An awesome website

Drag and drop your page in minutes. Add your own text & styling and you're basically done!

De Match

Dite en Rick: waarom het klikt tussen Corbion en ORMIT

High Resolution

We did a 2.5K size high resolution photo that will suit even for a very large web site.

Easy to Use

Blocks fixed to 12 Grid system. It allows you to find understanding between the designer and developer.

Many Components

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it.

 

Dite Jakupovski: ‘Ik zou Rick zo weer inzetten voor een nieuwe opdracht’  

Voor zijn tweede opdracht wordt ORMIT'er Rick Schutte gematcht met Corbion, een biotechnologiebedrijf met productielocaties en kantoren van Thailand tot Brazilië. Zijn opdracht is om als management consultant alle 1.700 medewerkers te bereiken met een wereldwijde engagement survey en het introduceren van vier nieuwe ‘Corbion Behaviors’.

De samenwerking met zijn manager Dite Jakupovski, senior director global talent en leadership development, is bepalend gezien het belang van de survey en het kunnen doorgronden van de bedrijfscultuur. De sterke, persoonlijke match tussen beiden blijkt de sleutel tot succes.

Rick schutte
‘Door de vertrouwensband ga ik beter functioneren’
Video Tutorials
Including videos has never been this easy.

Bij Corbion wordt veel waarde gehecht aan de engagement survey door management en medewerkers. Waar merkte je dat aan? 

Rick: Zeker! De survey heeft niet alleen een enorme exposure, maar ook grote impact. Alle medewerkers worden voor deelname uitgenodigd, van productiemedewerker tot de leden van de executive board. Elk team wordt naar aanleiding van de uitkomst van de survey bovendien geacht concrete stappen te nemen om de engagement verder te vergroten. Bij Corbion is men er van overtuigd dat bevlogen teams en medewerkers zorgen voor betere resultaten.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Hoe spring je in zo’n opdracht? 

Rick: Ik denk dat de combinatie van zelfstandigheid en een zekere volwassenheid mij erg heeft geholpen. Met een frisse blik heb ik gekeken naar de resultaten van vorig jaar. Snel signaleerde ik kansen om verbeteringen door te voeren, bijvoorbeeld bij het uitzetten van de vragenlijst. De werkdruk bij Corbion ligt hoog, je moet flexibel en slim zijn om tijd en aandacht te vragen voor jouw project. Heel mooi vind ik de trots binnen dit bedrijf, corporate pride is voelbaar in alle geledingen van de organisatie.

Dite: Rick bleek een goed verstaander die de opdracht snel oppikte. Mijn coaching tijd was beperkt, dus het was zaak vanaf het eerste moment de verwachtingen concreet te maken. We bleken overeenkomstige kwaliteitsnormen te hebben in het werk en Rick is niet bang om vragen te stellen. Zo konden we elkaar al bij de start een hoop helderheid verschaffen.

We bleken overeenkomstige kwaliteitsnormen te hebben in het werk en Rick is niet bang om vragen te stellen. Zo konden we elkaar al bij de start een hoop helderheid verschaffen. 

Hoe typeer je de werkrelatie met Dite? 

Rick: Onze samenwerking kreeg op een heel natuurlijke manier vorm. We zijn begonnen om onze wederzijdse verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Onze manier van samenwerken was bijzonder opbouwend. Het was het tegenovergestelde van ‘dit is je verantwoordelijkheid, regel het maar’. Hoe gaan we dit aanvliegen, hoe kijk jij er tegenaan? Dit soort vragen met elkaar bespreken leidde tot enorme synergie. Je merkt zo dat je niet alleen elkaar kunt helpen, maar ook elkaar kunt verbeteren. Eerlijkheid, openheid en wederzijds vertrouwen werd de basis van onze samenwerking. Hiernaast heeft Dite heeft mij uiteraard gecoacht op mijn ontwikkeling en stond tegelijk open voor reflectie van mijn kant. 

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Hoe kijk jij terug op de samenwerking met Rick, Dite?  

Mijn stijl van leidinggeven is gericht op partnership, ik streef transparantie na en ga voor autonomie. Vertrouwen is de bepalende factor en was hier extra belangrijk. Ik was zelf relatief nieuw in het bedrijf en had geen ervaring met ORMIT. Het was Rick die voorstelde om elke twee weken informeel bij te praten in plaats van structurele meetings in te plannen. Het antwoord op de vraag ‘Wat gaat er om in je dagelijks leven?’ vind ik zo essentieel als leidinggevende omdat dit van invloed is op hoe iemand presteert. Dit heeft onze samenwerking bovendien extra kleur en diepgang gegeven.

Je merkt dat ruimte geven aan jong talent werkt. Het helpt organisaties om verandering te stimuleren, realiseren en omarmen.  

Wat heeft het jullie gebracht?  Rick: Het resultaat is dat ik mij – zowel als persoon als professional – erg gewaardeerd voelde. Je bouwt zo een band op met als effect dat je beter gaat functioneren.

Dite: Tijd nemen voor elkaar leidt tot wederzijds respect wat de betrokkenheid en productiviteit verhoogt. Maar hoewel we erg druk waren, was er altijd tijd 'to have fun'.

Waarom klikt het zo goed tussen jullie? 

Rick: We delen dezelfde uitgangspunten en hebben een scherpe focus op kwaliteit. Wat we doen, willen we goed doen. Dite gaf mij als feedback: doseer je werk en verdeel je energie beter. Daar kon ik direct iets mee.
 
Dite: Rick straalt zelfvertrouwen uit en dat vind ik heel bijzonder op zo’n leeftijd. Hij brengt zijn visie naar voren op een heel diplomatieke manier. Dat vind ik heel verfrissend. Hij is bovendien niet iemand die op de automatische piloot zijn werk doet. Ik zou hem zo weer inhuren voor een nieuwe klus.

More than image

We prepared some high-quality photos, that you can use in your projects. When you have to show your application or website on iPhone, iPad or Macbook you can use these images.

Wat heb je kunnen veranderen tijdens je opdracht? 

Rick: Bij Corbion kreeg ik vooral resultaatverantwoordelijkheid: hoe ik invulling gaf aan het proces was voor een groot deel aan mijzelf. Enerzijds waren er heldere kaders, anderzijds ook veel bewegingsvrijheid. Dat is een voedingsbodem voor creativiteit, het geeft ruimte aan nieuwe inzichten en aanpakken. De bekende quote van Henry Ford gaat hier op: “If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.” Je merkt dat ruimte geven aan jong talent werkt. Het helpt organisaties om verandering te stimuleren, realiseren en omarmen. 

Wat neem je mee naar je volgende baan?

Rick: Niemand is intrinsiek gemotiveerd om harder te lopen, omdat jij de baas bent. Hoe beter je elkaar informeel kent, hoe effectiever je bent in formele settings. Want als je los van hiërarchie met elkaar samenwerkt, komt er zoveel energie vrij! Als je ook op persoonlijk vlak weet wat er bij mensen speelt, schiet de motivatie in de werkrelatie met sprongen omhoog. Het versterkt de vertrouwensband en vertrouwen is de basis van elke samenwerking. Zo wil ik zelf ook in de toekomst als manager te werk gaan.

Dite: Een werkrelatie die gebouwd is op vertrouwen en respect is de weg naar succes. Je herkent de professional in zijn gedrevenheid voor kwaliteit. Samen optrekken werpt zo zijn vruchten af.

Zijn jullie een perfecte match?

Rick: Kijkend naar de samenwerking, zeg ik volmondig: ja!

Dite: Onze dynamiek was geweldig. Het klikte op professioneel en persoonlijk vlak. Ik werk vanuit mijn eigen ervaring en framework, Rick is als millennial ambitieus en gretig. Zo vulden we elkaar aan en vormden we een perfect match.

 

In uw organisatie een ORMIT trainee? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie! 

Direct contact?

Hans Schoonen helpt je graag. 

Bel:

(+31) 30 298 43 00

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.

Money Economy

Clients can save money on design and code and spend it on concept, ideas and functionality.

Variety of designs

Use samples as-is or with new blocks from a UI Kit

Lees meer Matches

To get started, you select the desired sample and base the entire website on it. It’s that simple!

Meer over traineeships

Each of these beautiful samples you can use as-is or with new blocks from a UI Kit to make your site.

User Guide

You’ll get a description of each component and learn how to connect and use them.

Responsive Layout

Of course we haven’t forgotten about the responsive layout. Create a website with full mobile support.