag met van alles in de weer. Het programma is kosten gedreven, efficiënter werken is het credo. Iedereen is enorm ondernemend bezig, we doen hier al jaren wat binnen de financiële wereld nodig is. Het inrichten van een volledig online omgeving met de klant als differentiërende factor, dat heeft de toekomst. De ambitieuze doelstellingen spreken mij vooral aan.

Jeroen: Mijn stelling is: je kunt niet snel teveel verantwoordelijk aan iemand geven. Zo hebben we het takenpakket van Nadine ook steeds kunnen uitbreiden. Als iets niet 100% procent in orde is, heeft het geen zin om boos of gefrustreerd te reageren. Ik probeer daar dan een leerervaring van te maken. Open staan voor feedback is daarvoor natuurlijk een vereiste, iets wat zeker bij Nadine past. Zij schiet niet in de verdediging maar staat open om te leren.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Heb je ook te kampen gehad met tegenslagen in het project?

Nadine: De verwachting was dat we in december voor het harmonisatieprogramma groen licht zouden krijgen voor de investering.. De besluitvorming over ons programma plan was echter vertraagd en dat vond ik wel een tegenvaller. We waren in ons hoofd al begonnen en moesten nu ineens pas op de plaats maken. Maar toen het akkoord in januari kwam, hebben we een grote taart aangesneden. Een bijzonder moment dat we feestelijk hebben gevierd. Het kost ook tijd voordat de collega’s in de andere landen de nieuwe plannen adopteren. Zij moeten ervoor zorgen dat de bank blijft draaien en klanten bediend worden. Het is mooi om te zien dat het agile werken en de demo’s die we hebben gedeeld, na verloop van tijd enthousiast werden ontvangen. Zij zijn nu even gedreven als wij.

Jeroen: We hebben inderdaad een maand vertraging opgelopen, misschien teleurstellend maar niet het einde van de wereld. Als je agile wilt werken, kun je niet alles tot achter de komma uitdenken. We hadden de lat hoog gelegd en de tijdslijnen strak getrokken, gewoon nodig als je snelheid wilt maken. Toen we even terugvielen, heeft het geen zin om in paniek te raken. Kwestie van opnieuw focussen en weer door gaan.

Hoe omschrijf je de samenwerking met je manager Jeroen?Nadine: Het is fijn werken met Jeroen, hij is oprecht geïnteresseerd en stelt veel vragen. Dat doet niet elke general manager. Als we de voortgang in projecten bespreken, voeren we een open gesprek. Jeroen wil echt weten hoe het met je gaat! Wat ik heel sterk vind, is dat hij je veel ruimte geeft en dat is ongekend voor een strategisch project waar een forse investering mee is gemoeid. Hij zorgt ervoor dat je de kaders kent en dat je voor hulp of advies altijd bij hem terecht kunt. Als er iets mis gaat, reflecteert hij dat op zichzelf: had ik eerder vragen moeten stellen, wat had ik kunnen doen? In plaats van door te vragen over wat mis is gegaan of te analyseren wie een steek heeft laten vallen. Dat vind ik superkrachtig. Het is een manier van managen die ik niet eerder heb gezien. Ik kan niet terugvallen op jarenlange ervaring, maar toch schenkt hij je alle vertrouwen en krijg je de vrijheid. Dat geeft oneindig veel rust. Het is niet geleerd, maar authentiek en komt voort uit zijn karakter.

Jeroen: Ik laat veel los en soms lopen dingen anders dan ik gewild had. Hadden jullie mij eerder nodig gehad? Dat wil ik dan weten, in plaats van met de vinger wijzen van ‘dit hadden jullie beter moeten doen’. De verantwoordelijkheid bij de mensen leggen heeft heel veel voordelen, je ziet dat ze vanuit hun kracht successen boeken. Micromanagement vind ik zwaar verouderd.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Valt het afscheid van Nadine je zwaar?

Jeroen: De samenwerking met Nadine is bijzonder goed bevallen. Als het goed is, vindt iedereen het jammer als een talent als Nadine weer vertrekt. We hebben hier al gezegd: doe voor het vervolgtraject, waarvoor we wederom een ORMIT’er inhuren, het zusje van Nadine maar! Een ORMIT trainee brengt enthousiasme en energie en heeft de skills om een groot project vlot te trekken. We hebben er veel baat bij om zo’n talent tijdelijk aan ons te binden. Ik heb nu pas gemerkt dat Rabobank veel meer ORMIT’ers in dienst heeft. Sterk vind ik het ontwikkelingstraject, de begeleiding van de trainee op afstand werkt uitstekend. Trainees proeven aan een breed scala van werkomgevingen en ontdekken hier dat ze de bankensector heel leuk vinden. Ik weet dat we met Nadine er een ambassadeur bij hebben!

De juiste houding en motivatie hebben is vaak belangrijker dan het hebben van specifieke ervaring. Dat is met het traineeship van Nadine voor mij herbevestigd.  

Kun je iets benoemen wat jullie van elkaar geleerd hebben?

Nadine: Van Jeroen heb ik geleerd om de rust te bewaren, even stil te blijven staan als dat nodig is en te leren van wat er gebeurd is. Mijn kracht is mijn energie en het denken in oplossingen. Als er iets gebeurt, schiet ik meteen in de actie. Jeroen gaat juist vragen stellen, laat mensen zelf een oplossing voorstellen en vraagt wat hij anders had kunnen doen om het in de toekomst beter te doen. Heel sterk! Zelf haal ik nu, bij complexe vraagstukken, ook even extra diep adem voordat ik meteen in de actie schiet. Ik probeer me onderzoekend op te stellen. Dat is iets wat ik echt van Jeroen heb geleerd.

Jeroen: De juiste houding en motivatie hebben is vaak belangrijker dan het hebben van specifieke ervaring. Dat is met het traineeship van Nadine voor mij herbevestigd.

 

In uw organisatie een ORMIT trainee? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie! 

Direct contact?

Hans Schoonen helpt je graag. 

Bel:

(+31) 30 298 43 00

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

Money Economy

Clients can save money on design and code and spend it on concept, ideas and functionality.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Lees meer Matches

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.